maanantai 5. kesäkuuta 2017

RoPS ei pysynyt Klubin kyydissä

Moshtagh Yaghoubi RoPS-pelaajien ympäröimänä.
Rovaniemen Palloseuran mollivoittoiset otteet saivat sunnuntai-iltana jatkoa, kun sinipaidat hävisivät selvänumeroisesti 1-4 (0-1) HJK:lle 1465 katsojan edessä. Kotijoukkueen ainoasta osumasta ottelussa vastasi laituri Simo Roiha. Maajoukkuetauolle siirryttäessä RoPS on sarjassa yhdeksäntenä 12 pisteellä, Klubi jatkaa kärjessä 25 pisteellä.

RoPS lähti otteluun jälleen hieman muokatulla kokoonpanolla. Klubia vastaan keskikentän pohjan muodostivat Lassi Järvenpää ja Sani Kaita ja vasempana laiturina viiletti tällä kertaa Simo Roiha. Poissa kokoonpanosta olivat mm. Eetu Muinonen, Antti Okkonen, Leo Väisänen ja viime matsissa maalinteossa onnistunut Robert Taylor. HJK lensi Rovaniemelle vahvalla miehistöllä, joka kestää muutaman poissaolonkin ilman suurta vaikutusta. Tällä kertaa keltaisessa vieraspaidassa kentällä nähtiin mm. RoPS:sta tutut Juha Pirinen ja Mostagh Yaghoubi. Faith Friday Obilor sen sijaan aloitti pelin penkillä.

Reguerolla piti maalillaan kiirettä läpi ottelun.
Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä ja RoPS näytti alkuminuuteilla aktiivisemmalta joukkueelta kentällä Klubin vasta käynnistellessä moottoriaan. 11. minuutilla Roiha nousi vasenta kaistaa pitkin ja syötti Saku Ylätuvalle, mutta keskikenttämiehen yritys noin 18 metristä meni jonkin verran yli Thomas Dähnen vartioiman HJK-maalin. 18. minuutin kohdalla nähtiin sitten ottelun avausmaali, ja hieman erikoinen sellainen. Atom Tanaka lähetti vasemmalta kierteisen kulmapotkun maalin takanurkalle, josta RoPS:n kärkimies Emeka Friday Eze puski tyylipuhtaasti pallon omaan verkkoon. Näin tilanne oli 0-1. Ja vain pari minuuttia tästä ja Klubin kärkäs laituri Evan Mensah pääsi tykittämään, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) torjui varmasti. 23. minuutilla Alfredo Morelos kokeili Regueron näppien pitävyyttä, mutta tälläkin kertaa espanjalaisvahti veti pidemmän korjen. 27. peliminuutilla RoPS:n valmentaja Juha Malinen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun vaisusti esiintynyt Sani Kaita vaihdettiin kentältä ja hänen tilalleen juoksi Cem Felek. Kohta perään Morelos pääsi laukomaan paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta, mutta Reguero torjui jälleen kovan vedon kulmapotkuksi. Pari minuuttia tästä ja Morelos tykitti jälleen, ja Reguero torjui hienolla venytyksellään. Vielä puoliajan lopussa Atom pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta Reguero oli jälleen mies paikallaan. Näin tauolle siirryttiin 0-1 vierasjohdossa.

Roiha osui kotijoukkueelle.
Puoliajan jälkeen RoPS:n kärkeen vaihdettiin Sakari Tukiainen, joka korvasi kentällä Ezen. Ensimmäinen vaaratilanne rakentui tutusti RoPS:n maalille. Ensin Reguero torjui Mensahin yrityksen ja jatkopallosta Atom laukoi hieman yli RoPS-maalin. Näin kotijoukkue selvisi alun rynnistyksestä säikähdyksellä. 50. minuutilla RoPS sai kulman, joka suuntautui yli pelaajaryppään takatolpalle, jossa RoPS-toppari Ivan Tatomirovic ei aivan ylettänyt venytyksellään palloon. Lopullisen ratkaisun makua oli ilmassa 61. peliminuutilla, jolloin Onovo Vincentin syöttö kimposi Tatomirovicin kautta epäonnisesti suoraan Mensahin juoksulinjalle ja näin laituri pääsi ampumaan varmasta paikasta pallon verkkoon ja taululle lukemiksi 0-2. RoPS ei kuitenkaan luovuttanut. 63. minuutilla kotijoukkue sai vasemmalta kulman, jota antamassa oli jälleen Anselmi Nurmela. Ottelussa laitapakkina pelanneen nuoremman Nurmelan kulma tavoitti maalin edestä ensin Tatomirovicin ja viivalta Roihan (kuvassa), joka kavensi varmasti jatkollaan tilanteeksi 1-2!

Taistelupari Morelos-Hämäläinen.
Riemua ei riittänyt kuin minuutti, sillä heti seuraavasta tilanteesta HJK sai rangaistuspotkun. Tilanne syntyi Regueron kaadettua nousussa olleen Atomin. Pallon taakse asteli Yaghoubi, joka tyynen viileästi laukoi pallon oikeaan alakulmaan. Tilanne oli näin jo 1-3. Mosa ei maaliaan liiemmin tuuletellut entistä seuraansa vastaan. Heti perään Mensah oli maalipaikassa, mutta jälleen Reguero sai torjuttua. Tämän jälkeen ottelussa oli pieni suvantovaihe, jolloin vieraatkin hölläsivät vähän kaasua. Seuraava paikka tuli kotijoukkueelle 73. peliminuutilla, jolloin Ylätupa jätti Hannu Patrosen kompuroimaan jälkeensä. Keskikenttämiehen laukauksen Dähne torjui kuitenkin kulmaksi, jonka vieraat purkivat väljemmille vesille. 83. minuutilla Malinen komensi kentälle nuoren Eerik Kantolan, joka korvasi Järvenpään. Ottelun ollesssa jo lisäajalla, Morelos (kuvassa) hassutti juuri Kantolaa ja Juuso Hämäläistä ja laukoi varmasti pelivälineen ohi Regueron. Näin taululla loistivat 1-4 lukemat, joihin ottelu pian maalin jälkeen päättyi.

Ottelu kertoi tarkalleen sen, mikä RoPS:n taso tällä hetkellä on. Nuori ja kokematon joukkue ei pystynyt horjuttamaan liigakärki HJK:a, varsinkaan kun kentältä puuttui monta tärkeää ja kokenutta pelimiestä. Kapea rosteri ei juurikaan kestä poissaoloja ilman, että se ei näkyisi tulostaululla. Nyt alkava parin viikon maaottelutauko tuleekin sinipaidoille kreivin aikaan. Sen aikana joukkue toivottavasti saa sairastuvalta pelaajia takaisin harjoituksiin ja tätä kautta pelaavaan kokoonpanoon.

Seuraavan kerran RoPS pelaa siis vasta lauantaina 17.6., jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu liigan avauskierroksella sinipaitoja kuudella maalilla nuijinut turkulainen FC Inter. Parin viikon päästä onkin mitä oivallisin paikka maksaa niitä kuuluisia kalavelkoja takaisin. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti "keskarilla" jo klo 15.00 alkaen. Silloin sankoin joukoin näyttämään tuki RoPS:lle taistelussa tärkeistä liigapisteistä. Joukkue tarvitsee haastavassa tilanteessa kaiken kannustuksen ja tsempin mahdollisimman äänekkäältä ja runsaslukuiselta kotiyleisöltä.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero - piti pitkään joukkuetta mukana pelissä useilla huipputorjunnoillaan.