maanantai 13. toukokuuta 2013

RoPS järjesti maalijuhlat JJK:n kustannuksella

Rovaniemen Palloseura osoitti sunnuntai-iltana, että joukkue on erittäin vaarallinen ja ennen kaikkea vaikeasti voitettava kotikentällään. Jyväskyläläinen JJK ei päässyt peliin mukaan kuin hetkittäin, koska sen verran ylivoimainen RoPS Veikkausliigan ottelussa oli. Näin paikalle saapuneet 1357 katsojaa saivat nähdä kotijoukkueen selvän 4-0 (2-0) voiton.
RoPS aloitti ottelun muokatulla kokoonpanolla, sillä edellisen pelin aloituskokoonpanosta vaihtoon olivat jääneet Victor Turcios, Ataulla Guerra, Mika Lahtinen sekä Mika-Matti Maisonvaara. Sunnuntain pelissä kärjessä aloitti Aleksandr Kokko, kymppipaikalla Nicholas Otaru, laidoilla Emenike Mbachu ja Niklas Tarvajärvi sekä puolustuksen vasemmalla laidalla Tuomo Könönen.
Ottelun RoPS aloitti terävästi rakentaen tilanteita heti alusta alkaen. Esimerkiksi Emenike pääsi jo 6. peliminuutilla laukomaan noin 20 metristä, mutta veto meni vasemmalta ohi. Kun peliä oli pelattu 11. minuuttia, sai RoPS vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelta, reilusta 20 metristä. Pallon taakse asteli tutusti joukkueen kapteeni Antti Okkonen (kuvassa), joka sijoitti pallon tarkasti maalin oikeaan yläkulmaan ohi tyhjää haroneen JJK-maalivahti Janne Korhosen. Näin tilanne muuttui 1-0:aan. Tämän jälkeen JJK pääsi paremmin peliin mukaan saaden kaksi kulmatilannetta aikaiseksi. Vaarallisemmat paikat ottelussa järjesteli kuitenkin RoPS, mutta sekä Ville Saxmanin että Nichola Otarun tilanteet Korhonen maalillaan pystyi torjumaan. JJK:n valmentaja Kari Martonen pyrki herättelemään joukkuetta vaihtamalla ottelun 41. peliminuutilla kärkeen Babatunde Wusun, joka korvasi kentällä Santeri Aholan. Tämä vaihto ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta mukanaan, sillä ensimmäisen puoliajan kääntyessä lisäajalle pääsi Niklas Tarvajärvi viimeistelemään 2-0 lukemat maalin vasempaan kulmaan Saxmanin esityöstä. Maalissa pallo otti kimmokkeen JJK:n puolustajasta ja Korhonen maalillaan oli voimaton. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa peliä 2-0.

Toinen puoliaika alkoi kahdella tilanteella, jotka tulivat RoPS:lle ottelun 48. peliminuutilla. Ensimmäisessä Ndukaku Alison puski Okkosen antamasta vapaapotkusta pallon hieman maalin ohi ja jälkimmäisessä tilanteessa Emenike (kuvassa) ampui selkeästi maalin yli Tarvajärven tarjoilusta. Pari minuuttia tästä ja JJK sai kulmapotkun. Vieraiden Jordi van Gelderenin pusku oli lähellä mennä maaliin, mutta kotijoukkueen maalivahti Tomi Maanoja sai torjuttua pallon lähes maaliviivalta. Näin tilanne säilyi 2-0:ssa. 53. peliminuutilla oli jälleen Emenikellä paikka maalintekoon hienon kuljetuksen jälkeen, mutta hänen vetonsa meni vasemmalta maalin ohi. Minuutti tästä ja Tarvajärvi ampui tulisesti Otarun tarjoilusta maalin sivuverkkoon. 58. minuutilla Otaru pääsi laukaisupaikkaan niin ikään Tarvajärven syötöstä, mutta tälläkin kertaa veto suuntautui ohi maalin.
Kun peliä oli pelattu 61. minuuttia, suoritti JJK toisen vaihtonsa. Benno Hanslian tuli kentällä ja Anssi Viren siirtyi vaihtoon. Pari minuuttia tästä ja JJK sai aikaan tilanteen, mutta Maanoja torjui 25 metristä lähteneen laukauksen. Heti seuraavasta tilanteessa pallo saatiin JJK:n maalille ja tilanteessa kärkkäimpänä oli Kokko, joka ensin harhautti maalivahti Korhosen ja sen jälkeen viimeisteli tyhjään maaliin 3-0 lukemat. Tämän jälkeen vieraiden yritteliäin pelaaja Mikko Manninen pääsi laukomaan, mutta veto meni vasemmalta ohi. Kun peliä oli pelattu 69. minuuttia, vaihtoi RoPS kentälle Victor Turcioksen, joka korvasi paljon töitä tehneen Otarun. Pari minuuttia tästä ja JJK teki kolmannen vaihtonsa, kun Topi Järvinen korvasi kentällä Mikko Innasen. Järvinen pääsikin nopeasti pariin tilanteeseen, mutta ensimmäinen tilanne päättyi paitsioon ja toisen RoPS sai puolustettua kulmaksi. 77. peliminuutilla RoPS vaihtoi kentälle Mika Lahtisen, joka vaihdettiin ottelussa ensimmäisen osumansa RoPS:lle tehneen Niklas Tarvajärven tilalle. Ottelun edetessä jo 84. peliminuutille sai RoPS kulman oikealta, josta Kokko puski ottelun toisen maalinsa ja taululle 4-0 lukemat. Ottelun lopussa 87. peliminuutilla RoPS teki vielä kolmannen vaihtonsa, kun Mika-Matti Maisonvaara korvasi kentällä Emeniken. Aivan lopussa JJK sai aikaan vielä hieman painetta RoPS:n maalille, mutta kulman jälkitilanteesta Wusun pusku suuntautui yli Maanojan vartioiman maalin. Tämä olikin ottelun viimeinen tilanne ja näin ottelu päättyi RoPS:n riemukkaisiin 4-0 (2-0) voittolukemiin.
Ottelussa RoPS esiintyi hyökkäysvoittoisemmin kuin kertaakaan tällä kaudella ja tämä taktiikka palkittiin neljällä maalilla ja kolmella sarjapisteellä, jotka nostivat RoPS:n tasaisessa sarjataulukossa viidennelle sijalle. Onnistujia joukkueessa olivat kaikki, sillä heikkoa lenkkiä joukkueesta ei sunnuntain ottelussa löytynyt. Ottelun näkyvimmät pelaajat olivat kuitenkin kaksi maalia viimeistellyt Kokko, kovaa raatanut Otaru (kuvassa) sekä keskikentän kapellimestari Okkonen. RoPS osoitti ottelussa pystyvänsä haastamaan kotonaan minkä tahansa liigajoukkueen, mutta valmentaja Kari Virtasen suurin haaste tulee jatkossakin olemaan se, miten sama vire saadaan mukaan vieraspeleihin.

RoPS pelaa seuraavan kerran jo tulevana perjantaina, jolloin se kohtaa vieraissa Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan Savon Sanomat areenalla klo 18:30 alkaen.
Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Aleksandr Kokko, kaksi maalia on kelpo työnäyttö hyökkääjältä, joka onnistuessaan vie yleensä joukkueensa voittoon.