perjantai 27. heinäkuuta 2018

RoPS kaatui yhteen tilanteeseen

Näin lähellä maalintekoa RoPS oli FC Interiä vastaan.
Rovaniemen Palloseura kohtasi torstain-iltana Veikkausliigassa turkulaisen FC Interin. Kotoisalla Rovaniemen keskuskentällä pelattu kamppailu päätty peräti 3315 katsojan edessä lopulta 0-1 (0-0) lukemiin, joiden johdosta RoPS jatkaa edelleen Veikkausliigassa toisella sijalla seitsemän pisteen päässä Klubista, tosin ottelun enemmän pelanneena. FC Inter puolestaan kasvatti voittoputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi ja näin joukkue hätyyttelee sarjan kahdeksannelta sijalta jo keskikastin sijoituksia, 12 pistettä RoPS:n perässä.

Gorozia RoPS-paidassa.
RoPS pääsi kotiotteluun melko hyvässä terveystilanteessa, sillä poissa olivat ainoastaan pidempään sivussa olevat pelaajat eli Juho Hyvärinen, Aleksandr Kokko ja Lassi Lappalainen. Uutta väriä joukkueeseen toi georgialainen 22-vuotias keskikenttäpelaaja Giorgi Gorozia (kuvassa), joka aloitti ottelun vielä vaihtopenkin puolella. Samalla Palloseuran alkukauden tehokkain pelaaja (6+3) Filip Ivanovski pelasi viimeisen ottelunsa sinipaidassa. Pelaaja ja RoPS neuvottelivat jatkosopimuksesta, mutta yhteistä linjaa sen ei pituudesta ei saatu ja näin makedonialainen suuntaa takaisin kotimaahansa. Joukkue etsiikin vielä vahvista rosteriinsa, joten Gorozia ei jääne viimeiseksi hankinnaksi tällä kaudella. Vierasjoukkue pelaa puolestaan tuttujen valmentajien alaisuudessa, sillä joukkueen penkin päästä löytyvät John Allen, Kari Virtanen sekä Jani Meriläinen. Kaikki rovaniemeläisille jalkapallon ystäville varsin tuttuja nimiä. Interin kokoonpanosta torstain Rovaniemen reissulta puuttuivat pelikiellossa ollut Abdoulie Mansally, jalkavammasta kärsivä Henrik Moisander, nuorten EM-kisoissa pelannut Albion Ademi ja Mika Ojala. Muuten Allen sai jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanonsa.

Lucas Lingman ja Mika Mäkitalo pelin tiimellyksessä.
Ottelu alkoi selvällä kotijoukkueen pallonhallinnalla. Inter tyytyi pitämään pakkansa tiiviinä ja kytäten mahdollisia vastahyökkäyspaikkoja. Kotijoukkue pyöritti palloa ympäri kenttää, mutta melko hitaalla temmolla ja näin tilanteilla ei ottelun alussa juhlittu. 16. peliminuutin kohdalla jälleen hyvin pelannut vasen laitapakki Taye Taiwo keskitti vasemmalta maalille ja Ivanovski tuttuun tapaansa pääsi palloon ensimmäisenä, vastustajan puolustuksen estelyistä huolimatta. Makedonialaisen pusku oikeaa takakulmaa kohti meni kuitenkin aavistuksen oikealta maalin ohi. 24. minuutilla sama mies oli jälleen yrittämässä ottelun avausmaalia. Tällä kertaa RoPS rakensi tilanteen Lucas Lingmanin (kuvassa) syötöstä oikealle, josta Lassi Järvenpää keskitti korkean pallon aivan maalin eteen Ivanovskille, mutta kärkimiehen pusku osui ainoastaan maalin ylähirteen. Tilanteessa Inter-vahti Jere Koponen ja joukkueen puolustus keskittyivät ihmettelyyn ja Ivanovski itse asiaan, mutta osumaa ei siis nähty tästäkään tilanteesta. Puoliaika eteni tämänkin jälkeen kotijoukkueen selvässä komennossa ja vieraiden kärkimies Timo Furuholm sai keskittyä lähinnä käsien levittelyyn omalla tontillaan. Lopulta tauolle poistuttiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Ivanovski pesti RoPS:ssa päättyi.
Toinen puoliaika alkoi siitä mihin edellinen jäi eli kotijoukkueen selvällä pallonhallinnalla. Paikat olivat edelleen kortilla verkkaan pallonsiirtelyn ja Interin matalan puolustuksen johdosta. 55. minuutilla Leo Väisänen avasi pitkän ja millin tarkan avauksen Ivanovskille (kuvassa), joka pudotti pelivälineen taakse suoraan Simo Roihalle. Kärkimiehen yritykseen päästiin kuitenkin väliin ja tuloksena oli ainoastaan kulmapotku, josta joukkue ei mitään vaarallista saanut aikaan. Pari minuuttia tästä ja sama parivaljakko oli jälleen asialla. Ivanovski tiputti pallon jälleen Roihalle, mutta hänen vetonsa epäonnistui ja näin Koposella ei ollut vaikeuksia liimata palloa näppeihinsä. 72. minuutilla nähtiin kotijoukkueen ensimmäinen vaihto, kun Gorozia teki ensiesiintymisensä joukkueessa korvaten oikealla laidalla Eetu Muinosen. Loppua kohden RoPS:n painostus alkoi hiipumaan ja Inter pääsi vaiheittain peliin hieman paremmin mukaan. 82. minuutilla Mikko Kuninkaan antamasta kulmapotkusta pallo kulkeutui jo maassa olleelle Tero Mäntylälle, joka jatkoi takaviistoon ranskalaistoppari Daniel Kamylle. Tämän veto rangaistusalueen tienoilta pomppi maalin oikeaan alakulmaan RoPS-vahti Antonio Regueron puolittaisesta torjunnasta huolimatta ja tilanne oli 0-1. Kohta maalin jälkeen sinipaidat tekivät toisen vaihtonsa, kun Veka Pyyny juoksi kentälle Antti Okkosen tilalle. Näin Pyyny siirtyi oikeaan laitaan ja Gorozia keskikaistalle.

Lopussa kotijoukkue yritti vimmatusti tasoitusta. 85. minuutilla RoPS nousi oikealta ja pallo pelattiin Järvenpään toimesta keskelle Ivanovskille. Makedonialainen jätti jälleen taakse Roihalle, mutta tämäkin yritys puolustettiin kulmaksi. Pelin ollessa jo yliajalla sai RoPS kulman vasemmalta, joka pelatiin lyhyenä Lingmanille. Keskikenttämiehen keskitys maalille tuli suoraan tilanteeseen nousseelle Reguerolle, jonka pusku suuntautui kohti vastustajan pelaajia. Espanjalaisvahti viittoi tilanteessa ankarasti käsivirhettä, mutta ottelun hyvin tuominnut Kalle Mäkinen ei nähnyt tilanteessa vihellettävää ja peli sai vielä hetken jatkua. Tämän jälkeen kotijoukkue ei enää tilanteita saanut rakennettua ja peli päättyi Interin voitonjuhliin.

Ottelu oli alusta loppuun asti kotijoukkueen hallussa (pallonhallinta 62%), yhtä kulmatilannetta lukuun ottamatta. Tämän vieraat hyödynsivät ja näin peli päättyi turkulaisten maalin voittoon. Toki RoPS:n pelinrakentelu oli torstai-iltana melko verkkaista ja todellisia maalipaikkoja joukkue ei montaakaan saanut rakennettua. Silti tappio tuollaisen hallinnan jälkeen tuntuu karvaalta, koska parempaankin tulokseen joukkueella eväät pelissä olivat. Jalkapallo on kuitenkin maalintekoon perustuva peli ja sen voittaa joukkue, joka pystyy kuparisen rikkomaan. Seuraavan kerran RoPS hakee onnistumisia ensi viikon lauantaina (4.8.), jolloin sinipaidat matkaavat eurokiireiden keskellä pelaavan HJK:n vieraaksi Töölön jalkapallostadionille. Ottelu HJK-RoPS pelataan klo 17.00 alkaen ja tähän peliin on luvassa vankka RoPS-kannatus, kun stadionin pohjoispääty (mikäpä muu!) pyhitetään sinipaitojen kannattajille. Tsemppiä peliin RoPS!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Filip Ivanovski - selkeästi joukkueen vaarallisin mies hyökkäysalueella, jakoi hienosti palloa joukkuetovereilleen.