maanantai 4. elokuuta 2014

Palloseurojen välinen kamppailu päättyi RoPS:n voittoon

Simo Roiha tuuletta tekemäänsä 2-0 osumaa.
Sunnuntai-illan kamppailu RoPS-KuPS päästiin pelaamaan erittäin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä Rovaniemen keskuskentällä. Paikalle saapuneet 1936 katsojaa näkivätkin tapahtumarikkaan ja heikosti tuomaroidun ottelun, joka päättyi kotijoukkueen kannattajien riemuksi 3-1 (2-0) kotivoittoon. RoPS:n maaleista vastasivat Aleksandr Kokko (2) ja Simo Roiha, KuPS:n ainokaisen viimeisteli Ats Purje. Luvut eivät kuitenkaan täysin kuvanneet pelin kulkua, koska hieman paremmalla onnella kuopiolaiset olisivat voineet saada pelistä kotiintuomisia ainakin pisteen muodossa.

Rovaniemen Palloseura lähti peliin melko tutulla kokoonpanolla. Ehkä suurin muutos oli siinä, että Faith Friday Obilor palasi pelikieltonsa jälkeen puolustuksen johtohahmoksi ja Ndukaku Alison aloitti pelin penkillä. Myös penkin puolella oli tapahtunut muutoksia, sillä aiemmin viikolla RoPS:n jättivät Emenike Mbachu ja Mika Lahtinen. FC Viikingeissä pelannut Jesse Ahonen sen sijaan siirtyi loppukaudeksi Rovaniemelle, mutta ei ollut vielä mukana joukkueen kokoonpanossa. Myös muita muutoksia pelaajaryhmittymään on luvassa, sillä maalivahti Patrick Bantamoi liittyy joukkueen harjoitusrinkiin maanantaina. Kuopiolaiset tulivat peliin niin ikään vahvalla kokoonpanolla, sillä toppari Omar Colley palasi pelikieltonsa jälkeen takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Jamal Gay pelasi jälleen vahvasti keskikentällä.
Ottelu alkoi KuPS:n kannalta terävästi, sillä jo avausminuutilla joukkue pääsi hätyyttämään Saku-Pekka Sahlgrenia RoPS-maalissa. Tästä tilanteesta kotijoukkue kuitenkin selvisi ja jo 3. peliminuutilla oli Jamal Gayn vuoro laukoa vaarallisesti. KuPS-maalia vartioinut rovaniemeläisille tuttu Tomi Maanoja venytti kuitenkin laukauksen eteen torjuen vedon kulmaksi. Pari minuuttia tästä ja Jarkko Lahdenmäki pääsi puskemaan Antti Okkosen antamasta kulmapotkusta, mutta hänen yrityksensä suuntautui yli maalin. Ottelun avausmaalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kovin pitkään, sillä jo 10. peliminuutilla Aleksandr Kokko ohjasi Gayn (kuvassa) tarkan syötön ohi voimattoman Maanojan. Näin tilanne oli 1-0. Heti maalin jälkeen vieraiden Purje pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta veto suuntautui hieman ohi maalin. Tämän jälkeen pelissä oli seesteisempi vaihe ja seuraavaa hyvää tilannetta saatiin odotella 31. peliminuutille saakka. Tilanteen kuitenkin katkaisi hyvin maalillaan pelannut Sahlgren. 35. peliminuutilla KuPS oli jo lähellä maalia, mutta kuopiolaisten epäonneksi palloa ei saatu tolppaa lähemmäksi maalia. Kun peli oli edennyt jo 42. minuutille, iski RoPS toistamiseen.  Sainey Nyassi keskitti tarkasti maalille, josta Roihan oli helppo työ viimeistellä taululle 2-0 lukemat. KuPS ei kuitenkaan tästä lannistunut, sillä joukkue sai vielä aivan jakson lopulla kulman, josta Admir Catovic pääsi yrittämään. Tämän tilanteen Sahlgren kuitenkin torjui loistokkaasti ja näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johtolukemissa.

Kokko oli KuPS:n puolustukselle pitelemätön.
Toinen jakso alkoi niin ikään Kuopion Palloseuran hallinnassa ja jo 49. peliminuutilla vieraat onnistuivat maalinteossa. Tuomas Rannankari hyödynsi kotijoukkueen puolustusvirhettä, joka jätti kentän oikean laidan täysin tyhjäksi ja syötti pallon Purjeelle maalin eteen, josta hyökkääjän oli helppo viimeistellä 2-1 kavennusosuma. Maalin jälkeen kotijoukkueen Gay pääsi laukomaan vaarallisesti Kokon tarjoilusta, mutta ilman onnistumista. Heti tämän jälkeen KuPS nousi jälleen vaarallisesti tyhjää oikeaa laitaa pitkin, mutta tällä kertaa ilman onnistumista. 61. peliminuutilla KuPS oli tulla jo tasoihin, kun Miikka Ilon laukaus osui RoPS-maalin ylärimaan. Tämän jälkeen kävi monesta pelistä tuttu käänne eli jos et itse onnistu, vastustaja rokottaa. Näin kävi tälläkin kertaa, kun ottelun 64. peliminuutilla Kokko taituroi pallon kanssa ja pakotti Colleyn rikkomaan häntä sääntöjen vastaisesti rangaistusalueella. Tuloksena tilanteesta oli rangaistuspotku, jonka Kokko sijoitti tyylikkäästi maalin vasempaan kulmaan ohi Maanojan. Näin tilanne oli jo 3-1 kotijoukkueelle. Viitisen minuuttia tästä ja RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun nuori Santeri Kumpula korvasi kentällä Nyassin. 79. peliminuutilla oli Ville Saxmanin vuoro siirtyä vaihtoon ja Lassi Nurmoksen kirmata kentälle. Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Charlie Trafford pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta tämänkin laukauksen Sahlgren maalillaan torjui. Ottelun 85. peliminuutilla RoPS alkoi jo lopullisesti varmistelemaan voittoaan, kun Kokko siirtyi vaihtoon ja toppari Alison tuli hänen tilalleen kärkimieheksi. Ja koska ottelun lopussa ei enää onnistumisia kummaltakaan joukkueelta nähty, päättyi ottelu kotijoukkue RoPS:n 3-1 (2-0) voittoon.

Voiton ansiosta RoPS on sarjassa kahdeksannella sijalla, ainoastaan kaksi pistettä perässä neljäntenä olevaa Kuopion Palloseuraa. Sarjan keskikasti on jälleen kerran ennätystasainen, joten joukkueiden sijoitukset voivat ja tulevat muuttumaan loppukauden aikana useamman kerran. Positiivista tilanteessa on se, että RoPS on hyvän kesävireensä ansiosta noussut taistelemaan hyvistä sijoituksista Veikkausliigassa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana sunnuntaina eli 10.8., jolloin se kohtaa vieraissa jälleen Kuopion Palloseuran. Ottelu alkaa klo 18:30.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Aleksandr Kokko, näytti olevansa yksi tämän kauden parhaista hyökkääjistä Veikkausliigassa, ratkaisi pelin kahdella osumallaan.