torstai 3. toukokuuta 2018

RoPS taipui kotonaan Hongalle

Honka hyökkää, RoPS puolustaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi torstai-illan ottelussa kotikentällään FC Hongan ja sai maistaa tappion karvasta kalkkia ensimmäisen kerran tällä kaudella. Rovaniemen keskuskentälle saapuneet 1973 katsojaa saivat nähdä kotijoukkueelta vaisun esityksen, jonka johdosta Antonio Regueron huikea nollaputki päättyi espoolaisten toimesta. Näin espanjalaisen maali pysyi kauden alusta alkaen puhtaana 615 minuuttia, mikä on uusi Veikkausliigan ennätys. Tämä ennätys ei kuitenkaan kotijoukkueen kannattajia lämmittänyt, sillä ottelu päättyi FC Hongan voitonjuhliin, kun taululla pelin päätyttyä komeilivat 1-2 (1-0) lukemat.

RoPS pääsi lähtemään kauden seitsemänteen koitokseensa liigan piikkipaikalta viiden voiton ja yhden tasapelin myötä. Kokoonpanon suhteen joukkue on joutunut hieman kierrättämään pelaajia, koska ottelutahti heti alkukaudesta on ollut vähintäänkin haastava. Torstaina joukkueen vahvuudesta puuttui edelleen Juuso Hämäläinen, mutta hänen paluunsa kolhujen jäljiltä lähenee päivä päivältä. Muuten joukkue sai muut pelaajat otteluun käyttöönsä. Espoolaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta puuttuivat Ahmed El-Amrani, Javi Hervas, Joni Korhonen, Duarte Tammilehto sekä Masar Ömer.

Lappalainen osui jälleen.
Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta terävästi, sillä jo kolmannella peliminuutilla Lassi Lappalainen (kuvassa) oli lähellä päästä ohjaamaan pallon kohtii vastustajan maalia. Tilanteessa FC Hongan maalivahti Timothy Murrayn hyvä vastaantulo esti kuitenkin laiturin yrityksen ja näin vieraat selvisivät alun rynnistyksestä säikähdyksellä. Tämän jälkeen peli alkoi nopeasti kääntymään espoolaisien hallinnaksi. FC Honka rakenteli ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pari hyvää vetopaikkaa, mutta nämä tilanteet Reguero maalillaan torjui varmasti. 11. minuutilla pallo kulki kotijoukkueen Tye Taiwon ja Agnaldo Moraesin kautta Filip Ivanovskille, jonka kääntölaukaus etukulman tuntumasta meni kuitenkin maalin ohi. 17. minuutilla puolestaan vieraat järjestivät paikan Jonas Leväselle, mutta laitapuolustajan tykin 22 metristä onnistui Reguero venyttämään väljemmille vesille. Tämän jälkeenkin peli pysyi enemmän RoPS:n kuin Hongan päässä. Sinipaitojen pelinrakentelu oli vähintäänkin flekmaattista ja joukkue lähinnä tyytyi juoksemaan pallon perässä. Puolen tunnin kohdalla RoPS sai kuitenkin rakennettua hyvän hyökkäyksen Hongan maalille. Monen mielestä pallo osui maalivahdin alueella vastustajan käteen, mutta tätä vaihtelevasti läpi ottelun tuomaroinut Mohammad Al-Emara ei kuitenkaan nähnyt ja näin peli sai jatkua. Espoolaisten painostus jatkui kohti puoliajan loppua, mutta 44. minuutilla RoPS pääsi iskemään kuin varkain. Taiwon oiva syöttä tavoitti Lappalaisen, joka sijoitti pallon varmasti maalin perukoille. Näin tilanne oli 1-0 Lappalaisen kauden neljännen liigaosuman saattelemana! Näissä numeroissa mentiin myös ottelun tauolle.

Reguerolla riitti ottelussa töitä.
Toiselle puoliajan alkuun Toni Koskela teki ensimmäisen vaihtonsa, kun avauspuolikkaalla varoituksen saanut Antti Okkonen siirtyi vaihtoon ja hänen tilalleen keskialueelle juoksi Lucas Lingman. Vaihto ei kuitenkaan pelikirjaa ratkaisevasti muuttanut, sillä Honka oli edelleen kentällä aktiivisempi osapuoli RoPS:n keskittyessä puolustamiseen. 55. minuutilla Alex Tchuimeni-Nimely pääsi laukomaan, mutta Reguero (kuvassa) kesti edelleen ja esitti varman torjunnan. 63. peliminuutilla RoPS pääsi hyvään vastaiskuun. Lappalainen syötti nousun jälkeen keskelle Moraesille, mutta brasilialaisen laukaus epäonnistui ja espoolaiset selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. 76. peliminuutilla Honka tuli ottelussa viimein tasoihin. Tilanteessa Macoumba Kandji pääsi tuikkaamaan pallon maaliin RoPS-puolustuksen suotuisan avustuksen saattelemana. 81. minuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Simo Roiha korvasi kärjessä Ivanovskin. Loppua kohti peli näytti jo päättyvän pistejakoon. Pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa kotijoukkue teki vielä kolmannen vaihtonsa, kun Lassi Järvenpää korvasi kentällä Moraesin. Mutta mutta.. kamppailun viimehetkillä Youness Rahimi nousi keskeltä ja laukoi pallon ohi Regueron ja tilanteeksi 1-2. Peli oli ratkennut ja tuloksena sinipaitojen kauden ensimmäinen tappio. Kohta maalin jälkeen Al-Emara vihelsi pelin päättyneeksi ja espoolaisten juhlat kauden ensimmäisen voiton merkiksi pääsivät alkamaan.

Torstaina kentällä saatiin todistaa heikointa kotijoukkueen esitystä, mitä "keskarilla" on tällä kaudella nähty. RoPS oli askeleen perässä Honkaa lähes koko ottelun ajan. Vain hetkittäin sinipaidat pelasivat tuttua peliään, jossa pallo liikkuu helpon näköisesti pelaajalta toiselle. Toisaalta on todettava, että Honka teki ottelussa RoPS:n pelinrakentelun vaikeaksi vahvalla prässillään. RoPS:n pelaaminen kokonaisuudessaan ei ollut tässä ottelussa lähelläkään alkukauden otteluiden tasoa ja tähän asiaan Koskelan tuleekin loppuviikon harjoituksissa paneutua. Myös puolustus oli illan kamppailussa paikoin epävarma ja ei saanut tarvittavaa tukea keskikentältä. Hyökkäyksessä tehot tulevat pitkälti Lappalaisen kautta, keskushyökkääjän tontilla on tehojen suhteen vielä aika hiljaista.

Kauaa RoPS ei ehdi tämänkään ottelun jälkeen hengähtää ja punoa uusia juonia, sillä jo tulevana maanantaina (7.5.) sinipaidat kohtaavat Tampereella Ilveksen. Ottelun Ratinan Stadionille alkaa klo 18.30. Silloin taas sinisellä sydämellä peliin ja pisteitä mukaan kotimatkalle, tsemppiä RoPS!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero - kahdesta takaiskumaalista huolimatta pelasi varmasti esittäen liudan hyviä torjuntoja. Yksi joukkueen tukipilareista.