maanantai 27. heinäkuuta 2020

RoPS ei saanut kuparista rikki Espoossa

Obed Malolo ja muu joukkue joutuu edelleen jatkamaan ensimmäisen voiton metsästystä.
Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntaina 1120 katsojan edessä Tapiolan Urheilupuistossa FC Hongan. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin lopulta 1-0 (1-0) lukemat, joiden ansiosta RoPS jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä, kun taas espoolaiset nousivat kymmenellä pisteellään sarjanelosiksi.

RoPS matkasi Espooseen joukkueella, josta puuttui alkukaudesta nopeuttaan ja osaamistaan väläytellyt Raymond Gyasi, joka matkannee seuraavaksi Lähi-idän sarjoihin, josta hänelle on tarjottu sopimusta. Viime joulukuussa RoPS:n tiedotteessa päävalmentaja Vesa Tauriainen totesi, että "Meillä oli jopa onnea saada tällaisella profiililla varustettu pelaaja itsellemme." Tämä onni kesti reilut kuusi kuukautta ja nyt seura etsii Gyasin sijaan joukkueeseen uutta pelaajaa, joka todennäköisesti on pelaaja, joka voi pelata myös keskikentän keskustassa. Muutoin poissaolijoiden lista oli pysynyt stabiilina eli uusia pelaajia ei ollut vielä noussut pelikuntoon. FC Honka pääsi kotipeliinsä hyvässä terveystilanteessa, sillä ainoastaan hyökkäyspään kolossi Mac Kandji ei ollut pelikuntoinen sunnuntaina. Sen sijaan espoolaiset marssittivat kentälle mm. Jean-Marie Dongoun ja Duarte Tammilehdon sekä vaihdossa aloittavat Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen eli osaamista ja tulivoimaa kotijoukkueelta peliin kyllä löytyi.

Daniel Carr on alkukaudesta kuulunut RoPS:n vakiomiehiin.
Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla. 11. peliminuutilla kotijoukkueen Tammilehto syötti keskelle näppärän roikkupallon suoraan Borjas Martinille, jonka ensimmäisen kosketuksen jatko osui RoPS-maalin tolppaan. Heti perään Honka jatkoi painostustaan, mutta tästäkin sinipaidat selvisivät säikähdyksellä. 16. minuutilla pallo pelattiin kuudentoista sisään Jerry Voutiaiselle, jonka Atte Sihvonen torppasi sääntöjen vastaisesti ja näin pallo vietiin pilkulle. Aktiivisesti aloittanut Martin asteli pallon taaksen ja laukoi pelivälineen varmasti maalin vasempaan kulmaan ohi hyvin aavistaneen RoPS-vahti Martin Kompallan. Näin tilanne oli pelitilanteisiin nähden ansaitusti 1-0. Maalin jälkeen pelissä oli ehkä pienoinen suvantovaihe ja huipputontteja ei kummankaan joukkueen toimesta nähty. 41. minuutilla Eerik Kantola nousi puolustuspäässä pallon kanssa ja avasi oivasti vasemmalle laidalle pitkän pallon suoraan Daniel Carrille. Britti nousi kohti maalia, mutta laukauksen sijaan hän syötti hyvin keskelle kuudentoista rajalle. Palloon ehti ensimmäisenä Enoch Banza, jonka laukauksen Honka-vahti Timothy Murray onnistui torjumaan kulmaksi. Tästä erikoistilanteesta RoPS ei kuitenkaan mitään vaarallista saanut aikaan. Vielä aivan ennen taukovihellystä kotijoukkueen Robert Ivanov pääsi yrittämään, mutta laitapakin jatko meni aavistuksen oikealta RoPS-maalin ohi. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Hyvärinen avasi peliä hyvin Espoossa.
Toisen 45-minuuttisen alkuun RoPS vaihtoi puolustukseen Kantolan tilalle Samuel Olabisin ja joukkue näyttikin olevan ottelun alkua paremmin pelissä mukana. 49. minuutilla sinipaidat saivat rakennettua hyvän tilanteen. Juho Hyvärinen avasi keskelle hienosti Matias Tammiselle, mutta kärkimiehen haltuunotto ei ollut täydellinen ja Murray ehti käsineen ensimmäisenä tilanteeseen. Seuraava sinipaitojen tilanne siunaantui noin viisi minuuttia myöhemmin. Tällöin Obed Malolo nousi pallon kanssa ja syötti eteen Banzalle. Hänen yrityksensä meni kuitenkin tilanteessa aavistuksen Honka-maalin yli. 57. minuutilla Banza otettiinkin vaihtoon ja hänet korvasi toinen nuori pelaaja eli Veka Pyyny. 70. minuutilla Hongalle tarjottiin tilaa nousta ja sen kotijoukkue hyödynsi. Tilanteessa Kaufmann laukoi tulisesti kuudentoista rajan ulkopuolelta, mutta Kompalla onnistui torjunnassaan. 80. minuutin kohdalla RoPS:n käskyttäjä Vesa Tauriainen teki viimeisen vaihtonsa ja ns. tuplana. Tällöin kentälle kirmasivat Rasmus Degerman ja Sampo Ala korvaten Carrin ja Tammisen. Vielä 89. minuutilla RoPS:n Jussi Niska nousi hienosti vasenta laitaa pitkin kohti Hongan kenttäpäätyä. Laitapuolustaja syötti matalan syötön keskelle Pyynylle, joka jätti taakse Malololle. Keskikenttämiehen yritys meni kuitenkin karkeasti maalin yli ja kotijoukkueen kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. Lopussa sinipaidat yrittivät vielä kehittää kiriä, mutta maalipaikoille joukkue ei enää päässyt, joten kamppailu pättyi kotijoukkueelle maalein 1-0 (1-0).

Ottelu ei noussut klassikoiden joukkoon, sillä kummankaan joukkueen esitys ei suuria hurraahuutoja ansainnut. Honka oli maalin verran parempi napapiiriläisiä, jotka taistelivat jälleen kerran nuorella joukkueella hyvin, mutta ilman tulosta. Ensimmäisellä jaksolla joukkue oli suoraan sanoen heikko, mutta toisella 45-minuuttisella peli alkoi jo näyttää paremmalta. Todellisiin maalipaikkoihin pääsy oli kuitenkin edelleen erittäin vaikeaa ja monien profiilipelaajien puuttuminen näkyi kentällä. Nyt joukkue joutuu laittamaan kentälle pelaajia, jotka ilman loukkaantumissumaa pelaisivat enemmän RFA:n riveissä kakkosessa Veikkausliigan sijaan. Toki kokemus karttuu ja sen on hyvä asia, mutta se ei realisoidu sarjataulukossa pisteiden ja tätä kautta sijoitusten muodossa. Seurasta on kuitenkin annettu ymmärtää, että pelaajia on palaamassa pian pelaavaan kokoonpanoon ja onhan Palloseuralla myös verkot vesillä uuden pelaajan suhteen. Toivottavasti Gyasin korvaaja löydetään viime kauden vastaavia tilanteita huomattavasti nopeammin, jolloin pelilupaisen hyökkääjän löytäminen joukkueeseen tuotti suuren suuria vaikeuksia.

Seuraavan kerran RoPS pelaa ns. kuuden pisteen ottelussa kotonaan Turun Palloseuraa vastaan. Tällöin kaksi sarjan tyvipään joukkuetta kohtaa toisensa ja täydet kolme sarjapistettä ovat nyt enemmän kuin tervetulleita. Ottelu RoPS-TPS pelataan Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 1.8. klo 17.00 alkaen. Silloin kaikki kannustamaan sinipaidat kauden ensimmäiseen voittoon!