sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Keskiyön erikoinen päättyi tasapeliin

Kumpikaan joukkue ei näyttänyt järin tyytyväiseltä ottelun lopputulokseen.
Rovaniemen Palloseura kohtasi myöhään lauantai-iltana klo 22.15 alkaneessa ottelussa kotikentällään KPV:n kamppailussa, jota kutsuisin nimellä "keskiyön erikoinen." Ottelua ennen Palloseura tarjosi ruokaa ja sirkushuveja elävän musiikin kera. Peräti 3112 katsojan edessä pelattu kamppailu päättyi lopulta 0-0 (0-0) tasapeliin. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui kulman jälkitilanteesta seurannut ulosajo, kun ottelun tuominnut Mikko Leino näytti punaista kotijoukkueen Taye Taiwolle. Tilanteessa KPV:n pelaajat vaativat ulosajoa, Taiwo puolestaan näytti pelivälineen osuneen ohimoon, mihin se TV- hidastuksen mukaan osuikin. Eri asia on se, että osuiko se sen jälkeen käteen vai ei ja oliko tämä punaisen kortin arvoinen rike. RoPS tulee antamaan tilanteeesta Pasi Tuutin mukaan oman vastineensa, ja toivoo, että Taiwon tuleva kahden ottelun pelikielto näin kumottaisiin. Tasapelin myötä molempien joukkueen asema sarjassa säilyy suurin piirtein muuttumattomana. Tietenkin tulos oli molemmille osapuolille pettymys, sillä kummallakin joukkueella oli omat tilanteensa ratkaista peli itselleen.

RoPS pääsi otteluun melko hyvässä terveystilanteessa, sillä joukkueen vahvuudesta puuttui vain tärkeä brassivahvistus eli Agnaldo Moraes. Aleksandr Kokkokin oli yllättäen mukana, hän tosin aloitti ottelun penkillä. Kokkolalaisilta puuttui ottelusta heille erittäin tärkeä maalintekijä eli Hendrik Helmke. Tämän lisäksi sivussa olivat joukkueen pitkäaikaispotilaat El-Hadji Gana Kane sekä Isaac Shaze.

Reguero oli jälleen joukkueen johtohahmoja.
Ottelu alkoi vierasjoukkueen lievällä hallinnalla, tosin nopeasti tilanne tasottui ja kotijoukkue pääsi peliin yhä paremmin mukaan ja sai näin otetta pelitapahtumista. Ottelun alkupuoli ei kuitenkaan tuonut kummallekaan osapuolelle superpaikkoja, lähinnä vain ohilaukauksia ja paitsiotilanteita. Ottelukellon (joka ei tällä kertaa keskuskentällä oikein pelannut) näyttäessä 26. minuuttia, pääsi RoPS:n Niklas Jokelainen laukomaan maalin vasemmalta puolelta kohti KPV:n maalia, mutta harmittavasti pallon kierre ei lähtenytkään maalia kohti, vaan laukaus painui aavistuksen oikealta tolpan väärältä puolelta ohi. Pian tämän jälkeen vieraat saivat kulmapotkun, jota asettui antamaan Patrick Byskata. Kulmatilanteesta rovaniemeläisille tuttu Simo Roiha pääsi ohjaamaan palloa kohti kotijoukkueen maalia, jolloin peliväline osui Taye Taiwon päähän ja siitä kättä hipoen väljemmille vesille. Ottelun tuomari Leino teki tilanteessa varsin kovan ratkaisun ja nosti Taiwolle punaisen kortin sekä vei pallon pilkulle. Erikoistilannetta asettui ampumaan Roiha, jonka heikko laukaus oli kuitenkin helppo poimittava RoPS:n maalia tutusti vartioineelle Antonio Reguerolle (kuvassa). Tämän tilanteen jälkeen ottelun hallinta siirtyi odotetusti vieraille. Kohta kotijoukkue olikin pakotettu korvaamaan Taiwon jättämä aukko laidalla, kun Hendrik Öländer otti kentällä Taiwon paikan. Vaihtoon asteli Jokelainen ja RoPS siirtyi hyökkäyspelin osalta Youness Rahimin varaan. Jakson lopussa Roiha pääsi vielä puskemaan vaarallisesti, mutta hieman yli Regueron vartioiman maalin. Näin tauolle poistuttiin 0-0 lukemissa.

Muinonen oli lähellä maalintekoa.
Toisen puoliajan aluksi KPV joutui tekemään vaihdon Sebastian Mannstömin tullessa pois viheriöltä ja hänet korvasi RoPS:n kannattajillekkin kovin tuttu Filip Ivanovski. Ensi alkuun vaikuttikin siltä, että vaihdolla vieraat hakivat lisää pääpelivoimaa peliin. Ivanovski liikkui heti alkuun hyvin kentällä, mutta pelattuaan vain vajaat viisi minuuttia, kärkimies alkaa pidellä jalkaansa ja näin ollen KPV oli jälleen pakotettu vaihtoon. Ivanoskin tilalle vaihdettiin Patrick Poutiainen. Tämän jälkeen ottelu jatkui lievällä KPV:n hallinnalla, mutta kunnon maalipaikoille tuntui kummallakin joukkueella olevan vaikea päästä, sillä laukaukset viuhuivat joko ohi tai ylitse maalin. Ottelun saavuttaessa 66. minuutin kohdan, teki RoPS ainakin allekirjoittaneelle yllätävän vaihdon, kun kentältä poistui Tarik Kada ja tilalle kirmasi Aleksandr Kokko. Pian tämän jälkeen käykin selväksi, että kotijoukkueen peli muokkautuu uusiksi ja palloa aletaan pelaamaan Kokolle, joka osoittautuu heti hankalaksi pelaajaksi vieraiden puolustukselle. Kohta "Borista" joudutaankin rikkomaan ja  peliote siirtyy taas kotijoukkueelle. Ottelukellon näyttäessä jo 85. minuuttia, Rahimi sai rikotulta Kokolta pallon, minkä Rahimi toimitti edelleen Eetu Muinoselle (kuvassa). Edun laukauksen noin 15 metristä torjui KPV:n maalivahti Joonas Myllmäki hienosti jaloillaan. Tämä jäikin kotijoukkueen vaarallisimmaksi tilanteeksi tässä ottelussa ja ottelu päättyi näin maalittomaan 0-0 (0-0) tasatulokseen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (6.7.) klo 17.00 alkavassa ottelussa IFK Mariehamnia vastaan Rovaniemen keskuskentällä. Tulkaahan kaikki sankoin joukoin katsomaan ottelua sekä kannustamaan kotijoukkuetta kohti ylempää loppusarjaa. Toivottavasta näemme kyseisessä ottelussa jälleen Aleksandr Kokon aiheuttamassa harmia saarelaisille, sillä niin iso merkitys miehellä on RoPS:n hyökkäyspeliin.

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero -piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä muutenkin kuin vain rangaistuspotkutilanteessa, ohjasi myös joukkueen peliä tutun kovaäänisesti maaliltaan!