maanantai 1. elokuuta 2016

RoPS taisteli pisteen Kuopiosta

Aleksandr Kokko viimeisteli ottelussa RoPS:n täysosuman.
Rovaniemen Palloseuran hyvä kesäkausi sai jatkoa tasapelin muodossa sunnuntai-iltana, kun napapiiriläiset nappasivat pisteen KuPS:n vieraana. RoPS:n maalista ottelussa vastasi Aleksandr Kokko (kuvassa ylhäällä), joka teki näin kauden seitsemännen täysosumansa. Palloseuran on kiittäminen myös loistovireessä ollutta maalivahti Antonio Regueroa, joka venytti ottelussa muutaman huippupelastuksen. Ottelua seurasi yhteensä 2390 maksanutta katsojaa.

Taylor jatkoi hyviä otteitaan.
RoPS pääsi peliin vahvalla kokoonpanolla, sillä poissa joukkueen riveistä olivat vain pelikieltoa korttitilin täyttymisen johdosta kärsinyt Juha Pirinen sekä vielä loukkaantuneiden kirjoissa oleva Ville Saxman. Paluun joukkueen avaukseen teki viime pelin huilannut Kokko. Kotijoukkue KuPS:lta poissa pelivahvuudesta oli pelikieltoinen Paul Onobi, mutta muuten joukkue pääsi peliin käytännössä parhaalla kokoonpanollaan. Itse ottelu alkoi vauhdikkaasti kummankin joukkueen toimesta. Alussa tervämpänä oli kuitenkin RoPS, joka siirtyi johtoon jo 11. peliminuutilla. Tällöin Kokko ja Robert Taylor (kuvassa) pelasivat hienosti yhteen ja lopulta "Borre" upotti rangaistusalueen rajalta lähteneellä laukauksellaan pallon maalin vasempaan alakulmaan ohi KuPS-vahti Johannes Kreidlin. Näin tilanne oli 0-1! Maalin jälkeen kotijoukkue painoi peliä kohti RoPS:n päätyä, mutta maalilla Reguero torjui hienosti mm. 18. minuutilla Gbolahan Salamin maalintekoyrityksen. 21. minuutilla Reguero nollasi puolestaan Joona Lautamajan puskun Juha Hakolan antamasta kulmapotkusta. Puoliajan loppua kohti peli tasaantui, mutta huippupaikoille kumpikaan joukkueista ei enää päässyt. Näin tauolle siirryttiin maalin vierasjohdossa.

Toista puoliaikaa ei ehtinyt vierähtää kymmentäkään minuuttia, kun kotijoukkue tuli ottelussa tasoihin. KuPS sai 53. peliminuutilla kulman oikealta ja sitä antamaan meni tutusti Hakola. Hänen jatkonsa maalille tavoitti Azubuike Egwuekwen pään ja topparin pusku meni maalin perukoille lopulta Mika Ääritalon ja Antti Okkosen kautta. Näin tilanne oli 1-1. 58. minuutilla RoPS suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Mika Mäkitalo korvasi keskikentällä Michal Mravecin. Pelin edetessä paikoilla ei enää juhlittu ja pelin tempo laski hieman ensimmäisestä 45-minuuttisesta. 73. peliminuutilla Malisen joukot tekivät toisen vaihtonsa, kun kentälle juoksi Jean Fridolin Nganbe Nganbe. Hän korvasi laidalla John William Oluremin. 82. minuutin kohdalla kotijoukkue sai vielä oivan paikan, kun Petteri Pennasen vapaapotku kulkeutui Ääritalon kautta Salamille. Kärkimies ei maalin edestä kuitenkaan saanut aikaan laukausta ja RoPS selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Tämän jälkeen ei maalipaikkoja enää tullut ja kolmen lisäaikaminuutin jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi tasalukemiin 1-1 (0-1).

Tasapelin myötä RoPS on tasaisessa sarjassa neljäntenä 30 pisteellä. Eroa kärkijoukkue IFK Mariehamniin on yhdeksän pistettä, mutta RoPS on pelannut edellä olevia joukkueita ottelun vähemmän. Tasapeli katkaisi RoPS:n viiden ottelun voittoputken, mutta piste vaikeaksi tiedetystä KuPS:ta on joukkueelta kokonaisuudessaan ansiokas suoritus. Seuraavan kerran RoPS iskee liigapisteiden kimppuun tulevana sunnuntaina, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura. Ottelun pelataan tuttuun tapaan klo 18.30 alkaen.