sunnuntai 14. elokuuta 2016

RoPS jäi SJK:n jalkoihin

Eetu Muinonen teki RoPS:n ainoan osuman.
Veikkausliigan lauantaikierroksella nähtiin mielenkiintoinen ottelu, kun viime kauden kärkikaksikko SJK ja RoPS kohtasivat 3675 katsojan edessä. Peli kokonaisuudessan oli kotijoukkueen näytöstä ja päättyi selviin 3-1 (2-1) lukemiin, joiden siivittäminä napapiiriläiset joutuivat lähtemään pitkälle bussimatkalle ilman lisäsarjapisteitä.

RoPS lähti otteluun tutulla kokoonpanolla, jossa kärkipelaajana Australian liigan Newcastle Jetsiin siirtyneen Aleksandr Kokon tilalla pelasi John William Oluremi. Poissa kokoonpanosta olivat pienestä vammasta kärsivä Janne Saksela, Aapo Heikkilä sekä lähiaikoina kokoonpanoon palaava Ville Saxman. Penkillä puolestaan ottelun aloitti sinipaitojen uusin hankinta, FC Florasta tullut virolainen kärkimies Albert Prosa. Kotijoukkueelta pelistä puuttuivat loukkaantuneet Johannes Laaksonen ja Timo Tahvanainen sekä pelikieltoiset Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme.

Juha Pirinen pääsi laukomaan pariin otteeseen vaarallisesti.
Ottelu alkoi isäntien komennossa ja ensimmäinen maali nähtiin jo 4. peliminuutilla. Tällöin Roope Riskin syöttö löysi viimeksikin RoPS:lle vaikeuksia tuottaneen Teemu Penninkankaan, jonka alakulmaan suunnatun vedon Antonio Reguero onnistui kuitenkin puolittain torjumaan. Paluupallo tuli kuitenkin juuri vapaana olleelle Richard Dormanille, joka laukoi pallon varmasti maaliin. Tilanne oli näin 1-0. Kolmisen minuuttia tästä ja RoPS pääsi laukomaan ensimmäistä kertaa. Juha Pirisen (kuvassa) kaukaa, noin 30 metristä lähtenyt veto meni kuitenkin selvästi yli Mikhel Aksalun vartioiman SJK-maalin. Jakson edetessä tuli selväksi, että kotijoukkue oli pelissä mukana paljon paremmalla jalalla ja taistelutahdolla kuin lähes aneemisesti pelannut RoPS. Sinipaitojen pelinrakentelusta tai tutusta prässipelistä ei nähty kuin pieniä viitteitä. SJK sen sijaan rakenteli vaarallisia sommitelmia Regueron maalille. 32. peliminuutilla nähtiin ikävä tilanne, kun RoPS:n kapteeni Antti Okkonen joutui nilkuttamaan vaihtoon. Hänet kentällä korvasi Fridolin Nganbe Nganbe. Toivotaan, että alkukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Okkonen ei rikkonut paikkojaan pahemmin. Pari minuuttia tästä ja SJK tuli taas. Tuco ja Dorman rakensivat paikan Roope Riskille, jonka maanuoliainen meni vain aavistuksen ohi maalin vasemman alakulman. Kun jakso oli jo yliajalla, iski RoPS yllättäen käytännössä ainoasta kunnon tilanteestaan. Laitapakkina pelannut Jarkko Lahdenmäki keskitti oikealta laidalta maalin eteen ja ensimmäisenä palloon pääsi liukumaan Eetu Muinonen. Keskikenttämiehen jatko meni vastustamattomasti verkon perukoille ja tilanne oli yhtäkkiä 1-1! Tämä tilanne ei kestänyt kuin sekunteja, sillä SJK iski heti aloituksen jälkeen. Reguero torjui Riskin vedon eteensä ja Jussi Vasara pääsi iskemään 2-1 juuri ennen taukovihellystä.

Prosan ensiesiintyminen RoPS:n paidassa on alkamassa.
Toisen puoliajan alussa RoPS näytti hetkellisiä piristymisen merkkejä rakentaen pari kohtuullista vetopaikkaa. Yritykset jäivät kuitenkin melko torsoiksi. Muutosta peliin haettiin toisella vaihdolla. 63. minuutin kohdalla Michal Mravec (kuvassa) siirtyi penkin puolelle ja kentälle juoksi perjantaina joukkueen vahvuuteen liittynyt virolainen kärkimies Albert Prosa (kuvassa) vanhan koulukunnan hieman vieroksumalla 99 numerolla. Seuraavan ja ottelun lopullisesti ratkaisseen maalin iski kuitenkin kotijoukkue. 71. peliminuutin kohdalla Tuco tarjoili maalin eteen Vasaralle, jolla oli helppo työ iskeä taululle 3-1 lukemat toisella henkilökohtaisella osumallaan. Tilannetta edelsi RoPS:n todella heikko puolustaminen, mikä leimasi kauttaaltaan napapiiriläisten peliä lauantain kamppailussa. 75. minuutilla RoPS sai kuitenkin järjesteltyä hyvän paikan. Robert Taylorin loistava pitkä puolenvaihto tavoitti vasemmalta Pirisen, joka nousi röyhkeästi maalille ja laukoi, mutta Aksalu onnistui vaivoin tämän yrityksen torjumaan. Muinonen pääsi vielä jatkopalloon, mutta hänen yrityksensä meni kuitenkin ohi maalin. Näin kotijoukkue selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Ottelun loppu oli lähinnä pelailua ja näin ottelun hyvin tuominnut Kalle Mäkinen vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 3-1 (2-1).

Loputuloksesta ei jäänyt jossiteltavaa, sillä niin huonosti RoPS ottelussa pelasi. Toki SJK on vahva kotijoukkue, mutta mitään ylitsepääsemätöntä seinäjokelaisetkaan eivät kentällä esittäneet. Sinipaidat sen sijaan näyttivät ottelussa hieman väsyneiltä ja haluttomilta ja näin Juha Malisen on joukkueineen nollattava tämä ottelu nopeasti ja alettava keskittymään tulevaan PS Kemi -otteluun puhtaalta pöydältä. Jostain syystä SJK näyttää olevan RoPS:lle todella hankala vastustaja, pelattiin sitten kotona tai vieraissa. Joukkueen vahvuuteen liittynyt Prosa ei noin päivän mukanaolon ja Suomen ympäri matkustelun jälkeen ihmeitä kentällä vielä esittänyt, sillä joukkueen kuviot ovat hänelle uudet ja pelituntuman hakeminen vie varmasti myös oman aikansa. Kärkimiehen lisäksi RoPS on etsimässä pelaajaa myös laidalle eli vahvistusta pelaavaan kokoonpanoon on tulossa. Esimerkiksi Seinäjoella RoPS:n penkiltä löytyi kokoonpanosekoilujen jälkeen vain kolme pelaajaa. On kuitenkin muistettava, että RoPS pelasi ennen lauantain peliä peräti kymmenen tappiotonta peliä putkeen ja on edelleen sarjassa kolmantena iskuasetelmissa. Voitto ensi viikolla Kemistä ja taistelu kärkisijoista sen kuin tiivistyy!

Seuraavan kerran RoPS pelaa siis ensi viikon lauantaina (20.8.), jolloin Palloseura kohtaa vieraskentällä PS Kemin. Ottelu pelataan Sauvosaaren kentällä klo 16.00 alkaen.