perjantai 16. lokakuuta 2020

FC Lahti lisäsi RoPS:n ahdinkoa

Rovaniemen Palloseura kohtasi koleana torstai-iltana kotikentällään FC Lahden. 688 katsojan edessä pelattu kamppailu päättyi lopulta 0-4 (0-1) lukemiin, jotka eivät jossittelulle jättäneet sijaa. RoPS jatkaa tukevasti sarjan hännillä ja lahtelaiset kuudennella sijalla, vain kolme pistettä neljäntenä olevaa FC Honkaa perässä.

RoPS pääsi otteluun melko hyvässä terveystilanteessa, sillä riveistä puuttuivat ainoastaan pitkäaikaispotilas Daniel Carr ja maalivahti Sammy N'Djock. FC Lahti matkusti niin ikään hyvässä terveystilanteessa pohjoiseen, sillä vahvuudesta ei ollut poissa kuin lähinnä Tim Martinen. Joukkueen riveistä sen sijaan löytyy monia mielenkiintoisia pelaajia kuten kokenut Kari Arkivuo, nuori Jasin Assehnoun sekä Palloseurastakin tuttu Vahid Hambo.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Seitsemännellä minuutilla vieraiden Assehnoun järjesti kuitenkin ensimmäisen vaaranpaikan RoPS-maalille, mutta hyökkääjän terävän laukauksen Matias Niemelä onnistui hyvin torjumaan. Ehkä kotijoukkueen kannalta yksi ottelun käännekohdista nähtiin 13. minuutilla, kun Matti Klingan taklauksen seurauksena Aleksandr Kokko joutui jättämään leikin kesken. Selkeä kortin paikka, joka jäi ottelun vaihtelevasti tuominneelta Jari Järviseltä huomioimatta. Borren siirtyessä ontuen kentän sivuun hänen tilalleen kärkeen juoksi Matias Tamminen. 20. minuutin kohdalla Tamminen pääsikin laukaisupaikkaan, mutta nuoren kärkimiehen yritys pienestä kulmasta meni aavistuksen ohi maalin ja Patrick Rakovsky sai huokaista helpotuksesta maalillaan. Tämän jälkeen tilanteilla ei hetkeen juhlittu. Puoliajan loppupuolella RoPS sen sijaan joutui tekemään jo toisen vaihtonsa, kun Joonas Vahtera ei pystynyt jatkamaan peliä. Hänet laidalla korvasi Tuomas Kaukua. 43. minuutilla kotijoukkueen taivas sitten pimeni. Vaarattoman näköisessä tilanteessa rangaistusalueen rajalla Obed Malolo torppasi puolihuolimattomasti Jean-Christophe Coubronnen nurmen pintaan ja tuloksena tilanteesta oli rangaistuspotku. Pallon taakse asteli Dimitry Imbongo, joka viimeistely kylmän viileästi tilanteeksi 0-1. Näissä numeroissa siirryttiin myös vartin tauolle.

Toinen puoliajan alussa 49. minuutilla Kaukua pelasi hyvin keskelle Youness Rahimille, mutta hänen yrityksensä noin 17 metristä meni hieman oikealta maalin ohi. Pikkuhiljaa ote alkoi kuitenkin siirtymään vieraille ja 65. minuutilla nähtiin lopullinen ratkaisu. Assehnoun nousi pallon kanssa vasenta kaistaa pitkin ja keskitti maalille. Epäonnekseen Zurab Tsiskaridze oli jalkoineen niin välissä, että pallo livahti etukulmasta verkon perukoille ja tilanne oli jo 0-2. Tilanne aukesi muutenkin varsin helposti sinipaitojen lähinnä ihmetellessä tapahtunutta. 77. minuutilla Mikko Mannola päätti tehdä peräti triplavaihdon herätelläkseen tai ainakin antaakseen nuorisokaartille peliaikaa. Tällöin kentälle kirmasivat Jussi Niska, Vejka Pyyny sekä Tommi Jäntti. Vaihtoon puolestaan siirtyivät Eetu Muinonen, Enoch Banza sekä Atte Sihvonen. 84. minuutilla Tsiskaridze menetti luvattoman helposti pallon Lassi Forssille vasemmalla laidalla. Forss keskitti maalin eteen Altin Zeqirille, jolla oli kaikki aika ja tila viimeistellä ottelun kolmas osuma. Tämä maali kuvasti oivasti RoPS:n asennetta pelin loppupuolella. Ja vielä 90. minuutilla lahtelaiset kaunistelivat Arttu Aurasen toimesta lukemiksi 0-4. Tämä tilanne rakentui Pyynyn heikon alaspäin suuntautuneen syötön pohjalta pudottaen lopullisesti pohjan sinipaitojen peliesitykseltä. Näin ottelu päättyi lähes murskaaviin 0-4 (0-1) lukemiin.

RoPS aloitti pelin hyvin, mutta Kokon ja Vahteran loukkaannuttua joukkueen otteet kentällä olivat mitä olivat. Sinipaidat olivat pelissä mukana rangaistuspotkuun saakka, mutta todellista kirivaihdetta ei saatu toisella 45-minuuttisella aikaan, vaan lahtelaiset menivät silloin menojaan. Tällä hetkellä on todettava kylmä fakta RoPS:n pelaamisesta, joukkueen otteet eivät näytä pääsarjatasoiselta tekemiseltä ja sen sarjataulukko osoittaa. Jotenkin ilme vaikuttaa paljolti samalta, mitä PS Kemi viimeisellä liigakaudellaan esitti. Onneksi Palloseuran taustat ja koko organisaatio on kuitenkin aivan eri tasolla kemiläisiin verrattuna ja tippuminen sarjasta ja nousu takaisin parrasvaloihin on koettu monta kertaa aiemminkin.

Seuraavan kerran RoPS pelaa maanantaina 19.10., jolloin napapiiriläiset matkaavat Turkuun todelliseen vedenjakajapeliin. Tällöin sinipaitoja vastassa Veritas Stadionilla klo 18.30 pelattavassa ottelussa on Veikkausliigassa 11. sijalla oleva TPS. Tämä jos mikä on ns. kuuden pisteen ottelu, josta on pakko kairata täysi pistepotti, jotta mahdollisuus sarjasopimuksen uusintaan pysyisi vielä mahdollisuuksien rajoissa.

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Matias Niemelä - ei voinut maaleille mitään, otti pari hyvää koppia pelissä ja pelasi lähinnä omaa tasoaan. Nuori maalivahti on kovassa koulussa paikoin huolestuttavan heikosti puolustavan joukkueen peräsimessä.