torstai 25. elokuuta 2016

RoPS tasapeliin Tampereella

Janne Saksela takaisin pelikunnossa!
Rovaniemen Palloseuran vierailu Tammelan Stadionilla tuotti joukkueelle tärkeän vierastasapelin hyvää kautta pelaavaa Ilvestä vastaan. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 2616 katsojan edessä 1-1 (1-1). Kahden ottelun tappioputken katkaisseen tasapelin myötä RoPS on nyt erittäin tasaisessa Veikkausliigassa neljännellä sijalla, kahdeksan pistettä kärkijoukkue IFK Mariehamnista.

Kotijoukkue Ilves pääsi peliin vahvalla kokoonpanolla, vaikka vahvuudesta puuttuivatkin mm. keskikenttämies Eero Korte ja rovaniemeläisille hyvin tuttu kärkimies Mika Lahtinen. RoPS puolestaan lähti otteluun kokoonpanolla, josta uupui viime pelissä osumaa saanut Juuso Hämäläinen sekä loukkaantuneet Michal Mravec ja Aapo Heikkilä.

Peli alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja sekä Jonne Hjelm että Lauri Ala-Myllymäki saivat omat paikkansa. Nämä vierasjoukkueen puolustus maalivahti Antonio Regueron johdolla pystyi kuitenkin selvittämään. RoPS ei kotijoukkueen vahvasta alusta kuitenkaan hämääntynyt, vaan iski ottelun avausmaalin 23. minuutilla. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella laiturina pelannut Juha Pirinen nousi vasemmalta ja keskitti pelivälineen kohti Ilveksen maalia. Pallo otti kimmokkeen kotijoukkueen pelaajasta suuntautuen maalin etukulmaan ohi hölmistyneen Ilves-vahti Mika Hilanderin. Tilanne oli näin 0-1! Maalin jälkeen ote oli kuitenkin kotijoukkueella ja esimerkiksi toppari Pavle Milosavljevic pääsi puskemaan vaarallisesti kulmatilanteesta, mutta hänen epäonnekseen pusku suuntautui ylärimaan ja meni sen kautta yli päätyrajan. 42. peliminuutilla nähtiin ottelun toinen maali. Tällöin RoPS:n viime aikoina epävarmasti pelannut toppari Abdou Jammeh kaatoi rangaistusalueella kotijoukkueen laituri Jaakko Juutin rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli nuori Mikael Soisalo, joka viimeisteli pilkulta varmasti pallon verkon perukoille. Näin peli oli tasan 1-1 ja näissä numeroissa ottelussa siirryttiin myös tauolle.

Oluremi tuli kentälle vaihdosta.
Toisen puoliajan alkaessa RoPS joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun vasta loukkaantumisen jälkeen kentille palannut Ville Saxman joutui jättämään kentän. Hänet korvasi Fridolin Nganbe Nganbe, joka siirtyi laituriksi ja Pirinen tutusti laitapakiksi. Toisella puoliajalla kentällä nähtiin pirteämmin pelaava RoPS. Napapiiriläiset olivat lähellä johto-osumaa kulman jälkitilanteesta 52. minuutilla, mutta pallo kävi tällöin vain ylärimassa ja maaliviivan tuntumassa, mutta maaliin asti peliväline ei Jammehin, Janne Sakselan tai Albert Prosankaan toimesta suostunut menemään. Pelin edetessä kenttätapahtumat olivat melko tasväkisiä kummankin joukkueen etsiessä paikkaa ratkaista ottelu itselleen. 78. minuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Mamut Saine korvasi kentällä Mika Mäkitalon. Kohta tämän jälkeen 81. minuutilla Jammeh sai kyseenalaista kunniaa ottamalla ottelun toisen keltaisen korttinsa tilanteessa, jossa ottavana osapuolena oli Ala-Myllymäki. Tuloksena oli ulosajo ja vapaapotku noin 18 metristä. Tuure Siiran vapari meni tilanteessa kuitenkin selvästi maalin yli. Vielä 86. minuutilla RoPS teki viimeisen vaihtonsa Prosan siirtyessä penkille ja John William Oluremin (kuvassa) kirmatessa kentälle loppuminuuttien ajaksi. Lopussa ei enää vaarallisia maalipaikkoja nähty ja näin ottelun tuomaroinut Marko Grönholm vihelsi pelin päättyneeksi tasalukemiin 1-1 (1-1).

Tasapeli vaikeasta vieraspelistä oli hyvä suoritus Palloseuralta, vaikka otteet eivät loistokkaita kentällä olleetkaan. Jobinpostia ottelussa olivat Ville Saxmanin loukkaantuminen uudestaan sekä Abdou Jammehin ulosajo. Tämän lisäksi Juuso Hämäläinen ei ole pelikunnossa, joten RoPS:n käskyttäjä Juha Malisella on mietittävää puolustuksen ryhmittymään tulevaan FC Lahti -otteluun. Nähdäänkö silloin toppariparina Lahdenmäki ja Okkonen? Laidoilla pelannevat kuitenkin tutusti Juha Pirinen ja juuri A-maajoukkueeseen valittu Janne Saksela.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina 27.8., kun se kohtaa Match Day -tapahtuman päätteeksi kotoisella Rovaniemen keskuskentällä FC Lahden klo 16.00 alkaen. Silloin kaikki keskarille kannustamaan Palloseura voittoon!