sunnuntai 10. elokuuta 2014

KuPS kotivoittoon RoPS:n vahvasta pelistä huolimatta

RoPS hyökkäsi hanakasti läpi ottelun, mutta ilman onnistumista.
Palloseurojen toinen kohtaaminen viikon sisään tarjosi paikalle saapuneille 2472 katsojalle värikkään ottelun, joka tosin alkoi ikävissä merkeissä Jarkko Lahdenmäen loukatessa itseään vaarallisen näköisesti ja tämä heijastui kummankin joukkueen pelaajien ajatuksiin niin pelissä kuin pelin jälkeenkin. Itse ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 (1-0) voittoon Ilmari Niskasen onnistuessa maalinteossa. RoPS:n pelaajista lähimpänä tasoitusta oli vaihdosta peliin tullut Jani Virtanen ottelun loppuhetkillä.

Rovaniemen Palloseura lähti peliin muuttuneella kokoonpanolla, sillä mm. lauantain harjoitukset vaivojen takia väliin jättänyt Aleksandr Kokko oli pelissä vaihtopenkin puolella ja Mika Mäkitalo puuttui vahvuudesta pelikiellon takia. Sen sijaan pitkään pelikentiltä poissa ollut Janne Saksela palasi sunnuntain ottelussa joukkueen ryhmittymään mukaan. Saksela pelasi lauantaina farmijoukkue FC Santa Clausin riveissä osan ottelusta Tervareita vastaan ja liittyi joukkueen mukaan Oulusta. Myös Viikingeistä joukkueeseen saapunut Jesse Ahonen oli mukana rovaniemeläisten vaihtopenkillä. Jo ennakkoon tiedettiin, että Kuopion Palloseuralta pelistä sivussa olivat Juuso Korhonen, Jussi Kujala sekä Joonas Pöntinen. Paluun joukkueeseen tehnyt laituri Juha Hakola puuttui niin ikään vielä pelaavasta kokoonpanosta, samoin hyökkääjä Francis Chibuike.

Lahdenmäen loukkaantuminen
säikäytti pelin alussa.
RoPS aloitti ottelun terävästi ja sai jo ensimmäisellä peliminuutilla rakennettua vaarallisen tilanteen Tomi Maanojan vartioiman KuPS-maalin eteen. Rajaheiton jälkitilanteesta Antti Okkonen keskitti pelivälineen maalin takakulmalle, josta Jarkko Lahdenmäki (kuvassa) pääsi puskemaan, mutta pallo viuhui vasemmalta ohi maalin. Samassa tilanteessa Lahdenmäen pää osui KuPS:n pelaaja Toni Markicin päähän sillä seurauksella, että hän lyyhistyi maahan tajunnan rajamailla. Tilanteen johdosta kentälle tilattiin ambulanssi, joka saapui suoraan maalin eteen noin seitsemän minuutin päästä ja vei Lahdenmäen sairaalaan saamaan vaadittua hoitoa. Tämän johdosta peli oli pysähdyksissä yli kymmenen minuuttia ja peli jatkui 13. peliminuutilla, kun Alison Ndukaku tuli kentälle Lahdenmäen tilalle. Kohta tämän jälkeen Nicholas Otaru pääsi laukomaan noin 20 metristä, mutta yritys suuntautui suoraan Maanojan käsiin. KuPS:n ensimmäinen tilanne tuli kulman muodossa ottelun 22. peliminuutilla, mutta tästä kotijoukkue ei saanut rakennettua mitään vaarallista. Sen sijaan seuraavasta tilanteesta vastasi vieraiden Simo Roiha, joka pääsi laukomaan tulisesti Jamal Gayn esityöstä. Tämän laukauksen Maanoja pystyi vain vaivoin torjumaan kulmaksi. Myös RoPS:n kulma oli heikko, joten peli jatkui maalittomassa tasatilanteessa. Tämän jälkeen peli oli hyvin RoPS:n hallussa, varsinkin Sainey Nyassi pelasi pirteästi vasemmalla laidalla aiheuttaen harmaita hiuksia kotijoukkueen puolustukselle. Jakson loppupuolella pelin tempo laski ja todella vaarallisia tilanteita ei juurikaan nähty. Kun peliä oli pelattu jo kymmenisen minuuttia yli 45-minuutin, sai kotijoukkue KuPS tilanteen RoPS:n avustuksella. Peliväline saatiin toimitettua vasemmalle nuorelle Ilmari Niskaselle, joka Lassi Nurmoksen estelyistä huolimatta pääsi melko vapaasti laukomaan pallon kohti maalin oikeaa kulmaa. Saku-Pekka Sahlgrenin venytys ei tilanteessa aivan riittänyt ja näin pallo oli verkon perukoilla ja tilanne 1-0. Kohta tämän jälkeen joukkueet siirtyivät tauolle kotijoukkueen maalin johdossa.

Juuso Majava urakoi vasemmalla laidalla
koko 90-minuuttisen.
Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti ja peli siirtyi päästä päähän. 49. minuutilla Nyassi pääsi laukomaan hyvästä paikasta vasemmalta, mutta laiturin laukaus meni selvästi ohi Maanojan vartioiman KuPS-maalin. Kolmisen minuuttia tästä ja kotijoukkue sai vapaapotkun noin 20 metristä. Tämän tilanteen puolestaan RoPS-vahti Sahlgen hoiti varmasti hyppysiinsä. Tunnin pelin jälkeen RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Jani Virtanen korvasi vaisusti kentällä esiintyneen Roihan. Tämän jälkeen myös KuPS teki kaksi vaihtoa lyhyen ajan sisään yrittäen näin saada uutta vaihdetta peliin. Seuraavaa vaarallista tilanteita saatiin odotella aina 71. minuutille asti. Tällöin Omar Colley pääsi harhautusten jälkeen laukomaan kohti etukulmaa. Laukaus oli kuitenkin melko voimaton ja näin helposti Sahlgrenin poimittavissa. Minuutti tästä ja Majava (kuvassa) pääsi laukomaan vajaasta 20 metristä. Laukaus suuntautui kuitenkin kohti vastustajan maalivahtia ja tilanne oli edellen 1-0. 74. minuutin kohdalla RoPS sai hurjan myllytyksen KuPS-maalille, mutta tästä kotijoukkue selvisi säikähdyksellä. Myllytys jatkui vieraiden toimesta ja 77. peliminuutilla oli Otarun vuoro laukoa, mutta veto meni kuitenkin hieman ohi maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen kotijoukkueen Ats Purje oli päästä yksin läpi, mutta tämänkin tilanteen RoPS-puolustuksen ykkösmies Faith Friday Obilor hoiti väljemmille vesille. Kun peli oli edennyt 81.minuutille, vaihtoi Juha Malinen kentälle Janne Sakselan, joka korvasi oikealla laidalla Otarun. Saksela olikin hyvässä tekopaikassa jo pari minuuttia myöhemmin, mutta valitettavasti hän ei aivan yltänyt jatkamaan Juuso Majavan matalaa keskitystä maalin perukoille. Kun peli oli jo yliajalla, pääsi Virtanen kuin varkain laukaisupaikkaan noin 25 metristä. Keskikenttämiehen tykki yllätti täysin KuPS-vahti Maanojan, mutta hänen onnekseen laukaus osui vain maalin ylärimaan. Näin tilanne säilyi 1-0:ssa, mikä oli lopulta myös ottelun lopputulos.

Kokonaisuudessaan RoPS pelasi melko vahvasti, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa ja Kokkoa olisi kaivattu peliin toisella jaksolla. Joukkueen peli on kuitenkin kehittynyt kauden edetessä isoin harppauksin, koska joukkue pystyy tasapainoisiin peliesityksiin myös vieraspeleissä. Pelin jälkeen RoPS:n kapteeni Antti Okkonen harmitteli ensimmäisen puoliajan lopun nukahdusta, jonka ansiosta KuPS vei pisteet. Toisen puoliajan peli-ilmeeseen Okkonen oli tyytyväinen, vaikka onnistumisia ei nähtykään. Kokon poissaolo oli hänen mielestään valitettavaa, mutta ei uskonut sen ratkaisseen ottelun lopputulosta. Lahdenmäen loukkaantuminen oli hänen mielestään erittäin valitettavaa ja ajatukset olivat hänen pikaisessa toipumisessa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana keskiviikkona, jolloin se kohtaa vierasottelussa liigakakkosen FC Lahden. Ottelu pelataan klo 18:30 alkaen.