torstai 14. elokuuta 2014

RoPS voittoon runsasmaalisessa ottelussa

RoPS nousi voittonsa myötä sarjassa jo viidenneksi!
Rovaniemen Palloseura otti tärkeän voiton keskiviikkoillan vieraskamppailussa, jossa kotijoukkue FC Lahti joutui nöyrtymään napapiiriläisille maalein 3-4 (0-2). Kuopiossa peliä selkeästi hallinnut, mutta ottelun hävinnyt RoPS oli Lahden Kisapuistossa todella tehokas ja mätti pelissä peräti neljä maalia liigakakkosen verkkoon. RoPS:n maaleista vastasivat Ndukaku Alison, Ville Saxman, Sainey Nyassi sekä Jamal Gay. Edes pelimatkalla hajonnut bussi ja sen seurauksena Kisapuistoon saapumisen viivästyminen ei haitannut joukkuetta ja näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat pohjoiseen.

Peli alkoi rovaniemeläisten kannalta tehokkaasti, sillä toppari Alison siirsi joukkueensa 0-1 vierasjohtoon jo ottelun yhdeksännellä peliminuutilla. Tilanne lähti vasemmalta rajaheitosta, joka pelattiin alaspäin Juuso Majavalle. Hänen keskityksensä löysi maalin edestä Alisonin, jonka voimakas pukkaus meni maalin perukoille ohi FC Lahden maalivahdin Henrik Moisanderin. Tämän jälkeen pelin hallinta oli kotijoukkueella, mutta seuraavastakin maalista vastasivat vierailijat ottelun 20. minuutilla. Tällöin pallon pelattiin kuudentoista rajalle Gaylle, joka syötti pallon hienosti suoraan Saxmanille, jonka voimakas laukaus viuhui maalin oikeaan alakulmaan. Näin tilanne taululla oli 0-2. Tämän jälkeen peli hieman rauhoittui ja koska onnistumia ei enää nähty, mentiin ottelussa tauolle RoPS:n johtaessa peliä kahdella maalilla.

Toinen puoliaika alkoi vieraiden osalta niin ikään tehokkaasti, sillä Nyassi siirsi Palloseuran jo 0-3 johtoon ottelun 48. peliminuutilla. Tässäkin maalissa arkkitehtina toimi jälleen Gay, jonka keskialueelta lähtenyt pystysyötti tavoitti ylhäällä viilettäneen Nyassin. Gambialaisen tarkka sijoitus yllätti Moisanderin ja näin RoPS näytti menevän menojaan ottelussa. Kotijoukkue FC Lahti kavensi kuitenkin jo neljän minuutin päässä Loorents Hertsin toimesta. Tilanteessa pallo pelattiin oikealle Hertsille, joka nopeine jalkoineen ohitti Majavan ja viimeisteli varmasti 1-3 kavennuksen. Kohta maalin jälkeen Juha Malinen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Janne Saksela korvasi juuri Majavan kentällä. 72. peliminuutilla oli Jani Virtasen vuoro tulla vaihtoon ja Simo Roihan kirmata kentälle. Melko tasaisissa merkeissä parikymmentä minuuttia edennyt peli näki seuraavan maalin 78. minuutilla. Tällöin Rafael hyödynsi Saku-Pekka Sahlgrenin seikkailun maaliltaan ja roikotti tyylikkäällä nostollaan pelivälineen maaliin noin 30 metristä ohi voimattoman RoPS-vahdin. Maalin jälkeen FC Lahti yritti vimmatusti tasoitusta, mutta vierailijat osuivat sen sijaan jo neljännen kerran. Sitä ennen RoPS teki kuitenkin viimeisen vaihtonsa, kun Antti Peura korvasi Alisonin kentällä 84. peliminuutin kohdalla. Kun peli oli edennyt jo 86. minuutille, sai Nicholas Otaru pallon oikeassa laidassa. Hänen keskityksensä aivan päätyrajan läheisyydestä löysi maalin edustalta yhden ottelun hahmoista eli Gayn, joka puski pallon millintarkasti ohi Moisanderin ja näin tilanne oli jo 2-4. Vielä aivan lopussa Rafael kavensi pelin 3-4:ään illan toisella osumallaan, mutta tämän lähemmäksi kotijoukkue ei RoPS:a enää päässyt. Näin ottelu päättyi rovaniemeläisten riemukkaaseen 3-4 (0-2) vierasvoittoon.

Voiton myötä RoPS nousi sarjataulukossa peräti viidenneksi, mikä on pitkään aikaan paras sarjasijoitus napapiiriläisille ja antaa entisestään luottoa loppukauden peleihin. Neljä maalia vieraskentällä on hieno suoritus, varsinkin Aleksandr Kokon ollessa poissa kokoonpanosta loukkaantumisen johdosta. Seuraavan kerran RoPS pelaa "vasta" sunnuntaina 24.8., jolloin se kohtaa kotikentällään IFK Mariehamnin. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 18:30 alkaen.