keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

RoPS palasi voitokkaasti maajoukkuetauolta

RoPS juhlii Lucas Lingmanin kauden avausosumaa.
Rovaniemen Palloseura palasi tehokkaasti kesäkuun maajoukkuetauolta, kun napapiiriläiset nappasivat 1-2 (0-1) vierasvoiton FC Lahdesta 2922 katsojan edessä. Lahden Stadionilla helteisessä säässä pelatussa ottelussa RoPS:n maalintekijöinä kunnostautuivat Youness Rahimi ja Lucas Lingman. Voiton myötä RoPS on edelleen sarjassa kymmenentenä tasapisteissä mm. kahdeksantena olevien lahtelaisten kanssa ja vain kuusi pistettä sarjakärki FC Interin perässä.

RoPS matkasi Lahteen melko tutulla kokoonpanolla, johon pitkähkön tauon jälkeen oli jälleen kuntoutunut mukaan hollantilainen laitapelaaja Tarik Kada, joka aloitti pelin vielä kuitenkin vaihtopenkin puolella. Aleksandr Kokko sen sijaan ei edelleenkään ollut joukkueen mukana. FC Lahti pääsi peliin niin ikään hyvässä terveystilanteessa. Poissa pelistä olivat kuitenkin mm. Drilon Shala, Erik Törnros ja pelikieltoinen Jean-Christophe Coubronne.

Rahimi avasi maalihanat ottelussa.
Ottelu alkoi Pasi Tuutin suojateilta erittäin tehokkaasti ja kamppailun avausmaali näki päivänvalon jo ottelun viidennellä peliminuutilla. Juho Hyvärinen avasi peliä omalta oikealta laidaltaan ja jatkoi pelivälineen Eetu Muinoselle. Lopulta Sergio Llamas keskitti vasemmalle Rahimille (kuvassa), joka haltuun oton jälkeen laukoi noin 14 metristä kohti Mikko Hauhiaa. Pallo kimposi uudelleen Rahimille, joka nousi ja laukoi pelivälineen hienosti pienestä kulmasta ohi Lahden maalia vartioineen Patrick Rakovskyn ja tilanne oli 0-1. Hieno alku Palloseuralta peliin! 16. minuutilla Llamas avasi upeasti pystyyn keskelle Rahimille, joka laukoi 16 metristä kohti maalin oikeaa kulmaa, mutta vastaan tullut Rakovsky onnistui venymään pallon tielle. Tämän tilanteen jälkeenkin peli pysyi hyvin Palloseuran hallussa. Puolen tunnin kohdalla vieraiden Josu pääsi laukomaan 25 metristä, mutta Antonio Reguero torjui pallon varmasti väljemmille vesille. Puoliajan lopussa RoPS rakenteli hyvin peliä ja mm. Niklas Jokelainen pääsi kokeilemaan ruutinsa kuivuutta. Noin 17 metristä lähtenyt veto suuntautui kuitenkin kohti Rakovskyä, jolla oli helppo työ liimata pallo näppeihinsä. Näin tauolle siirryttiin vieraiden ansaitussa maalin johtoasemassa.

Voiton takuumies Lingman.
Toisella puoliajalla peli tasoittui selvästi ja kotijoukkue pääsi paremmin otteluun mukaan. 65. minuutilla nähtiin kuitenkin upea yksilösuoritus. Rakovsky avasi ulkona alueeltaan pelivälineen helpon näköisessä tilanteessa suoraan Lingmanin (kuvassa) ulottuville, joka haltuun oton jälkeen kiskaisi upean kaaripallon suoraan verkon perukoille ohi hölmistyneiden lahtelaisten. Tilanne oli näin jo 0-2! Tästä kotijoukkue ei vielä lannistunut, vaan ottelun 71. minuutilla FC Lahti suorastaan runnoi kavennuksen verkon perukoille. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Gael Etock jatkoi pelivälineen maalin edustalta maaliviivan paremmalle puolelle. Näin tilanne oli 1-2. 75. minuutilla RoPS:lla oli avaimet ratkaista peli lopullisesti, mutta Atte Sihvonen ei aivan ehtinyt liukua palloa sisään Lingmanin vasemmalta lähteneen keskityksen päätteeksi. Lopussa kotijoukkue yritti vimmatusti hakea tasoitusta, mutta RoPS pelasi järkevästi ja esti vaarallisimmat tilanteet. Kun reilut viisi minuuttia lisäaikaa oli pelattu, vihelsi ottelun tuominnut Oskari Hämäläinen pelin päättyneeksi 1-2 (0-1) lukemiin.

Tiistai-illan kamppailu oli kokonaisuudessaan tasainen ja vahva esitys Palloseuralta ja näin voittoa voidaan pitää täysin ansaittuna. Hienoa oli nähdä myös Lingmanin avaavan tämän kauden maalisaldonsa ja millaisella maalilla! Positiivista on myös kuulla, että joukkue on vihdoin ja viimein löytänyt vahvistusta kärkiosastolle ja afrikkalaishyökkääjän kanssa on tarkoitus sopia pelaajasopimus heti, kun pelilupa-asiat ovat selvät. Myös Ghanan päässä asiat ovat edistymässä eli sekin regatta kera kolmen pelaajan saapunee kesän aikana Napapiirille. Toinen iso uutinen eilisiltana oli se, että RoPS saa Eurooppa Liigan 1. karsintakierroksella vastaansa skotlantilaisen Aberdeen FC:n. Ensimmäinen peli pelataan vieraissa 11.7. ja kotiottelun vuoro on 18. heinäkuuta. Tässäpä oiva paikka horjuttaa ennakkosuosikkina ottelupariin lähteviä skotteja.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tiistaina 25.6., jolloin pohjoisen ylpeys matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Tapiolan urheilupuistossa pelattava ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30 alkaen. Jatketaan silloin siitä mihin Lahdessa jäätiin eli pisteet mukaan pohjoiseen, tsemppiä RoPS!

RoPS:n vaihdot ottelussa:
77. min Sergio Llamas - Tommi Jäntti
84. min Eetu Muinonen - Tarik Kada
93. min Niklas Jokelainen - Sampo Ala