perjantai 10. toukokuuta 2013

RoPS aseeton Hongan vieraana

Rovaniemen Palloseuran mollivoittoiset vieraspelit saivat jatkoa, kun joukkue hävisi vieraissa FC Hongalle. Ottelun loppulukemat olivat kotijoukkueelle 2-0 (0-0), joka otti näin kauden ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa.

RoPS lähti peliin kokoonpanolla, jossa Nicholas Otaru (kuvassa) oli korvannut laidalla vaivaisen Emenike Mbachun ja Ville Saxman oli kentällä Aleksandr Kokon sijaan. Näin ylimpänä pelaajana ottelun aloitti Ataulla Guerra. RoPS:n penkillä pelin aloittivat Kokon lisäksi maalivahti Oskari Forsman, hyökkäyspään Niklas Tarvajärvi sekä laitapakki Tuomo Könönen. Honka lähti puolestaan peliin sarjan hänniltä, koska joukkue oli ennen torstain ottelua saalistanut neljästä ensimmäisestä Veikkausliigan ottelustaan ainoastaan yhden pisteen tekemättä yhtään maalia.

Ottelun alku mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen luodessa muutaman maalipaikan. Varsinkin loukkaantumisesta toipunut Otaru aloitti pelin pirteästi entisellä kotiareenallaan tehden lujasti töitä kentällä molempiin suuntiin. Mitään todella vaarallisia tuhannen taalan maalipaikkoja ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Toiselle jaksolle RoPS:n käskyttäjä Kari Virtanen vaihtoi Ataulla Guerran tilalle kärkeen Kokon tehostamaan joukkueen hyökkäyspeliä. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon kuitenkin kotijoukkueen toimesta 61. peliminuutilla, kun Jussi Vasara siirsi joukkueensa johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. Tilanteessa Vasara pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä Mika-Matti Maisonvaaran estelyistä huolimatta ja suhteellisen helppoa laukausta torjumaan mennyt Tomi Maanoja sai huomata pallon muuttavan suuntaan Faith Friday Obilorista ja suuntautuvan RoPS:n maalin perukoille. Ilman Obilorin jonkinmoista purkuyritystä Maanoja olisi napannut pallon 100%:n varmuudella näppeihinsä. Maalin jälkeen ottelun painopiste siirtyi entistä enemmän RoPS:n maalille kotijoukkue Hongan esittäessä ehkäpä kauden pirteintä peliään. RoPS sen sijaan ei juurikaan saanut mitään mainittavaa aikaan, vaikka joukkue otti ottelun 70. peliminuutilla kentälle Niklas Tarvajärven, joka korvasi Mika Lahtisen ja ottelun 85. peliminuutilla Tuomo Könösen, joka korvasi puolustuksen vasemmalla laidalla Maisonvaaran.

Aivan ottelun lopussa tullut 2-0 maali oli kuitenkin RoPS:n Ndukaku Alisonin käsialaa hänen antaessaan karmaisevan huonon palautuksen omaa maaliaan kohden. Syötön tilanteessa katkaisi helposti Hongan Nmaemeka Anyamele, jolla oli helppo työ viimeistellä ottelun toinen maali. Tämä maali jäikin ottelun viimeiseksi onnistumiseksi ja näin kaikki kolme pistettä jäivät Espooseen maalein 2-0 (0-0).

RoPS:n vieraspelit ovat tälläkin hetkellä ns. myrkynnielemistä, sillä viimeistään toisella puoliajalla joukkueen pelikirja repeää ja vastustaja pääsee iskemään tarvittavat osumat joukkueen kaatamiseksi. Näin kävi edellisessä ottelussa VPS:aa vastaan ja myös torstain Honka -matsissa. Guerran peluuttamista piikissä kannattaa jatkossa harkita kahteen kertaan, koska se ei selvästikään ole pelaajan luontaisin pelipaikka. Samalla valmentaja Virtasen tulee miettiä, miten hän saa parhaat tehot esiin Kokosta ja vastikään joukkueeseen siirtyneestä Tarvajärvestä, joilta joukkue ja sen kannattajat odottavat tehoja. Myös topparipari Obilor-Alison otteisiin tulee saada lisää varmuutta, mutta ennen kaikkea luottamusta takaisin omaan tekemiseen, millä parivaljakko dominoi suvereenisti Ykkösen otteluja viime kaudella.

Seuraavan kerran RoPS taistelee pisteistä jo tulevana sunnuntaina, jolloin se kohtaa Rovaniemen keskuskentällä JJK:n. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18:30.