tiistai 20. elokuuta 2019

RoPS taisteli pisteen Seinäjoelta

Antonio Reguero torjui jälleen rangaistuspotkun!
Rovaniemen Palloseura kohtasi maanantai-iltana vieraskentällä jälleen kerran valmentajaa vaihtaneen SJK:n. 2591 katsojan edessä pelattu tiukka kamppailu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin, jonka ansiosta RoPS:lla on edelleen Veikkausliigassa kymmenentenä 20 pisteellään. SJK on nyt kuudentena, kahdeksan pistettä Palloseuraa edellä.

RoPS lähti otteluun edelleen varamiehisenä, sillä joukkueesta puuttuivat jalkavaivainen Sergio Llamas, kerta toisensa jälkeen sivussa oleva Aleksandr Kokko sekä Agnaldo Moraes. Sen sijaan Tommi Jäntti, Kevin Kouassivi-Benissam ja Eetu Muinonen olivat tervehtyneet pelikuntoon. Huomionarvoista ottelussa oli se, että RoPS-vahti Antonio Reguero pelasi maanantaina jo 100. liigaottelunsa RoPS:n paidassa! Hieno saavutus joukkueen tukipilarilta. SJK lähti otteluun nyt Brian Pagen kommennossa joukkueella, josta puuttuivat kärkimiehet Dion Acoff ja Billy Ions sekä puolustajat Boris Kadio ja José Nadson eli poissaoloja oli myös kotijoukkueella.

Taye Taiwo elementissään.
Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla. Jo viidennellä peliminuutilla Denys Oliinyk pääsi vasemmalta laidalta, läheltä päätyrajaa keskittämään maalin eteen Jeremiah Strengille huippupaikkaan. Peliväline jäi kuitenkin hänen jalkoihinsa ja RoPS:n Taye Taiwo (kuvassa) ja Juho Hyvärinen saivat estettyä kärkimiehen maalintekomahdollisuudet. Peli eteni tämän jälkeenkin kotijoukkueen lievässä hallinnassa, mutta huippupaikkojen rakentaminen teki kummallekin joukkueelle tiukkaa. 33. minuutilla Oliinyk oli purjehtimassa hyvään vetopaikkaan, mutta Atte Sihvonen katkaisi hänen yrityksensä varmasti. Viitisen minuuttia tästä ja Oliinyk ampui vasemmalta pienestä kulmasta hieman maalin takanurkan ohi. Vierasjoukkue RoPS:n ensimmäinen todellinen paikka ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vasta 40. minuutilla, kun sinipaidat saivat vapaapitkun vajaasta 30 metristä. Pallon taakse asteli Taiwo, jonka hurjan tykin Mihkel Aksalu onnistui kuitenkin torjumaan eteensä. Sen jälkeen pallo kimposi vielä kuudentoista rajalle Sihvoselle, jonka sijoituksen Aksalu liimasi varmasti näppeihinsä. Ja vielä 45. minuutilla Taiwo nappasi pelivälineen keskialueella ja syötti alas Mahamadou Sissokolle. Toppari jatkoi suoraan maata pitkin eteen Youness Rahimille, joka karisti Dani Hatakan kintereiltään ja laukoi 17 metristä vain aavistuksen ohi maalin oikean kulman. Teräviä yrityksiä sinipaidoilta puoliajan loppuun. Tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Rahimi oli monessa mukana.
Toinen puoliaika alkoi sinipaitojen osalta pelaajavaihdolla, kun Eetu Muinonen korvasi keskikentällä espanjalaisen Jagoba Beobiden. Ensimmäinen tilanne rakentui RoPS:lle 50. minuutilla, kun Rahimi (kuvassa) laukoi ennakkoluulottomasti. Aksalu torjui yrityksen eteensä suoraan Matias Tammiselle, mutta kärkimiehen askeleet eivät sopineet pallon liikerataan ja SJK-puolustus pääsi purkamaan tilanteen keskialueelle. 59. minuutilla maali oli jo lähellä. Mehmet Hetemaj syötti viistoon liikkeessä olleelle Moshtagh Yaghoubille, joka laukoi noin 20 metristä pelivälineen ylärimaan. 63. peliminuutilla kotijoukkue sai rangaistuspotkun Rahimin osuessa Oliinykiin selkään rangaistusalueella. Oliinyk itse meni vetämään rangaistuspotkua, mutta kuten monesti aiemmin tällä kaudella, Reguero oli ohittamaton maalillaan torjuen kärkimiehen melko keskelle suuntautuneen yrityksen! 67. minuutilla nähtiin Pasi Tuutin toinen vaihto, kun Kouassivi-Benissan korvasi kentällä Jäntin. Tämä toikin peliin hieman lisää draivia ja RoPS sai koko ajan paremmin otetta kamppailusta, vaikka maalipaikat jäivätkin vähiin. 86. minuutilla sinipaidat prässäsivät pallon keskialueella itselleen ja Muinonen pääsi nousemaan kohti vastustajan maalia. Keskikenttämies syötti oikealle Rahimille, joka pääsi pyssyttämään, mutta SJK:n Joel Mero ehti liukumaan väliin ja tilanteesta tuloksena ainoastaan kulmapotku. 90. minuutilla nähtin vielä vieraiden kolmas vaihto, kun Niklas Jokelainen juoksi kärkeen Tammisen tilalle. Ottelun viimeisillä minuuteilla nähtiin kotijoukkueelta pientä painetta RoPS-päätyyn, mutta mitään vaarallisempaa ei enää Mosan ja kumppaneiden toimesta kentällä nähty ja näin ottelu päättyi tasalukemiin 0-0 (0-0).

RoPS jatkoi parantuneita otteitaan saalistamalla vieraspisteen aina joukkueelle vaikeasta pelipaikasta eli Seinäjoen kotiluolasta. Tasapeli vaati kuitenkin Regueron jo kauden kolmannen rangaistuspotkutorjunnan ja kovaa taistelua läpi koko 90-minuuttisen. Ottelun avauspuolisko oli joukkueelta jälleen melko nuhaista menoa ja vauhtiin päästiin vasta kunnolla toisella puoliajalla. Pasi Tuutti pitikin toisen 45-minuuttisen esitystä sellaisena kuin mistä oli puhuttu ja mihin pyrittiin. Enää ei viitsi juurikaan kirjoittaa meritoituneen kärkimiehen tarpeesta joukkueeseen ja mitä lisää se peliin toisi. Nyt mennään näillä pelaajilla. Positiivista joukkueen esityksessä on nyt kuitenkin se, että nyt sinipaidat alkavat näyttää venymiskykyään ja sitä Veikkausliigan tyvipään kamppailussa toden teolla tarvitaan. Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana sunnuntaina (25.8.), jolloin sinipaidat kohtaavat kotikentällään FC Lahden klo 18.30 alkavassa ottelussa. Tästä ottelusta täydet kolme sarjapistettä olisivat elintärkeät ja täysin mahdollisuuksien rajoissa, tsemppiä peliin RoPS!