maanantai 17. toukokuuta 2021

RoPS nousi voitolla sarjakärkeen

RoPS juhlii Vujaklijan tekemää 2-0 osumaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntaina Ykkösen kamppailussa pääkaupunkiseudulta pohjoiseen matkanneen PK-35:n 400 katsojan edessä. Melko mukavassa kevätsäässä käyty kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-0 (1-0) voittoon, jonka myötä RoPS siirtyi sarjakärkeen seitsemällä pisteellään kolmesta ottelusta.

RoPS pääsi alkukauden otteluruuhkassa peliin kokoonpanolla, josta puttuivat edelleen Elmeri Hirvonen ja Jussi Niska, joka joutuu polven tähystykseen ja on näin poissa joukkueen vahvuudesta ainakin muutaman viikon ajan. Myös joukkueen päävalmentaja Mikko Mannila ei ollut pelissä mukana perhesyiden vuoksi. Näin vetovastuu joukkueen käskyttämisestä siirtyi Olli-Pekka Piisilälle. Muutoksia kokoonpanoon oli tehty kaksi kappaletta sitten torstain JIPPO-voiton. Vertti Hänninen ja Veka Pyyny oli nostettu avaukseen uusina miehinä ja näin penkillä aloittivat sekä Sacha Petshi että Simo Roiha. PK-35 matkasi Rovaniemelle joukkueella, josta puuttuivat pelikieltoinen Charles Katashira, Otto-Pekka Jurvainen, Tomi Kurvinen, Jaakko Lepola sekä Joona Rahikka. Jos muutamia nimiä haluaa joukkueesta nostaa esiin, niin mm. Marko Koskinen, Pauli Kuusijärvi, Ville Salmikivi, Esa Terävä sekä pohjoisessakin testissä käynyt Eetu Puro. Kim Raimilla onkin käsissään joukkue, josta löytyy rutkasti pääsarjakokemusta.

Hännistä ja muita RoPS:n pelaajia hymyilyttää ottelun avausmaalin jälkeen.

Ottelu starttasi kotijoukkueen aktiivisella pelillä. Ensimmäinen vaihto nähtiin myös heti alussa neljännellä peliminuutilla, kun vieraiden maalivahti Toni Korkiakoski loukkasi nivustaan ja näin tolppien väliin asteli vaihtopenkiltä Atte Paunio. 17. minuutilla Nino Roffelsenin oikealta antama vapaapotku löysi maalilta Mohammed Adamsin pään, mutta tämän PK-35:n puolustus onnistui purkamaan lopulta keskikentälle. Minuutti tästä ja vieraiden Yassin Adam nousi vahvasti vasenta kaistaa pitkin ja ampui noin 15 metristä pallon maalin oikeaan tolppaan. Ottelun avausosuma oli vain senttien päässä! 30. minuutilla nähtiin kuitenkin onnistuminen ja vieläpä kotijoukkueen toimesta. Tilanteessa vastustajan huono purku suuntautui suoraan Didid Lutumba-Pitahille, joka syötti pelivälineen keskelle Vertti Hänniselle. Nuori 18-vuotias keskikenttämies siirsi pallon oikealle jalalleen ja laukoi lähes 25 metristä huikean vedon maalin vasempaan nurkkaan ohi Paunion ja tilanne oli näin 1-0! Vielä puoliajan loppuhetkillä Adam pääsi hyvään paikkaan, mutta hänen yrityksensä viuhui hieman yli Miikka Mujusen vartioiman RoPS-maalin. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

RoPS:n puolustus viimeisenä lukkonaan Miikka Mujunen pelin tuoksinnassa.

Toinen 45-minuuttisen ensimmäinen huippupaikka rakentui vierasjoukkueen toimesta, kun Gerald Ben pääsi puskemaan maalin edestä. Tämän yrityksen Mujunen kuitenkin torjui hienosti päätyrajasta yli. Tilannetta seuranneen kulmatilanteen päätteeksi Mujunen esitti vielä toisen paraatipelastuksen maaliviivalta ja näin kotijoukkue säilyi maalin johtoasemassaan. 67. minuutilla nähtiin sitten Tuomas Kaukuan taidonnäyte. Keskikenttämies liukui ensi pallon itselleen, harhautteli pari pelaajaa perään ja nousi vahvasti pitkin vasenta laitaa kohti päätyä. Lopuksi hän keskitti nappisyötön maalilla vapaana olleelle Srdjan Vujaklijalle, joka pääsi puskemaan pallon verkon perukoille ja tilanteeksi 2-0. Upea maali ja vielä upeampi esityö! Viitisen minuuttia tästä ja Roffelsenin antama vapaapotku löysi maalin läheisyydestä Simo Roihan, mutta kärkimiehen yritys meni kohti Pauniota, joka nappasi pallon helposti hyppysiinsä. Ottelun loppupuolella vieraat yrittivät painaa peliä kohti RoPS:n päätyä, mutta kovin suurta vaaraa he eivät saaneet rakennettua hyvin organisoitujen sinipaitojen maalille. Ja ne tilanteet mitkä he saivat rakennettua, ne Mujunen ja RoPS-puolustus hoitivat väljemmille vesille. Näin ottelu päättyi lukemiin 2-0 (1-0) ja kotijoukkueen kannattajien juhlat saivat alkaa.

Sunnuntain ottelu tarjosi hyvää jalkapalloviihdettä paikalle saapuneille ja kotikatsomoissa peliä jännittäneille. RoPS jatkoi hyviä otteitaan ja ansaitsi voittonsa, vaikka vierasjoukkue PK-35:llä oli myös omat hetkensä ottelussa varsinkin lukuisten kulmapotkutilanteiden muodossa. Kokonaisuudessaan sinipaidat olivat kuitenkin vahvempi osapuoli kentällä ja tämän todistavat myös numerot taululla. Vieraiden joukkue pelasi paikoin melko kovaa ja hieman myöhässä, mutta tähän ottelun tuominnut Mikko Leino ei reagoinut ottelun alkupuolella juuri ollenkaan. Pelin edetessä pilli ja keltainen korttikin löysivät hänenkin repertuaariinsa. Näkyvin pelaaja raitapaidoilta oli kärkäs Yassin Adam, joka pääsi muutamaan otteeseen vetopaikkaan ja kolisutteli kertaaleen tolppaa.

Kotijoukkue onnistui kautta linjan. Esimerkiksi Vujaklija oli maalinsa lisäksi vahva niin puolustus- kuin hyökkäyspään pääpalloissa ja pelasi muutenkin aktiivisesti. Kaukua puolestaan jatkoi vahvaa alkukauttaan, osoitti monipuolisuuttaan ja tarjoili illan kruunuksi upeasti 2-0 osuman serbikärjelle. Nino Roffelsen näkyi myös kentän molemmissa päissä ja RoPS:n topparikolmikko pelasi tasapainoisen ottelun. Roiha rauhoitti kentälle päästyään peliä ja ennen kaikkea teki vastustajan pelin avaamisesta astetta vaikeampaa omalla työskentelyllään. Myös Mujunen maalillaan esitti selkeästi parhaan pelinsä sinipaidoissa tehden pari huipputorjuntaa. Bonuksena vielä Hännisen upea maali kaukolaukauksella ja muutenkin plusmerkkiset otteet, jotka varmasti antavat nuorelle pelaajalle lisäpaukkuja tuleviin kamppailuihin. Ja mikä hienointa, kotikannattajat saivat todistaa keskuskentällä pitkästä aikaa RoPS:n voittoa. Tätä on odotettu ja seuraavaa kotivoittoa tuskin tarvitsee kovin pitkään odottaa, jos ja kun joukkueen edesottamukset jatkavat alkukaudesta nähtyä nousujohteista suuntaansa viheriöllä.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

46. Otto Kemppainen - Sami Sipola

68. Veka Pyyny - Simo Roiha

80. Srdjan Vujaklija & Vertti Hänninen - Jarkko Luiro & Vili Saarikoski

Seuraavan kerran sinipaidat pelaavat tulevana lauantaina (22.5.), jolloin vastaan Porin Stadionilla klo 17.00 alkavassa ottelussa asettuu kahdella tasapelillä ja yhdellä tappiolla kauden avannut Musan Salama. Tsemppiä peliin RoPS, jatketaan voittojen tiellä!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Tuomas Kaukua - Keskikenttämies on noussut joukkueensa yhdeksi näkyvimmistä ja näyttävimmistä pelaajista ja sunnuntain kamppailu oli jälleen oiva esimerkki tästä.