maanantai 12. elokuuta 2019

RoPS otti tärkeän kotivoiton VPS:sta

RoPS juhlii ottelun avausosumaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntai-iltapäivänä varsin mukavassa säässä pelatussa ottelussa Vaasan Palloseuran. Kummallekin sarjan tyvipäässä majailevalle joukkueelle pisteiden kannalta erittäin tärkeä ottelu päättyi lopulta 1776 katsojan edessä 2-1 (1-1) lukemiin. Voiton ansiosta RoPS nousi 19 pisteeseen ja on nyt kuusi pistettä edellä karsijan paikalla olevia Kokkolan Pallo-Veikkoja. VPS sen sijaan jatkaa sarjan viimeisenä yhdeksällä pisteellään, jotka kaikki ovat tulleet tasapelien kautta!

RoPS lähti otteluun varamiehisenä. Joukkueen vahvuudesta puuttuivat pidennettyä pelikieltoa kärsivä Tarik Kada, perhesyiden takia sivussa ollut Agnaldo Moraes sekä loukkaantuneet Tommi Jäntti ja Eetu Muinonen. Myös viime pelissä osumaa saanut Kevin Kouassivi-Benissan oli poissa kokoonpanosta. Mukana sen sijaan olivat uusista miehistä espanjalainen keskikenttämies Jagoba Beobide sekä laitapelaaja Santeri Haarala. Vaasalaiset matkasivat pohjoiseen niin ikään vajaalla miehityksellä, sillä lukuisten loukkaantumisten lisäksi matkasta puuttuivat pelikieltoa sovittavat Eero-Matti Auvinen ja Jerry Voutilainen. Näin joukkueen vaihtopenkillä Veikkausliigassa oli vain kolme pelaajaa! Yhdenlainen ennätys kai sekin.

Reguero venyy hienoon torjuntaan.
Ottelu käynnistyi kotijoukkueen kannalta tehokkaasti, sillä sinipaidat iskivät kamppailun avausmaalin jo viidennellä peliminuutilla. Tilanne rakentui Lucas Lingmanin noustua vahvasti omalta kenttäpuoliskolta kohti vastustajan maalia. Lingman syötti vierelle Youness Rahimille ja Rahimi takaisin Lingmanille. Keskikenttämies käänsi pelivälineen vielä paremmassa paikassa olleelle Rahimille, joka nousi VPS-puolustajien välistä ja ujutti pallon hienosti ohi VPS-vahti Martin Kompallan. Tilanne oli näin 1-0! Maalin jälkeen kotijoukkueen peli ei kuitenkaan jatkunut iloisena, vaan pikemminkin sekavana. VPS sen sijaan alkoi saamana peliä paremmin haltuunsa ja 17. minuutilla vieraat saivat oikealta oivasta paikasta vapaapotkun. Sebastian Strandvallin antama vapariin ensimmäisenä pääsi väliin kärkäs Steven Morrissey ja sen jälkeen Timi Lahti, joka siirsi pallon maalin kattoon ja tilanteeksi 1-1. Maalin jälkeenkin VPS näytti kentällä vaarallisemmalta, kun taas kotijoukkueen pelikirja oli jäänyt pukukoppiin. Aivan puoliajan lopussa Morrissey pääsi tälläämään noin 16 metristä, mutta yritys meni jonkin verran yli Antonio Regueron (kuvassa) vartioiman RoPS-maalin. Näin vartin tauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa.

Tamminen osui toistamiseen RoPS:lle.
Toinen 45-minuuttinen alkoi terävämmällä kotijoukkueen pelillä. RoPS sai alkuminuuteilla useamman kulmapotkun, mutta niistä ei mitään vaarallista vielä saatu aikaan. 51. minuutilla VPS sai vapaapotkun noin 23 metristä ja pallon taakse asteli näiden tilanteiden erikoismies eli Strandvall. Keskikenttämiehen kierteinen vapaapotku suuntautui kohti maalin vasempaa kulmaa, mutta RoPS-vahti Reguero torjui vedon ilmiömäisesti väljemmille vesille ja kotijoukkueen kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. 59. minuutilla RoPS sai jo ottelun kuudennen kulmansa. Lingmanin antama kulma tavoitti maalin edestä Mahamadou Sissokon pään. Topparin pusku jäi puolitiehen, mutta ensimmäisenä pallossa oli Matias Tamminen (kuvassa), joka latasi pallon varmaakin varmemmin maalin vasempaan takakulmaan. Tärkeä onnistuminen nuorelta hyökkääjältä! Tilanne oli näin 2-1. Pari minuuttia tästä ja Strandvall prässäsi helpon näköisesti pelivälineen Rahimilta. Keskikenttämies nousi ja syötti keskelle Morrisseylle, joka jakoi pallon edelleen vasemmalle Alain Ebwelle. Laitahyökkääjän laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan, mutta Reguero torjui hyvän vastaantulonsa ansiosta tämän huippuvaarallisen paikan. RoPS haki lopussa tuoreita jalkoja kentälle, kun joukkueessa debytoinut Santeri Haarala korvasi 70. minuutilla laidassa Niklas Jokelaisen ja 75. minuutilla Aleksandr Kokko kärjessä Tammisen. Silti seuraava paikka tuli vieraille kun Samba Sillah laukoi 14 metristä pallon reilun metrin yli kotijoukkueen maalin. 86. minuutilla kentälle tultuaan heti näkyvässä roolissa ollut Kokko jakoi pallon hienosti vasemmalta laidalta oikealle Lingmanille, joka paitsiorajan tuntumasta pääsi lähes läpiajoon. Keskikenttämiehen ensimmäinen kosketus oli kuitenkin heikko ja pallo kimposi kohti päätyrajaa. Lingman ehti kuitenkin vielä palloon ja ampui pienestä kulmasta. Tämän yrityksen Kompalla pystyi kuitenkin torjumaan. 89. minuutilla nähtiin Pasi Tuutin ja kumppaneiden kolmas vaihto, kun Henrik Ölander korvasi laidalla maalintekijä Rahimin. Lopussa RoPS pelasi järkevästi ja piti vieraat poissa maalintekopaikoista. Näin reilun neljän lisäaikaminuutin jälkeen ottelun vaihtelevasti tuominnut Kalle Mäkinen vihelsi kamppailun päättyneeksi lukemiin 2-1 (1-1).

Kokko ei välittänyt päällystakeista.
Voitto ottelusta oli todella tärkeä pitkällä korpivaelluksella olleelle Rovaniemen Palloseuralle. Jo edellisessä pelissä Tampereella voitto oli lähellä, mutta nyt sinipaidat viimein saivat metsästettyä täyden pistepotin ja vielä kotikentällä. Edellisestä kotivoitosta olikin kulunut jo reilut kolme kuukautta! Vaasalaiset eivät ole mikään paras tasonmittari, mutta voitto on aina voitto. Monien poissaolojen sävyttämänä joukkue pelasi erittäin kaksijakoisen ottelun. Ensimmäinen puoliaika oli paikoin pelottavan huonoa pelaamista, mutta toisella 45-minuuttisella nähtiin jo vanhaa kunnon Palloseuraa. Viimeisen vartin kentällä ollut Kokko (kuvassa) toi myös oman vahvan panoksensa otteluun ja oli varmistamassa täyttä pistepottia, vaikka kauden avausosuma antaa odottaa vielä aikoja parempia. Positiivista oli nähdä Matias Tammisen alati parantuvat otteet kärjessä. Nuori ja kookas kärkimies on nyt osunut kahdessa ottelussa putkeen, mikä varmasti kasvattaa hänen itseluottamustaan loppukautta ajatellen. Huomionarvoista oli myös Taye Taiwon vahva peli puolustuksen vasemmassa laidassa. Kokenut nigerialainen pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään sunnuntaina. Lucas Lingman näytti jälleen, että hänen paikkansa on ylempänä keskikentällä ja Youness Rahimi sen, että hän omaa nopeuttaa, rohkeutta haastaa ja tarvittaessa myös viimeistelytaitoa. Pasi Tuutin ja muun valmennusjohdon tulee kuitenkin miettiä, miten joukkue pystyy jatkossa olemaan pelissä mukana täydet 90 minuuttia eikä vain osaa siitä. Varsinkin ottelun alkupuolella joukkueen peli oli sekavan ja haluttoman näköistä ja tämän vastustaja käytti hyväksi tasoitusmaalin muodossa. Toki joukkueesta puuttui useampi aloituksen mies, mutta sillä ei vaisuutta kentällä voi selittää. Joukkue tarvitsee kentälle enemmän ääntä ja esimerkillä johtamista ja joskus myös sitä puhettakin. Reguero ohjeistaa tuttuun tapaansa, mutta muuten viheriöllä on usein kovin hiljaista. Kokko toi peliin mukaan esimerkkiä ja tsemppausta viimeiseksi vartiksi ja tätä toivotaan enemmän myös jatkossa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa maanantaina 19.8., jolloin sinipaidat matkaavat Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. OmaSP Stadionilla pelattava ottelu pelataan klo 18.30 alkaen. Tsemppiä peliin RoPS, jatketaan siitä mihin nyt jäätiin eli voitolla kotimatkalle!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero - kaksi huippupelastusta takasi joukkueelle täyden pistepotin.