tiistai 29. syyskuuta 2020

RoPS putosi Klubin kyydistä

Juho Hyvärisellä ja kumppaneilla piti kiirettä Klubia vastaan.

Rovaniemen Palloseura kohtasi maanantai-illan vierasottelussaan Töölön jalkapallostadionilla HJK:n 1547 katsojan edessä. Tällä kertaa mustassa pelipaidassa pelanneet rovaniemeläiset jäivät lopulta kotijoukkueen vauhdista loppunumeroiden ollessa 4-0 (3-0). Voiton ansiosta Klubi jatkaa kamppailuaan mestaruudesta ja RoPS puolestaan lähes sementoituneena sarjan hännille.

RoPS matkasi otteluun kokoonpanolla, josta puuttuivat neljä Klubi-lainaa, korttitilin täyttymisen johdosta sivussa ollut Obed Malolo sekä pikkuvammoista kärsineet Aleksandr Kokko ja Eetu Muinonen. Samoin poissa oli tutusti Daniel Carr. Näin Palloseuran avaukseen nousivat mm. nuoret Sampo Ala, Tuomas Kaukua ja Matias Tamminen sekä viime pelissä minuutteja saanut Samuel Olabisi. Klubi lähti otteluun niin ikään poissaolojen sävyttämänä, sillä vahvuudesta olivat sivussa pelikieltoa kärsivä Luca Lingman sekä Farsan Hasani, Valtteri Moren, Luis Murillo, Matti Peltola sekä Santeri Väänänen. Silti raitpaidat saivat kentälle nimivahvan miehistön, josta mainittakoon mm. Antonio Reguero, Riskin veljekset Riku ja Roope, Markus Halsti sekä Rasmus Schuller.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hyvällä tilanteella, mutta Atom laukoi pelivälineen noin 12 metristä selvästi maalin yli, kun kamppailu oli edennyt vasta toiselle peliminuutille. 14. peliminuutilla Tamminen nousi pallon kanssa, mutta kotijoukkueen Bubacar Djalo torppasi hänet melko kovakouraisesti tekonurmen pintaan, mutta Mohammad Al-Emaran pilli pysyi ns. taskussa ja Klubi pääsi vastaiskuun. Nikolai Alho nousi oikeaa kaistaa pitkin ja keskitti maalille, mistä Roope Riski lähes karatepotkumaisesti iski pallon verkkoon ja taululle tilanteeksi 1-0. Olisiko tilanne pitänyt viheltää aiemmin RoPS:n vapaapotkuksi, ei tuomarin mielestä. Heti maalin jälkeen RoPS rakensi vaarallisen näköisen tilanteen kotijoukkueen maalille, mutta viimeinen silaus jäi vaiheeseen ja raitapaidat saivat purettua tilanteen. 35. minuutilla pitkän painostuksen päätteeksi Schuller laukoi kuudentoista rajalta hienon osuman aivan maalin oikeaan yläkulmaan. Näin tilanne oli 2-0 ja peli käytännössä ratkennut. Ja vielä 44. minuutilla Riski kaunisteli numeroiksi 3-0 vedolla, joka meni luvattoman helposti RoPS-vahti Sammy N'Djockin ohi. Näin tauolle siirryttiin peräti 3-0 lukemissa.

Toisen puoliajan alkuun Mikko Mannila vaihtoi kentälle Veka Pyynyn, joka korvasi melko näkymättömästi esiintyneen Sampo Alan. Heti alkuun HJK rakensi hyvän paikan kulmapotkutilanteesta, mutta lopulta pallo päätyi kuitenkin N'Djockin hyppysiin. 61. minuutilla Tommi Jäntti puolestaan siirtyi vaihtoon ja keskikentälle juoksi penkiltä Rasmus Degerman. Tämän jälkeenkin pelin painopiste pysyi vakaasti vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. 78. minuutilla kotijoukkueen toppari Miro Tenho avasi oivasti pystyyn nuorelle Kai Meriluodolle, joka viimeisteli varmaakin varmemmin ottelun 4-0 osuman, joka oli samalla hänen ensimmäinen liigamaalinsa. Maalin jälkeen oli Simo Majanderin vuoro tulla kentälle ja Zurab Tsiskaridzen siirtyä vaihtopenkille. 86. minuutilla puolestaan Eerik Kantola sai pitkästä aikaa minuutteja ykkösjoukkueessa hänen korvatessa kentällä Juho Hyvärisen. Ottelun loppuminuuteillakin pallo pysyi kotijoukkueen hallussa, joten ottelun voittajasta ei ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Näin loppulukemiksi Helsingin illassa kirjattiin selkeät 4-0 (3-0) lukemat HJK:lle.

Ottelu kertoi omaa kieltään siitä, miten usean Klubi-lainan puuttuminen näkyy RoPS:n pelissä. Toki kotijoukkueen vahvuudestakin puuttui useampi tärkeä pelimies, mutta helsinkiläisten rosterin laajuus takaa sen, että pelin taso ei kentällä juurikaan muutu, varsinkaan kun vastustaja ei ole sarjan kärkipäätä. RoPS jatkaa näin sarjan viimeisenä, mutta maaottelutauon jälkeen sen tulee viimeisessä neljässä runkosarjan ottelusta periaatteessa lähes tulpattava kauden pistesaldonsa, jotta Napapiirillä on mahdollista nähdä Veikkausliigaa myös kaudella 2021. Kotonaan RoPS kohtaa FC Lahden ja SJK:n ja vieraissa TPS:n ja HIFK:n. Varsinkin vierasottelu Turussa on eräänlainen vedenjakaja loppukautta ajatellen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa siis vasta maaottelutauon jälkeen torstaina 15.10. jolloin pohjoiseen vieraaksi saapuu FC Lahti. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä poikkeuksellisesti klo 18.00 alkaen.