sunnuntai 27. toukokuuta 2018

RoPS tasasi pisteet Turussa

Ivanovski osui kahdesti RoPS:lle!
Rovaniemen Palloseura saalisti tasapelipisteen FC Interin vieraana lauantai-iltana, kun joukkueiden kohtaaminen Veritas Stadionin nurmella päättyi tasalukemiin 3-3 (1-2). Ottelua seurasi paikan päällä vain 1914 katsojaa, mutta he saivat nähdä aikamoisen maali-iloittelun. Peli oli menossa jo kotijoukkueelle, mutta viime hetkillä sinipaitojen Lucas Lingman tasoitti ottelun upeasti osumallaan. RoPS:n kahdesta muusta osumasta vastasi kärkimies Filip Ivanovski (kuvassa).

RoPS lähti otteluun melko hyvässä terveystilanteessa ja sai kentälle vahvan kokoonpanon. Vahvuudesta puuttui Agnaldo Moraes, joka potee käsivammaansa vielä viikkoja. Myös Aapo Heikkilä puuttui joukkueen kokoonpanosta, mutta sen sijaan penkille oli palannut edellisen pelin huilannut Simo Roiha ja suoraan avaukseen rymisti keskikentän voimapesä Wato Kuate. Juho Hyvärinen pelasi nyt ylempänä oikeassa laidassa Lassi Järvenpään ollessa oikeana laitapakkina. Kotijoukkue FC Inter pääsi otteluun niin ikään hyvällä ryhmittymällä, sillä sivussa oli vain Niko Markkula. Näin tuore cup-mestari pääsi peliin lähes ideaalissa tilanteessa.

Hyvärinen pelasi hyökkävämmässä roolissa.
Ottelu alkoi RoPS:n osalta ennakkoluulottomalla pelillä joukkueen pitäessä palloa ja rakentaessa hyvin peliä. Kamppailu ei ehtinyt vanhentua 13. peliminuuttia pidempään, kun Palloseura iski kamppailun avausosuman. Peliväline kulki Taye Taiwon ja Lucas Lingmanin kautta väliin Lassi Lappalaiselle, jonka matala keskitys maalin edustalle löysi takuuvarmasti tilanteessa hyvin hereillä olleen kärkimies Ivanovskin. Makedonialainen jatkoi pallon suoraan ohi Inter-vahti Henrik Moisanderin ja peli oli tilanteessa 0-1! Viisi minuuttia tästä ja pelissä nähtiin saman toisinto eli pallo kulki Lingmanin ja Lappalaisen kautta maalin eteen Ivanovskille, joka sai sijoittaa pallon rauhassa lähes tyhjään maaliin. Tilanne oli näin jo 0-2 ja RoPS näytti menevän menojaan. 33. minuutilla kotijoukkue sai kuitenkin oikealta noin 18 metristä vapaapotkun, josta Mikko Kuningas tykitti upeasti takatolpan kautta pallon maalin perukoille ja tilanne kaventui 1-2:een. FC Inter sai maalista uutta virtaa, mutta seuraava vaarallinen paikka tuli kuitenkin vierasjoukkue RoPS:lle. 42. minuutilla Lappalainen vapautti oikealta Hyvärisen (kuvassa), mutta tilanteessa Moisander ehti kuin ehtikin palloon ensimmäisenä ja näin kotijoukkue selvisi tästä säikähdyksellä. Puoliajan lopussa FC Interin sai rakennettua vielä vaarallisen paikan RoPS:n maalille, mutta Benjamin Källmanin tulinen laukaus meni hieman vasemmalta RoPS-vahti Antonio Regueron vartioiman maalin ohi. Näin ottelussa siirryttiin vartin tauolle vierasjoukkueen maalin johdossa.

Lingman tasoitti ottelun lopussa.
Toinen 45-minuuttinen alkoi kotijoukkueen kannalta tehokkaasti, sillä Timo Furuholm toi joukkueensa pelissä tasoihin jo 49. minuutilla. Tilanteessa pallo liikkui hyvin pelaajalta pelaajalle ja hyökkääjä pääsi laukomaan Juuso Hämäläisen estelyistä huolimatta pallon etukulmasta verkon perukoille. Näin RoPS oli hukannut kahden maalin johtonsa ja peli oli tasan 2-2. Tämän jälkeenkin FC Inter näytti aktiivisemmalta joukkueelta kentällä RoPS:n pelin mennessä aika vaikean näköiseksi. Toni Koskela yritti saada joukkueeseen eloa pelaajavaihdolla. 66. minuutilla Simo Roiha juoksikin laitaan Hyvärisen tilalle. Seuraava onnistuminen nähtiin kuitenkin jälleen RoPS:n päädyssä. 78. minuutilla Furuholmin lähes vasemmalta sivurajalta lähtenyt "jenga" leijaili täysin yllättäen RoPS-maalin takanurkkaan ohi hölmistyneen Regueron ja tilanne oli jo 3-2. Furuholm voi yrittää tätä samaa viimeistelyä vaikka jokaisessa kauden lopuista peleistä, mutta tuskinpa toista tällaista maalia tullaan häneltä näkemään. Onnenkantamoinen tai ei, mutta kaikki lasketaan. Lopussa nähtiin myös ns. "Wato Kuate -show", kun keskikenttämies hölmöili itselleen nopeasti kaksi keltaista korttia ja sitä myötä ulosajon ottelun 88. minuutilla. Näin Kuate joutuu huilaamaan pelikiellon vuoksi kärkiottelun HJK:a vastaan. RoPS ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt. Kun pelin lisäaikaa oli pelattu jo kaksi minuuttia, pääsi vasen laitapakki Taiwo keskittämään vasemmalta takatolpalle. Järvenpää pääsi palloon ensimmäisenä ja hänen osittain epäonnisnut puskunsa tuli suoraan Lingmanille (kuvassa), joka laukoi pallon vastustamattomasti ohi Inter-vahti Moisanderin. Näin peli oli tasan 3-3. Kohta tämän jälkeen ottelun tuominnut Mattias Gestranius vihelsi pelin päättyneeksi tasalukemiin 3-3 (1-2).

Tasapelin myötä RoPS on sarjassa toisella sijalla 21 pisteellään (6-3-2). Kokonaisuudessaan joukkueen peli aaltoilee vielä liikaa pelin sisällä, sillä kahden maalin johtoa ei saisi missään nimessä hukata lauantain tapaan. Toisaalta vajaalla nouseminen tasoihin näytti puolestaan joukkueen luonteesta sen, että se ei lannistu missään vaiheessa ja tästä syystä joukkue onkin viihtynyt Veikkausliigan kärkisijoilla koko kauden alun ja miksei viihtyisi siellä jatkossakin!

Seuraavaksi joukkue kohtaakin kovimman mahdollisen vastustajan eli liigakärki HJK:n. Klubi tulee pohjoisen vierailulle perjantaina 1.6. klo 18.30 alkavaan otteluun. Tässä ottelussa Palloseuran tulee olla enemmän kuin valmiina heti alkuvihellyksestä alkaen, sillä Klubi on pikkuhiljaa saamassa juonesta kiinni ja johtaakin nyt sarjaa neljän pisteen erolla Palloseuraan voitettuaan kotikentällään FC Hongan. Perjantaina on taas luvassa jalkapallon juhlapäivä pohjoisessa, silloin kaikki sankoin joukoin Rovaniemen keskuskentälle kannustamaan RoPS voittoon!