torstai 5. heinäkuuta 2018

Borre ja Ilves keskuskentällä

Lucas Lingmanin rangaistuspotku löytää tiensä maaliin!
Rovaniemen Palloseura kohtasi keskiviikkoillan liigakamppailussa kotikentällään Ilveksen peräti 2850 katsojan edessä. Ottelu päättyi lopulta katsojien riemuksi 2-0 (0-0) kotivoittoon, kun RoPS ratkaisi ottelun sen toisella puoliajalla. Voiton myötä sinipaidat jatkavat Veikkausliigan toisella sijalla seitsemän pistettä Klubin perässä, tosin ottelun vähemmän helsinkiläisiä pelanneena. Tappion myötä Ilves ei saanut paranneltua osakkeitaan ja jatkaa näin sarjassa seitsemäntenä, 11 pistettä Palloseuran perässä.

Kotijoukkue RoPS lähti otteluun tutussa tilanteessa eli kapeasta ringistä oli useampi pelaaja poissa loukkaantumisten takia. Tällä kertaa sivussa olivat mm. Lassi Lappalainen, Aganaldo Moraes, Eetu Muinonen, Leo Väisänen sekä pidempään kentiltä sivussa jo ollut Juho Hyvärinen. Huomionarvoista ottelussa oli myös Aleksandr Kokon paluu ja tätä myötä ensimmäinen esiintyminen RoPS-paidassa kotiyleisön edessä. Espoossahan Borre jo ehti pelata reilun puoli tuntia hakien tuntumaa Veikkausliigan vauhtiin. Ilves matkasti pohjoiseen joukkueella, josta puuttuivat loukkaantunut Baba Mensa, testileirille Kroatiaan matkannut Jusif Ali, kuumeinen Eero Hyökyvirta sekä maajoukkueleirillä oleva Niklas Jokelainen. Muuten Jarkko Wissillä oli muut pelaajansa normaalisti käytössä illan kamppailuun.

Kokko toi vauhtia ja taistelutahtoa kentälle.
Ottelu alkoi kummankin joukkueen melko aktiivisella pelillä. Ensimmäisen kunnon tilanteen rakensi vierasjoukkue Ilves, kun se sai kulmapotkun kamppailun seitsemännellä peliminuutilla. Pallo tuli maalin eteen keskelle Lauri Ylä-Myllymäen ulottuviin, mutta Taye Taiwo ehti ensimmäisenä tilanteeseen väliin ja laitapuolustaja pystyi purkamaan pallon väljemmille vesille. Tämän jälkeen peli keskittyi pitkälti keskialueen kamppailuksi ja kumpikaan joukkue ei saanut mitään erikoisempaa aikaan. Seuraava tilastomerkintä nähtiin 27. peliminuutilla vaihdon myötä, kun vatsavaivainen Filip Ivanovski ei pystynyt jatkamaan ja hänet kentällä korvasi yleisön suosikki Aleksandr Kokko (kuvassa). 38. minuutilla Eero Tamminen keskitti oikealta laidalta hyvän nousunsa päätteeksi keskelle, josta Marius Noubissi pääsi puskemaan, mutta kärkimiehen yritys suuntautui suoraan kohti RoPS-vahti Antonio Regueroa. Noubissi pääsi laukomaan seuraavasta tilanteesta, mutta noin 12 metristä lähtenyt laukaus tuli jälleen Regueron ulottuville ja espanjalaisvahti nappasi pallon varmasti haltuunsa. 43. minuutilla Ilves tuli jälleen oikealta. Tällä kertaa Ala-Myllymäen keskitys löysi Iiro Järvisen, mutta hänen puskunsa loistopaikasta meni aavistuksen oikealta maalin ohi. Näin RoPS säästyi kuin säästyikin takaiskulta, vaikka miesvartiointi unohtui tilanteessa täysin. Kun onnistumisia ei nähty, siirryttiin ottelussa tauolle maalittomassa 0-0 tilanteessa.

RoPS juhlii johto-osumaa!
Toinen 45-minuuttinen alkoi Ilveksen hienoisella painostuksella. 55. minuutilla Tamminen pääsi puolittain läpi, mutta Reguero torjui tilanteen oikea-aikaisen vastaantulonsa ansiosta. Kotijoukkueen hyökkäyspeli näytti pitkään aika yksipuoliselta ja laukauksia maalia kohti ei edelleenkään nähty. 64. minuutilla Aapo Heikkilä nousi ja harhautti pari vastustajan pelaajaa, mutta laukaus jäi niin sanotusti piippuun ja tilanteesta ei mitään vaarallisempaa loppujen lopuksi syntynyt. Sen sijaan hyökkäyspään pallonmenetysten jälkeen Ilves pääsi useaan vaaralliseen vastahyökkäykseen, koska etäisyydet kotijoukkueen keskikentän ja puolustuksen välillä kasvoivat liiaksi ja vieraille tarjoutui vapaata tilaa hyökätä kohti RoPS:n maalia. 76. minuutilla Ilves sai jälleen kulmapotkun, jota antamaan asteli Tuomas Rannankari. Laiturin kulmasta vieraat saivat huippupaikan, mutta Reguero torjui yrityksen maalin edestä upealla reaktiotorjunnallaan ja piti näin kotijoukkueen pelissä mukana. Ja vain kolme minuuttia tästä ja sinipaidat onnistuivat ensimmäisestä kunnon tilanteestaan. Pallo pelattiin keskelle Kokolle, joka nousi kohti rangaistusaluetta syöttäen pallon oikealle tyhjään tilaan aktiivisesti läpi ottelun pelanneelle Lassi Järvenpäälle (kuvassa keskellä). Laitapuolustajan jatko maalin eteen kimposi Tatu Miettusen jalasta ohi Ilves-vahti Johanne Luukkasen ja tilanne oli 1-0! 87. minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu, kun pelivälineen kanssa maalia kohti noussut Lucas "Lars" Lingman kaadettiin Jani Tanskan toimesta sääntöjen vastaisesti ja tuloksena oli rangaistuspotku. Keskikenttämies asteli itse pallon taakse ja sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Tilanne oli ratkaisevasti 2-0! Ottelun lopussa RoPS teki vielä loput vaihtonsa, kun Fugo Segawa juoksi laitaan Heikkilän tilalle ja maalintekijä Lingman teki tilaa Jarkko Luirolle. Kolmen lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Mattias Gestranius vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 2-0 (0-0) ja kotijoukkueen voitonjuhlat saivat alkaa.

Keskiviikon kamppailu osoitti jälleen sen, että RoPS pystyy napsimaan täysiä pistepotteja vaisummallakin peliesityksellä. Ilvestä vastaan joukkue ei saanut ensimmäisellä puoliajalla kunnon laukaustakaan aikaiseksi maalia kohti, mutta niin vain joukkue raapi toisella 45-minuuttisella takataskustaan vaadittavat onnistumiset. Toki Regueron kaksi huipputorjuntaa avittivat tässä, mutta menestyvä joukkue tarvitseekin voittavan maalivahdin. Kokko pääsi ottelussa pelaamaan pidempään kuin oli kaavailtu johtuen Ivanovskin vatsataudista, mutta "Borre" näytti heti, että taistelutahtoa ja osaamista kaverilta löytyy ja tästä on joukkueelle iloa loppukautta ajatellen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana maanantaina eli 9.8., jolloin pohjoisen ylpeys matkaa alakanttiin pelanneen ja valmentajaa jo kertaalleen vaihtaneen SJK:n vieraaksi Seinäjoelle. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla klo 18.30 alkaen. Tsemppiä peliin RoPS ja pisteitä mukaan pohjoiseen!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero - esitti todellisen "game saverin" ja pelasi tuttuun tapaansa varmasti maalinsa suulla alusta loppuun.