lauantai 28. kesäkuuta 2014

RoPS tasapeliin Jaron vieraana

Sainey Nyassi osui Jaroa vastaan.
Tällä kaudella toistamiseen kohdanneet FF Jaro ja Rovaniemen Palloseura tasasivat tällä kertaa pisteet maalein 1-1 (1-1) märällä Pietarsaaren Keskuskentällä, jossa ottelua oli seuraamassa 1306 katsojaa. Vierailija RoPS:n maalista vastasi joukkueen uusin hankinta eli gambialainen Sainey Nyassi, joka teki samalla avausosumansa Veikkausliigassa. Kotijoukkueen maali merkattiin Carlos Fondacarolle.

RoPS lähti peliin samalla kokoonpanolla kuin edelliseen, mutta silti joukkueen riveistä puuttui vielä useampi tärkeä pelaaja loukkaantumisten johdosta. Kotijoukkue Jaro tuli peliin kokoonpanolla, johon se oli saanut takaisin Fredrik Svanbäckin sekä Shahdon Winchesterin. Ottelu lähti etenemään kotijoukkueen lievässä hallinnassa sen pitäessä palloa RoPS:aa enemmän hallussa ja saaden rakennettua painetta kohti Saku-Pekka Sahlgrenin vartioimaa RoPS-maalia. Parinkymmenen peliminuutin tienoilla Jaron Jonas Emet pääsi Winchesterin tarjoilusta laukomaan vaarallisesti, mutta tämän etukulmaa kohti suuntautuneen laukauksen Sahlgren torjui kulmaksi. Kun peli oli edennyt jo 37. minuutille, iski RoPS yllättäen ottelun avausmaalin. Antti Okkosen pitkä rajaheitto tavoitti etutolpan läheisyydestä Jamal Gayn, joka jatkoi pelivälineen Nyassille. Hänen puskunsa vapaasta paikasta kohti maalin vasempaa alakulmaa yllätti Jaro-vahti Jesse Östin ja näin taululla loistivat 0-1 numerot. RoPS onnistui säilyttämään johtonsa vain reilut viisi minuuttia, sillä jo 43. peliminuutilla Jaro tuli ottelussa tasoihin. Tämäkin tilanne lähti rajaheitosta, jonka Svanbäck tarjoili Fondacarolle rangaistusalueen kulmalle. Fondacaro otti pallon haltuunsa, kääntyi ohi löysästi puolustaneen Gayn ja ampui tarkasti ohi Sahlgrenin. Näin tilanne muuttui 1-1:een ja näissä lukemissa siirryttiin myös ottelun tauolle.

Toiselle puoliajalle tultiin niin ikään Jaron viedessä peliä, mutta pelin edetessä RoPS pääsi entistä paremmin rytmiin mukaan. Ensimmäisen laukauksen maalia kohti toisella puoliajalla esitti kuitenkin Svanbäck, mutta tämän Sahlgren liimasi varmasti näppeihinsä. 68. minuutin pelin jälkeen RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Simo Roiha korvasi laidalla Nicholas Otarun. Ja kymmenen minuuttia tämän jälkeen maalintekijä Nyassi siirtyi vaihtoon Mika Lahtisen juostessa kentälle. RoPS painoikin tämän jälkeen peliä entistä enemmän kohti Jaron maalia, mutta ilman onnistumista. RoPS sai lopussa vielä pelata ylivoimalla, sillä 88. peliminuutilla kotijoukkueen Peter Opiyo otti suoran punaisen taklattuaan keskialueella täysin holtittomasti RoPS-kapteeni Antti Okkosta jalkapohja edellä. Vielä ylijalla vierailijoille tarjottiin täyttä pistepottia, mutta Roihan pusku oivasta Aleksandr Kokon käännöstä suuntautui kuitenkin selvästi ohi maalin. Näin ottelu päättyi tasatulokseen 1-1 (1-1).

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevan viikon sunnuntaina (6.7.), jolloin se kohtaa vieraskentällä FC Hongan. Ottelu alkaa tutusti klo 18:30.