maanantai 27. toukokuuta 2013

Viuhahdus otteluruuhkassa

Rovaniemen Palloseuran sunnuntai-illan vierasottelu HJK:a vastaan Sonera Stadionilla päättyi kotijoukkueen 2-0 (1-0) kotivoittoon, jonka ansiosta Klubi nousi takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle. Kevyellä miehityksellä (neljä vaihtomiestä) ja varamiehisenä Helsinkiin matkustanut RoPS sen sijaan jatkoi tuloksettomia vieraspelejään keskellä täysin älytöntä otteluruuhkaa.
Jo ennakkoarvailuissa RoPS:n matkapeliä Sonera Stadionilla pidettiin yhtenä kauden vaikeimmista ja tähän  jos mihin peliin olisi Palloseuran tullut päästä parhaalla kokoonpanollaan. RoPS:n joukkueesta sunnuntai-illan pelistä puuttuivat mm. jalkavaivainen Ndukaku Alison, pelikiellossa ollut Victor Turcios sekä Albin Granlund ja Niklas Tarvajärvi. Myös Ville Saxman oli ottelussa puolikuntoisena mukana penkillä, mikä kuvastaa hyvin joukkueen rasitustilaa keskellä yhtä pahimmista otteluruuhkista, mitä Veikkausliigassa on koskaan nähty. HJK lähti peliin vahvalla kokoonpanolla, toki esim. Mika Väyrynen ja Teemu Tainio puuttuivat kokoonpanosta ja Mikael Forssell aloitti pelin vaihtopenkillä.
3574 katsojan edessä pelattu ottelu alkoi kummaltakin joukkueelta tunnustellen. Vierailija RoPS pelasi kuitenkin alussa ennakkoluulottomasti ja oli hyvin mukana osin aika hidastempoisessa pelissä rakentaen muutamia paikkoja HJK: maalille. Ottelun ensimmäinen maali näki kuitenkin päivänvalon 23. peliminuutilla kotijoukkueen toimesta, kun Demba Savage puski Erfan Zenelin keskityksestä pallon ohi RoPS:n hyvin pelanneen maalivahdin Tomi Maanojan. Tilanteessa RoPS pelasi alivoimaisena Ataulla Guerran ollessa maalin syntyessä kentän laidalla paikattavana. Maalin jälkeen ote siirtyi enemmän kotijoukkueelle RoPS:n keskittyessä enemmän puolustuspeliin. Esimerkiksi Zenelillä ja Joen Pohjanpalolla oli omat paikkansa tehdä tuhoa kentällä. Ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan enempää maaleja nähty ja näin tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.
Toinen puoliaika alkoi niin ikään Klubin hallinnassa ja kun ottelua oli pelattu 52. minuuttia, kotijoukkueen Robin Lod viimeisteli 2-0 lukemat. Tilantessa Joel Perovuon laukaus osui RoPS:n maalin ylähirteen ja kimposi siitä takaisin kentälle. Zeneli sai sen jälkeen pallon haltuunsa ja toimitti sen maalin eteen Lodille, jolla oli helppo työ viimeistellä ratkaisevan tuntuiset 2-0 lukemat. Kun peliä oli pelattu 61. minuuttia, RoPS vaihtoi kentältä Antti Peuran, jonka tilalle kentälle kirmasi Joonas Pennanen. Vaihto ei tuonut peliin suurta muutosta, mutta antoi kuitenkin tärkeitä peliminuutteja alkukaudella pitkälti penkkiä kuluttaneelle Pennaselle. Ottelun lopussa HJK:n Rasmus Schüller pääsi sijoittamaan pallon ohi Maanojan, mutta maali hylättiin katsojan juostessa kentälle kesken maalitilanteen.
Viuhahdustilannetta edelsi Faith Friday Obilorin löysä pelaaminen, jossa hän osin hidastelun ansiosta hävisi pallon Joel Pohjanpalolle, joka pääsi nousemaan maalia kohti. Pohjanpalon kuljetti tilanteessa pallon lähes Maanojan syliin, josta pallo onnekkaasti kimposi Schüllerille, jolla oli helppo työ siirtää pallon verkon perukoille. Koska viuhahtaja juoksi juuri silloin kentälle ja keskelle maalitilannetta, maalia ei näin oikeutetusti hyväksytty. Silti tällainen katsojan pelleily ei kuulu jalkapallokentille ja Mathias Lindströmin rugbytaklaus oli enemmän kuin paikallaan kaverin pysäyttämiseksi. Toki sen jälkeiset huitomiset olisi voitu pelaajan toimesta jätää tekemättä. Ohessa linkki ns. viuhahdusvideoon ja sen kaikkiin jälkimaininkeihin: http://youtu.be/qMK2ocd_RJM Tämän episodin jälkeen onnistumisia ei enää kummaltakaan joukkueelta nähty ja näin Veikkausliigan ottelu HJK-RoPS päättyi kotijoukkueen 2-0 (1-0) voittolukemiin.

Ottelu kokonaisuudessaan oli kotijoukkueen hallinnassa, siitä kertovat tehdyt maalit, mutta myös laukaukset kohti maalia (12-2). RoPS:n parhaimmistoa ottelussa olivat maalia vartioinut Tomi Maanoja (kuvassa) sekä entisellä kotikentällään pelannut Antti Okkonen. Kotijoukkueen näkyvimpiä pelaajia olivat Erfan Zeneli ja Demba Savage.
Rovaniemen Palloseuran härkäviikot pelien osalta saavat jatkoa jo tulevana keskiviikkona (29.5.), kun joukkue kohtaa kotikentällään hyvässä kevätvireessä olevan MYPA:n. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 18:30 alkaen. Tähän otteluun RoPS saa mukaansa ainakin pelikiellosta vapautuvan Victor Turcioksen. Muiden sivussa olleiden pelaajien pelikunnosta saataneen tietoa vasta pelipäivänä. Ottelu pelataan sääennusteen mukaan lähes hellesäässä eli jalkapallofaneja hellitään keskiviikkona myös sään puolesta.