torstai 10. syyskuuta 2020

RoPS:n korpivaellus jatkuu, nyt tappio Kuopiossa

Hyvärisellä ja muulla joukkueella ei ollut aihetta hymyyn.

Rovaniemen Palloseura kohtasi keskiviikkoiltana vieraspelissä puolustavan mestarin eli Kuopion Palloseuran. Kuopion Keskuskentällä käyty kamppailu päättyi 1451 katsojan edessä kotijoukkueen selvään 3-0 (2-0) voittoon, joka ei jättänyt pienintäkään epäselvyyttä joukkueiden välisistä voimasuhteista. Näin sinipaidat jatkavat pitkää pisteetöntä taivaltaan Veikkausliigassa.

RoPS matkasi Kuopioon joukkueella, jossa ei nähty muutoksia maajoukkuetauon aikana niin penkin päässä kuin pelaajarosterissakaan. Huojentavaa oli kuitenkin nähdä, että sekä Aleksandr Kokko että Youness Rahimi olivat Kuopiossa mukana vaihtopenkillä. Tällä kertaa Zurab Tsiskaridze ei ollut pelaavassa kokoonpanossa. Daniel Carrin tilanteesta seura ei ole tiedottanut mitään, ehkäpä brittikin sieltä vielä tervehtyy pelinkuntoon. KuPS pääsi kotipeliin hyvässä terveystilanteessa, sillä poissa kokoonpanosta olivat vain koko kauden sivussa olevat Tommi Jyry ja Pedro Vitor sekä loukkaantumisesta kärsivä Issa Thiaw. Muuten kentällä vilisi tukku nimimiehiä, mm. Urho Nissilä, Petteri Pennanen ja Ville Saxman. Sen sijaan maajoukkueessa Wales-ottelussa debytoinut Ilmari Nissinen aloitti pelin vaihtopenkin puolella.

Ottelu alkoi kotijoukkueen selkeässä hallinnassa ja KuPS vyörytti peliä kohti Sammy N'Djockin vartioimaa maalia heti alkuminuuteista lähtien. KuPS sai useita kulmapotkuja, mutta viimeistely hyvistäkin paikoista ontui vielä ottelun alkupuolella. Lähes puoli tuntia RoPS pystyi pitämään luvut nollassa nollassa. 30. minuutilla Petteri Pennanen pääsi kuitenkin keskittämään oikealta päätyrajan tuntumasta maalille ja Lucas Rangel puski Kalle Katzin näennäisistä estelyistä huolimatta pallon voimalla verkon perukoille. Näin tilanne oli 1-0. Kolme minuuttia tästä ja Usman Sale pääsi puolittaiseen läpiajoon ja viimeistellen kylmän viileästi lukemiksi jo 2-0. Tässä tilanteessa Simo Majander ja Katz pelasivat löysästi ja Sale kiitti kunniasta. Peli oli näin jo käytännössä ratkennut. RoPS sen sijaan ei saanut oikein mitään aikaan ja pelaaminen näytti melko aneemiselta ja sekavalta kentän jokaisella osa-alueella. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen viedessä peliä mennen tullen.

Toisen puoliajan alussa KuPS rakensi pari kohtuullista paikkaa, mutta ilman onnistumisia. Vesa Tauriainen pyrki saamaan jotain ryhtiä pelaamiseen vaihtojen myötä. 55. minuutilla Rasmus Degerman korvasi kentällä Obed Malolon ja 60. minuutilla kentälle kirmasivat sekä Kokko että Rahimi. Vaihtoon tällöin siirtyivät Matias Tamminen ja Tuomas Kaukua. Silti pelin painopiste pysyi RoPS-maalilla, jossa Niskanen ja kumppanit rakensivat hyviä tilanteita toisensa perään. 76. minuutilla nähtiin vielä kolmas vaihto, kun Veka Pyyny korvasi viheriöllä Joonas Vahteran. 82. minuutilla sinipaidat saivat kulman oikealta. Simo Majanderin kulma löysi Kokon pään, mutta hyökkääjän hyvä pusku meni hieman maalin yli. Kolmisen minuuttia tästä ja Otso Virtasen pitkä avaus löysi Aniekpeno Udon, joka viimeisteli kylmän viileästi 3-0 lukemat. Tilanteessa Katz arvioi pallon lentoradan täysin väärin ja Juho Hyvärinen esitti lähinnä Udon seuraamista tiukan puolustamisen sijaan. Näin heikko puolustaminen kostautui jälleen tilanteessa, joka olisi pitänyt pystyä helposti estämään. Nämä olivat myös loppulukemat ja näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät odotetusti Kuopioon.

Jälleen kerran sinipaitojen peli oli sekavaa ja virheiden sävyttämää. Näillä otteilla on hyvin vaikea nähdä joukkueen voittavan, saati tekevän edes maaleja. Positiivista oli nähdä Kokko ja Rahimi pitkästä aikaa tositoimissa, mutta täydessä pelikunnossa he eivät vielä missään nimessä ole. Muuten pelistä voisi sanoa pitkälti samat asiat kuin niin monesta aikaisemmastakin. Pelillisesti tai mitenkään muutenkaan joukkueen esitykset eivät ole kehittyneet ja tästä tulostaulun lukemat ovat selkeä osoitus.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina (12.9.) klo 17.00 alkaen, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saa FC Honka. Tästä pelistä sinipaitojen on pakko saada tulosta, jos joukkue mielii vielä saada jonkinlaista taistelua aikaan sarjapaikasta tai houkuteltua yleisöä keskarin lehtereille.