sunnuntai 4. elokuuta 2019

RoPS tasapeliin Tampereella

Reguero esitti jälleen huipputorjuntoja.
Tammelan stadionilla 4421 katsojan edessä pelattu ottelu Ilves-RoPS päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2 (0-1) tasapeliin. Rovaniemeläiset olivat pitkään kiinni kolmessa sarjapisteessä, mutta kotijoukkue tuli ottelussa tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Tasapelin myötä Ilves jatkaa Veikkausliigan kärkipäässä ja RoPS sijalla kymmenen.

Rovaniemen Palloseura matkasi otteluun varamiehisenä, sillä kokoonpanosta puuttuivat loukkaantumisista kärsivät Aleksandr Kokko, Sergio Llamas sekä Eetu Muinonen. Tarik Kada oli puolestaan pelikiellon takia sivussa kamppailusta. Uusina miehinä sinipaidoissa esiintyivät heti aloitukseen päässeet Kevin Kouassivi-Benissan sekä Jagoba Beobide. Kotijoukkue Ilves pääsi peliin hyvässä terveystilanteessa, sillä sivussa olivat ainoastaan Tariq Kazi ja Aleksi Tarvonen. Penkillä puolestaan nähtiin kaksi uutta pelimiestä eli Janne Saksela ja Jacques Haman.

Ottelu alkoi kotijoukkueen selvällä pallonhallinnalla. Ensimmäisen vaarallisen paikan tamperelaiset rakensivat seitsemännellä peliminuutilla kulmatilanteesta, joka lopulta päättyi Kalle Katzin purkuun aivan maaliviivalta. Sinipaitojen ensimmäinen kunnon tilanne rakentui 15. minuutilla niin ikään oikealta annetusta kulmapotkusta. Lucas Lingmanin kierteinen pallo löysi takatolpalta Matias Tammisen, mutta kärkimiehen pusku suuntautui selvästi maalin yli. Puoliajan edetessä RoPS pääsi paremmin peliin mukaan, vaikka kotijoukkue näyttikin kentällä terävämmältä. Emile Paul Tendeng pääsi pariin otteeseen laukomaan, mutta yritykset eivät löytäneet tietään maalipuiden väliin. 40. minuutilla sinipaidat järjestivät shokkihoitoa Ilvekselle. Pallo pelattiin oikealle Kouassivi-Benissanille, joka hetken katsottuaan syöttösuuntia jatkoi pallon takaviistoon Lingmanille, joka sijoitti pallon hallitusti maalin vasempaan alakulmaan ohi Ilves-vahti Mika Hilanderin. Tilanne oli näin 0-1! 45. minuutilla Tiemoko Fofana pääsi vielä vaarallisesti puskemaan, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) torjui pallon varmasti yli päätyrajasta. Näin tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Lingman pelasi vahvasti.
Kun toinen 45-minuuttinen oli vanhentunut vain nelisen minuuttia, iski RoPS toistamiseen. Lingman (kuvassa) ja Tamminen pelasivat hienosti yhteen ja kärkimies Tamminen jatkoi lopulta pelivälineen vastustamattomasti kierteisenä maalin takakulmaan yli tilanteessa voimattoman Hilanderin. Näin tilanne oli jo 0-2 ja yllätys oli muhimassa! Maali oli samalla Tammisen ensimmäinen osuma Veikkausliigassa. Ilveksen valmentaja Jarkko Wissa reagoi tilanteeseen lähes välittömästi tehden tuplavaihdon 51. minuutilla. Tällöin kentälle kirmasivat uudet miehet eli Saksela ja Haman. Ja 55. minuutilla Ilves iski kavennusmaalin RoPS:n puolustuksen avustuksella. Sakselan keskitys löysi maalivahdin alueelta Lauri Ala-Myllymäen, joka pääsi kolmen RoPS:n pelaajan edestä laukomaan kääntolaukauksen maalin takakulmaan ja tilanteeksi 1-2. Heti perään Ilves hyökkäsi vaarallisesti, mutta tästä RoPS selvisi ja pääsi pian vaaralliseen vastahyökkäykseen. Kouassivi-Benissan tarjoili Atte Sihvoselle todella maukkaan paikan, mutta keskikenttämiehen ensimmäinen kosketus oli tasoa "louhikko" ja pallo kimposi suoraan Hilanderille. Näin huipputilanne vesittyi täysin. Minuutti tästä ja RoPS vaihtoi Beobiden tilalle kentälle Youness Rahimin, joka esittikin heti pirteitä otteita viheriöllä. 70. minuutilla ottelun tuominnut Dennis Antomo tarjosi Ilvekselle tasoitusmahdollisuutta viheltämällä rangaistuspotkun tilanteessa, jossa pallo pelattiin Agnaldo Moraeksen käteen. Pallon taakse asteli Ala-Myllymäki, jonka tarkan mutta löysän sijoituksen alakulmaan nappasi kuitenkin upeasti Reguero! RoPS:n johto säilyi edelleen.

Tamminen osui RoPS:lle!
76. minuutilla nähtiin RoPS:n toinen vaihto, kun Tommi Jäntti korvasi kentällä maalintekijä Tammisen (kuvassa). Minuutti tästä ja Reguero piti joukkuettaan hengissä torjumalla upeasti Fofanan vaarallisen puskun. Ottelun lopussa Ilves jatkoi painostustaan ja RoPS puolustamista ja vastahyökkäyspaikkojen kärkkymistä. 89. minuutilla sinipaidat tekivät kolmannen vaihtonsa, kun Niklas Jokelainen korvasi kentällä hyvin debytoineen Kouassivi-Benissanin. Ja kun pelikello näytti jo 90. minuuttia, tuli kotijoukkue ottelussa tasoihin. Tilanne lähti Jokelaisen helposta pallonmenetyksestä ja lopulta Baba Mensah pääsi maalin edestä kurottamaan pallon verkon perukoille ja tilanteeksi 2-2. Näihin lukemiin tapahtumarikas ottelu myös päättyi.

Jos ennen peliä RoPS:lle olisi tarjottu kamppailusta pistettä, olisi moni ollut siihen tyytyväinen. Nyt kun joukkue iski kaksi hienoa maalia ja menetti johtoaseman vasta pelin viimeisillä hetkillä, tunne on toinen. RoPS teki ottelussa sarjakärki Ilveksen pelaamisen suurimmalta osin vaikeaksi ja iski tiukasti vastaan. Paremmalla onnella joukkue olisi napannut pelistä täydet sarjapisteet, mutta pistekin on tärkeä loppukautta ajatellen. Uudet pelimiehet vaikuttivat hyviltä lisiltä joukkueeseen ja ehkäpä se kauan kaivattu meritoitunut kärkimieskin vielä liittyy sinipaitojen vahvuuteen. Huomionarvoista oli myös Lucas Lingmanin vahvat otteet hänen pelatessaan ylempänä keskikentällä. Maali ja maalisyöttö ovat vahva näyttö Lingmanin osaamisesta ylempänä kenttäkoostumuksessa. Antonio Reguero puolestaan näytti jälleen miksi häntä pidetään yhtenä parhaimmista jos ei parhaimpana maalivahtina Veikkausliigassa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana sunnuntaina (11.8.) kotikentällään, missä vastaan asettuu liigan tyvipäähän juuttunut, mutta otteissaan piristynyt Vaasan Palloseura. Ottelu RoPS-VPS alkaa Rovaniemen keskuskentällä klo 17.00 alkaen, silloin kaikki keskarille kannustamaan sinipaidat kotivoittoon!