tiistai 27. kesäkuuta 2017

Vieraskynästä: RoPS kellisti tupsukorvat

Antonio Reguero piti maalinsa puhtaana.
Nitroja nitroja voisi vanha mies huudahtaa, kun RoPS:n peliä katsoo! Rovaniemen Palloseura käänsi pelinsä takaisin voittojen tielle maantai-iltana, kun joukkue voitti Rovaniemen keskuskentällä pelatussa Veikkausliigan ottelussa tamperelaisen FC Ilveksen. Ottelun loppulukemiksi 1242 katsojan edessä kirjattiin 1-0 (0-0). Ottelun maali kirjattiin tällä kertaa Ilves-pelaajan omaksi maaliksi, kun ottelua oltiin pelattu 78. minuuttia.

RoPS lähti peliin hyvässä terveystilanteessa, oikeastaan parhaalla mahdollisella joukkueella. Vierasjoukkue Ilves tuli Rovaniemelle jo sunnuntai iltana ja saapui täten otteluun hyvin levänneenä. Ilves saapui kentälle vahvalla kokoonpanolla ja joukkueen tarkoituksena oli ottaa RoPS:n peli ylhäältä kiinni, käyttäen RoPS:lle tyypillisiä aseita ja siinä keltapaidat onnistuivatkin hyvin lähes läpi ottelun.

Ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen aktiivisella pelillä. Jo minuutin pelin jälkeen Eetu Muinosen ristipallosta Leo Väisänen vapautti Timo Stavinskin keskittämään keskelle Saku Ylituvalle, joka kuitenkin laukoi Ilveksen maalin tolppaan. Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä enemmän joutuivat sinipaidat puolustuskannalle. Paul Tendeng vapautti Tuure Siiran loistopaikkaan ottelun ensimmäisellä jaksolla, mutta tämän yrityksen hyvän pelin RoPS:n maalinsuulla pelannut Antonio Reguero torjui. Kokenut espanjalainen piti muutenkin hyvillä torjunnoillaan RoPS:a pystyssä maanantai-illan kamppailussa, sillä samanlaisia tilanteita nähtiin RoPS:n maalinsuulla ottelun edetessä. Kotijoukkueen tilanteet tulivat ensimmäisellä jaksolla pääasiassa erikoistilanteiden eli kulmien ja vapaapotkujen kautta, mutta kun niitäkään ei pystytty tai osattu käyttää hyväksi, niin tilanne säilyi muuttumattomana. RoPS:n pelissä näkyi ensimäisen jakson osalta passiivisuus tiettyjen pelaajien osalta - tilanteisiin mentiin laiskasti ja näin RoPS sai olla tyytyväinen, että tauolle päästiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Simo Roiha järjesti RoPS:n voittomaalin.
Toisen jason aluksi RoPS vaihtoi vatsasairaan Ylituvan tilalle Anselmi Nurmelan. Tämän jälkeen ensimmäisen jakson puolustavana keskikenttämiehenä pelannut Eetu Muinonen siirtyi laidalle. Näiden vaihtojen kautta alkoi kotijoukkueen peli näyttää paremmalta kuin ensimmäisellä jaksolla. Ennen kaikkea Nurmela onnistui tuomaan aktiivisuutta keskelle, hän katkoi ja rakensi peliä ikäistään kypsemmin, kenties Kemi-ottelun avauksen arvoisesti? Toisella 45-minuuttisela näkyi osittain sama asia mikä pelin alussakin eli selvissä laukausipaikoissakin syötettiin vielä tai aikailtiin ja tämän takia ratkaisuja ei saatu aikaiseksi ja Ilveksen puolustus ehti mukaan hyökkäyksiin. Ottelun ratkaisumaali syntyi hieman erikoisella tavalla. Hetkeä aikaisemmin peliin tullut Simo Roiha (kuvassa) keskitti pallon päätyrajalta maaliluukulle, missä peliväline kimposi epäonnisen Ilves-pelaaja Marco Matronen jalasta omaan maaliin. Pian maalin jälkeen seuraavasta tilanteesta RoPS:n toppari Ivan Tatomirovic puski pallon ylähirteen. Tästä seuranneesta jatkopallosta peliväline tuli vielä suoraan Simo Roihalle, joka roikotti pallon ylitse Ilveksen maalilla pelanneen Mika Hilanderin, mutta samalla epäonnisesti jälleen kerran ylähirteen, mistä pallo poukkosi pelikentälle. Ottelun loppuhetkillä ei enää onnistumisia joukkueilta nähty ja näin maanantainen kamppailu päättyi riemukkaasti RoPS:n kolmen pisteen arvoiseen 1-0 (0-0) kotivoittoon.

RoPS jatkaa voiton myötä sarjassa yhdeksäntenä, mutta huomioitavaa on, että joukkue on vain kaksi pistettä sarjassa kolmantena olevaa KuPS:a takana. Sarja on Klubia lukuun ottamatta hyvin tasainen eli mitalisaumojakin joukkueella vielä on. Mutta se toteutuakseen joukkue kaipaa mm. kannustusta eli ihmiset runsaslukuisena RoPS:a jatkossa keskuskentälle tsemppaamaan. Myös joukkueen sairaslistan tulee pysyä minimissä, sillä loukkaantumisia kapea rosteri ei juuri kestä. Mutta tästä on hyvä jatkaa tulevan viikon jänkäderbyyn. Ottelu pelataan Kemin Sauvosaaressa torstaina 29.6. klo 18.30 alkaen. Silloin kaikki kynnelle kykenevät Kemiin kannustamaan RoPS vierasvoittoon!

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero – aivan loistava ilta maalivahdiltamme, torjui kaiken torjuttavissa olevan ja piti kotijoukkueen pelissä mukana ollen voiton takuumies.