perjantai 23. lokakuuta 2020

Parantuneet otteet eivät riittäneet pisteille Helsingissä

Niska ja Mattsson pelin tiimellyksessä.

Rovaniemen Palloseura kohtasi torstai-iltana Töölön jalkapallostadionilla vain 841 katsojan edessä paikallisen HIFK:n etelän kiertueen päätteeksi. Ottelu päättyi lopulta 1-0 (0-0) lukemiin ja kaikki sarjapisteet jäivät näin isolle kirkolle.

RoPS matkasi Eerikkilästä Helsinkiin samalla kokoonpanolla kuin maanantain TPS-kamppailuun. Maalilla tällä kertaa kauden tulikasteensa sai Mikko Rantala, joka on jo neljäs maalivahti, joka nähdään sinipaitojen veräjänvartijana tänä vuonna. Myös Jussi Niska teki paluun avaukseen, samoin maanantaina maalinteossa onnistunut Matias Tamminen. Poissa kokoonpanosta olivat Carr, Kokko ja Vahtera eli ei mitään uutta sillä rintamalla. HIFK pääsi kotiotteluun lähes parhaalla miehityksellään, sillä punapaitojen vahvuudesta olivat sivussa vain pelikieltoa kärsineet Moshtagh Yaghoubi ja Vitinho. Sen sijaan avauksessa nähtiin mm. Sakari Tukiainen, Arnold Origi, Joel Mero sekä hyvässä vireessä tällä kaudella ollut Sakari Mattila.

Ottelu alkoi Palloseuran hyvällä ja yritteliäällä pelillä. Viidennellä peliminuutilla Niska nousi hienosti kohti HIFK-päätyä ja syötti vasemmalle Tammiselle, joka sai vain kurotettua pallon sivurajasta yli. Kotijoukkue pelasi rajaheittotilanteen erittäin lepsusti ja palloon pääsi väliin Enoch Banza. Klubi-laina pääsi laukomaan, mutta veto estettiin ja lopuksi Juho Hyvärinen jatkoyritys meni metritolkulla maalin yli. 12.minuutilla puolestaan kotijoukkueen Adama Fofana oli pahanteossa, mutta tästä RoPS selvisi säikähdyksellä, kun hänen syöttönsä maalin eteen ei löytänyt jatkajaa. Muutama minuutti tästä ja Fofana tarjoili jälleen oikealta maukkaan pallon maalin eteen. Tällä kertaa löytyi myös jatkaja, mutta Joel Mattssonin ohjaus meni aavistuksen oikealta maalin ohi. 19. minuutilla sinipaidat pääsivät kotijoukkueen kulmapotkutilanteesta hyvään vastaiskuun, jossa pallo kulki Eetu Muinosen ja Youness Rahimin kautta Tammiselle, mutta kärkimiehen ensimmäinen kosketus oli taso puulaaki ja hyvä paikka oli menetetty. Seuraavat tilanteet siunaantuivat kotijoukkueelle, mutta punapaitojen viimeistelyssä oli toivomisen varaa. 41. minuutilla vieraat rakensivat huippupaikan. Tilanteessa peliväline pomppi aluksi vähän joukkueelta toiselle, mutta lopulta Banza pääsi oikeaa laitaa pitkin murtautumaan kohti päätyrajaa ja keskittämään maalin eteen. Tammisen jatko lähti säärellä ja Origi onnistui torjumaan pallon alakulmasta kulmapotkuksi. Koska loppuminuuteilla ei myöskään onnistumisia nähty, poistuttiin ottelussa tauolle pyöreissä 0-0 lukemissa.

Toinen 45-minuuttinen alkoi RoPS:n kannalta murheellisesti, sillä kotijoukkue iski johtomaalin jo 48. minuutilla. Jukka Halmeen keskitys oikealta laidalta löysi takatolpalta Hyväriseltä karanneen vaihtomies Foday Mannehin, jolla oli helpo työ jatkaa pallo päällään verkon perukoille. Tilanteessa Hyvärinen unohti miesvartioinnin ja myös Rantala hieman jähmettyi maaliviivalle. Kymmenisen minuuttia tästä ja Fofana oli Tukiaisen nousun päätteeksi hyvässä laukaisupaikassa. Tämän Rantala torjui kuitenkin varmasti yli päätyrajasta. 67. minuutilla puolestaan Banza jatkoi hyviä keskityksiään. Tilanteeseen noussut Muinonen jatkoi, mutta vähän huonosta asennosta pallon jäädessä aavistuksen taakse ja näin Origilla oli suht helppo työ liimata peliväline käsiinsä. Kaksi minuuttia tästä ja Muinonen sekä Niska saivat siirtyivät vaihtopenkille ja viheriölle juoksivat Rasmus Degerman sekä Tuomas Kaukua. Tämän jälkeen paremmat paikat rakentuivat RoPS-maalille, mutta sinipaidat taistelivat ansiokkaasti. 85. minuutilla vapaapotkutilanteessa Rantala esitti kaksi hienoa tojuntaa ja näin lukemat pysyivät 1-0:ssa. Minuutti tästä ja Sampo Ala kirmasi kentälle Obed Malolon tilalle. Lopussa sinipaidat painoivat peliä vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta todellisia maalipaikkoja ei enää nähty. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen voittolukemiin maalein 1-0 (0-0).

Torstai-iltana Töölön valaistuksessa nähtiin yritteliäs RoPS, mutta tulos jäi tälläkin kertaa uupumaan. Hyvästä yrityksestä ei palkita, ainoastaan käytetyistä maalipaikoista. Silti on todettava, että joukkueen peli-ilme oli parempi kuin valtaosassa tämän kauden kamppailuissa. Tällä kertaa tolppien välissä nähtiin Mikko Rantala eli Antonio Regueron jälkeen selkeää ratkaisua maalivahtiosastolle ei ole löydetty. Kauden tasaisin esittäjä Martin Kompalla jätti seuran kesällä ja sen jälkeen kukaan maalivahdeista ei ole pystynyt otteillaan näyttämään, että olisi ykkösvahdin paikan arvoinen. Sama kuvaa kyllä vähän pelipaikkaa kuin pelipaikkaa, mutta Rovaniemellä on viime vuosien aikana totuttu siihen, että maalivahti on rautaa. Tällä kaudella tilanne on sitten ollut toinen. Summa summarum, Rantala pelasi hyvin tässä ottelussa ja ansaitsee jatkaa tolppien välissä myös tulevassa SJK-ottelussa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa sunnuntaina 1.11. klo 14.00, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu SJK. Ottelu on samalla runkosarjan päätösottelu. Pelataanko tämän jälkeen enää tällä kaudella jää nähtäväksi. Se on kuitenkin varmaa, että pohjoisessa talvikausi tekee vahvasti tuloaan, joten toivotaan, että keskuskentän lämmitys pidetään päällä ja kenttä on hyvässä pelikunnossa marraskuun alussa. Tsemppiä RoPS!