maanantai 25. heinäkuuta 2016

RoPS jatkoi voittoputkessa

Jammeh ja Hämäläinen tutussa työssään puolustuksen keskustassa.
Rovaniemen Palloseuran tuloksekkaat otteet saivat jatkoa sunnuntai-iltna, kun joukkue voitti helteisessä säässä pelatussa kotiottelussa HIFK:n maalein 1-0 (1-0). Ottelun ainokaisesta vastasi Robert Taylor, joka upotti pallon verkon perukoille rangaistuspotkusta. Voiton myötä, joka oli joukkueelle jo viides perättäinen, nousi RoPS sarjassa jo kolmannelle sijalle. Kamppailua upeassa säässä oli seuraamassa 2011 katsojaa.

RoPS lähti kamppailuun hieman muokatulla kokoonpanolla, kiitos viime aikojen kiireisen ohjelman. Joukkue saapui takaisin Napapiirille vasta lauantaiaamuna oltuaan reissussa viikon päivät. Poissa pelaavasta kokoonpanosta olivat kolhuja parantelevat tärkeät avauksen miehet eli Ville Saxman ja Aleksandr Kokko. HIFK:lta pelistä puuttuivat Emil Conti, Jukka Halme, Juho Mäkelä, Jere Piirainen, Ville Taulo sekä Tommi Vesala.

Saksela ja Anyamele pelasivat vahvasti.
Ottelu lähti melko rauhallisella temmolla käyntiin. Ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi vieraille kuin varkain ottelun 6. peliminuutilla. Tällöin Ville Salmiki keskitti vasemmalta Pekka Sihvolalle maalin takakulmalle, mutta kärkimiehen jatko meni lukuisan ja äänekkään vieraskannattajajoukon epäonneksi vain maalin sivuverkkoon. Myös RoPS-vahti Ricardo oli hyvin mukana tilanteessa varmistaen pelivälineen menon ohi maalin. Kolme minuuttia tästä ja Fridolin Nganbe Nganbe pääsi yrittämään Juuso Hämäläisen rajaheiton jälkeen, mutta laiturin jatko meni selvästi yli vieraiden maalin. 11. minuutilla HIFK nousi jälleen epävarmasti puolustaneen RoPS:n avittamana. Sihvola syötti laidasta Eero Peltoselle melko vapaaseen paikkaan maalille, mutta hänen jatkonsa meni vasemmalta hieman maalin ohi. Vartin pelin jälkeen Janne Saksela (kuvassa) nousi nousi röyhkeästi omalta laidaltaan ja syötti Mika Mäkitalolle oivaan paikkaan, mutta "Miksun" jatko meni suoraan kohti HIFK-vahti Carljohan Erikssonia. Ja vain pari minuuttia tästä ja RoPS sai kulmapotkutilanteessa aikaan lähes maalin. Tällöin Mäkitalo laukoi ja Ransford Osei meni palloon väliin ilman, että sai jatkettua tilanteesta eteenpäin. Jos kärkimies ei olisi pelivälineeseen koskenut, olisi se hyvinkin saattanut mennä suoraan maaliin. Tämän jälkeen peli aaltoili kotijoukkueen pitäessä hieman enemmän palloa hallussaan ja HIFK:n kytätessä paikkoja nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Osei onnittelemassa Tayloria.
37. minuutilla RoPS sai voiton avaimet käsiinsä, kun ottelun tuominnut Petri Viljanen vei pallon pilkulle. Tilanne syntyi, kun Eriksson torjui ensin Juha Pirisen terävän laukauksen eteensä ja tämän jälkeen rikkoi jatkopalloon mennyttä Nganbe Nganbea rangaistuspotkun arvoisesti. Osa piti tilannetta hieman kyseenalaisena, mutta Viljanen oli varma päätöksessään. Pallon taakse tilanteessa asteli RoPS:n parhaimmistoon jälleen kuulunut Taylor (kuvassa), jonka laukaus upposi varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Näin RoPS johti ottelu 1-0 Taylorin kauden kuudennella osumalla. Vielä jakson lopussa vieraiden näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Nnaemeka Anyamele sai paikan, mutta hänen yrityksensä meni selvästi ohi Ricardon vartioiman RoPS-maalin. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Taistelupari Oluremi - Aho.
Vieraat tulivat toiselle jaksolle terävästi ja jo 48. minuutin kohdalla Ricardo oli maalillaan työllistettynä. Tilanteessa Fredrik Lassas antoi vapaapotkun maalille ja toppari Pauli Kuusijärvi puski vaarallisesti, mutta Ricardo onnistui torjumaan yrityksen. Jatkopalloon pääsi tilanteessa vielä Sihvola, mutta maaliin asti hänkään ei vetoaan tilanteessa saanut. 56. minuutilla Mäkitalo syöti oikealle Sakselalle, jonka oiva jatko tavoitti maalin edestä Nganbe Nganben, mutta laiturin venytys hyvästä paikasta meni karkeasti ohi tyhjästä maalin takakulmasta. Tämän jälkeen Saksela tarjoili Oseille pari hyvää paikkaa, mutta kärkimiehen ruuti oli pahasti märkää. 66. minuutilla Osei tulikin vaihtoon ja hänet kentällä korvasi John William Oluremi (kuvassa). Pari minuuttia tästä ja Oluremi syötti Taylorille, jonka tiukka veto lähes 25 metristä suuntautui kohti oikeaa alakulmaa, mutta Eriksson ennätti torjumaan tämän vedon kulmapotkuksi. 76. minuutilla Nganbe Nganbe siirtyi vaihtoon Eetu Muinosen korvattua hänet vasemmalla laidalla. Ja 84. minuutilla Mäkitalo tuli vaihtoon Michal Mravecin tullessa kentälle tukkimaan hieman avoinna ollutta keskikenttää. Lopussa RoPS pelasi jo aikaa HIFK:n yrittäessä vielä saada aikaan maalipaikkaa. Paras paikka tuli kuitenkin lisäajalla kotijoukkueelle, kun Sakselan jatko tavoitti Muinosen maalin edestä, mutta vieraiden Xhevdet Gela sai putsattua pallon käytännössä maaliviivalta väljemmille vesille. Heti tämän jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi 1-0 (1-0) lukemiin, joiden ansiosta RoPS jatkaa hyvää menoaan Veikkausliigassa.

Kokonaisuutena peli ei ollut mitään jalkapallon juhlaa ja varsinkin kotijoukkueen puolustaminen oli välillä kaukana parhaastaan. Silti on todettavaa, että RoPS sai ottelusta keskellä otteluruuhkaa juuri sen mitä se hakikin eli täydet kolme sarjapistettä. Positiivisinta ottelussa oli se, että RoPS pystyi kääntämään tiukan pelin edukseen ja näin jatkamaan voitto-otteluiden sarjaa Veikkausliigassa. Ottelun jälkeen RoPS voi hengähtää hetken, sillä seuraava ottelu on vasta viikon kulutttua. Seuraavan kerran RoPS pelaa siis tulevana sunnuntaina (31.7.), jolloin joukkue kohtaa vierasottelussa sarjassa viidentenä ja vain pisteen sinipaitoja perässä olevan Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Janne Saksela -tinkimätöntä työtä molempiin suuntiin kenttää, oli mukana rakentamassa lähes kaikkia RoPS:n paikkoja.