lauantai 19. toukokuuta 2018

RoPS puolusti tasapelipisteen Lahdesta

Antonio Reguerolla piti ottelussa kiirettä.
Rovaniemen Palloseuran kausi jatkui perjantai-iltana Lahden Kisapuistossa, mistä sinipaidat saalistivat tasapelipisteen kovan taistelun jälkeen. RoPS:n sankarina ottelussa hääri espanjalaismaalivahti Antonio Reguero (kuvassa), joka jälleen kerran piti maalinsa koskemattomana. Näin 2133 silmäparin edessä pelattu ottelu päättyi kiikarilukemiin 0-0 (0-0), joiden ansiosta RoPS jatkaa tasaisessa sarjassa edelleen liigakärjessä ja kotijoukkue FC Lahti neljäntenä, tosin kaksi ottelu sinipaitoja vähemmän pelanneena.

RoPS joutui lähtemään otteluun haastavassa tilanteessa, sillä jo kapeasta pelaajarosterista olivat loukkaantumisten takia pudonneet Agnaldo Moraes, Wato Kuate sekä Simo Roiha. Moraes loukkasi torstain harjoituksissa kätensä, joka on jo leikattu. Peleihin mukaan brassi pääsee aikaisintaan vasta juhannuksen jälkeen. Jo edellisessä pelissä linkuttanut Kuate jäi nyt parantelemaan itseään pohjoiseen ja myös Roiha ei ollut perjantaina pelikunnossa. Näin Palloseura matkasi Lahteen varsin kapealla miehityksellä, sillä esimerkiksi talven hankinnoista Fugo Segawa ja Matheus Oliveira Caliman eivät edelleenkään mahtuneet vieraspelissä edes penkille. Aloituksessa nähtiin edellispeliin verrattuna uusina miehinä Aapo Heikkilä ja kapteeni Antti Okkonen. Hyvin niin ikään kautensa aloittanut FC Lahti pääsi perjantain kotiotteluunsa melko hyvässä terveystilanteessa, vaikka pelivahvuudesta vielä puuttuivatkin Teemu Jäntti, Santeri Pakkanen, Fareed Sadat, Joona Tiainen sekä Timi Voutilainen. Heistä Pakkanen ja Tiainen ovat jo kuitenkin mukana joukkueharjoituksissa ja heidät nähtäneen pian myös pelaavassa kokoonpanossa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa. Seitsemänellä peliminuutilla Lahden Artjom Dmitrijev sai pallon RoPS:n nenän edestä ja laukoi noin 18 metristä kohti oikeaa alanurkkaa. RoPS-vahti Reguero torjui hieman löysän vedon kuitenkin varmasti. 24. minuutilla kotijoukkueen Santeri Hostikka pääsi keskittämään melko vapaasti vasemmalta maalin etukulmalle. Palloon menivät sekä Reguero että Stenio ja tämän kamppailun voitti espanjalaismaalivahti nyrkkeillen pallon eteensä. RoPS:n puolustus hoiti tilanteessa loput ja purki pallon sivurajasta yli. Puoliajan edetessä kotijoukkue vyörytti peliä kohti sinipaitojen maalia, mutta uhrautuvasti puolustanut RoPS selvitti nämä tilanteet. Sinipaitojen vastahyökkäykset olivat melko vähissä ja todellisia maalipaikkoja ei joukkueelta nähty. 42. minuutilla kotijoukkueella oli upea paikka siirtyä ottelussa johtoon, kun Stenio keskitti takakulmalle Hostikalle. Tämän jatko viuhui kuitenkin aavistuksen yli maalin ja RoPS selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Pari minuuttia tästä ja Reguero joutui venymään parhainpaansa torjuessaan Hassan Sesayn tulisen vedon. Näin tauolle siirryttiin RoPS:n onneksi maalittomassa tasatilanteessa.

Väisänen pelasi jälleen vahvasti.
Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin viimeksi jäätiin eli lahtelaisten painostuksella. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kotijoukkue sai aikaan useamman vaarallisen paikan, mutta yritykset kohdistuivat lähes suoraan kohti RoPS-vahti Regueroa, joka napsi pallon toisensa jälkeen hyppysiinsä.  55. peliminuutilla Hostikka pyöritti useamman sinipaidan solmuun ja ampui tulisesti noin 20 metristä RoPS-maalin vasempaan tolppaan, josta peliväline kimposi suoraan Dmitrijeville, jonka jatko meni kuitenkin yli maalin. Näin vieraat selvisivät tästäkin tilanteesta säikähdyksellä. RoPS oli toisella puoliajalla kirjaimellisesti purjeessa Lahden käsittelyssä ja oman pelin avaaminen oli joukkueelle suoranaista tuskaa. Silti joukkue jaksoi puolustaa Leo Väisäsen (kuvassa) johdolla esimerkillisesti. Ensimmäisen vaihtonsa joukkue teki jo 58. minuutilla, kun Lassi Järvenpää korvasi laidalla Heikkilän. Tämä ei oleellisesti asetelmia kentällä muuttunat, sillä kotijoukkue hallitsi edelleen selvästi kenttätapahtumia. Toni Koskela teki toisen vaihtonsa 74. minuutilla, kun Okkonen siirtyi vaihtoon ja hänen tilalleen ensimmäiseen liigaotteluunsa kirmasi oma kasvatti Rasmus Degerman. Ja vielä 89. minuutilla Filip Ivanovksin tilalle kentälle juoksi Haitin maajoukkuemies Jems Geffrard eli hyökkääjä vaihtui toppariksi. Koska lopussa ei enää huippuvaarallisia tilanteita nähty, vihelsi ottelun tuominnut Antti Munukka kamppailun päättyneeksi pyöreisiin 0-0 (0-0) lukemiin.

Tasapelin ansiosta RoPS jatkaa Veikkausliigan kärjessä 20 sarjapisteellä kymmenen pelatun ottelun jälkeen, mitä voidaan pitää upeana saldona ennakkoveikkauluihin peilattuna. Perjantaina joukkue tosin sai tehdä täyden päivätyön puolustaakseen itselle yhden sarjapisteen lahtelaisten tulituksessa. Kapealla materiaalilla pelaavat sinipaidat eivät kestä useita poissaoloja ja Moraeksen ja Kuaten puuttuminen kokoonpanosta näkyi selvääkin selvemmin. Joukkueen hyökkäyskalusto on niin ikään erittäin kapea, joten toivoa sopii, että Roiha on pian taas mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa ensi viikon lauantaina (26.5.), jolloin joukkue kohtaa vierasottelussa FC Interin. Turkulaiset ovat aloittaneet sarjakauden mollivoittoisesti, sillä joukkue on sarjassa vasta kahdeksantena, mutta toisaalta joukkue voitti vasta Suomen Cupin finaalissa HJK:n eli potentiaalia joukkueesta löytyy. Veritas Stadionilla pelattava ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15.00. Tsemppiä peliin RoPS!