maanantai 9. kesäkuuta 2014

Pisteetön Espoon reissu

Faith Friday Obilor johti jälleen
varmaotteisesti RoPS:n puolustusta.
Rovaniemen Palloseuran vaisut otteet saivat uuden lisän sunnuntaina Espoossa, kun napapiiriläiset lievästä pelinhallinnasta huolimatta hävisivät 2371 katsojan edessä FC Hongalle. Ottelun ainoan maalin viimeisteli kotijoukkueen Emeka Anyamele, kun peliä oli pelattu 68. minuuttia. RoPS sen sijaan tuhri muutamat paikkansa ja jatkoi koko kauden kestänyttä tehotonta menoaan myös tässä pelissä.

RoPS lähti peliin kokoonpanolla, jossa varsinkin puolustus oli erittäin varamiehinen. Joukkueen uusin hankinta Sainey Nyassi aloitti ottelun vaihdossa, jossa hänen seuranaan olivat myös loukkaantumisistaan toipuneet Aleksandr Kokko ja Jani Virtanen. FC Honka tuli peliin niin ikään vahvasti varamiehisenä, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttui useampi vakiopelaaja sekä pelilupa-asioiden kanssa painivat Pablo Counago sekä Carlos Rodriguez.

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli tasaista, mutta mitään jalkapallonäytöstä ei espoolaisittain runsaslukuinen yleisö kuitenkaan kentällä nähnyt. RoPS:n parhaat paikat avausjaksolla tulivat viime pelin ratkaisseelle Simo Roihalle, mutta tällä kertaa pelaajan ruuti oli kuitenkin märkää. Myös kotijoukkue FC Honka esiintyi vaisusta pelin alussa ja näin tauolle mentiin pyöreissä 0-0 lukemissa. Toisella puoliajalla kävi kuten monta kertaa aiemminkin tällä kaudella eli RoPS:n tuskaillessa hyökkäysten päättämisen kanssa iski vastustaja ottelun ratkaisevan maalin RoPS:n maalin perukoille. Tällä kertaa ratkaisijan viitan sai ylleen kotijoukkueen Anyamele, joka teki ottelun voittomaalin tilanteesta, jossa Alexander Brister ampui pallon ensin tolppaan. Peliä oli tällöin pelattu 68. minuuttia. Tuttuun tapaan RoPS:n käskyttäjä Juha Malinen reagoi peliin vaihdoilla vasta vastustajan maalin jälkeen, kun ensin Nyassi korvasi kentällä Roihan ja muutama minuutti tästä Kokko kirmasi kentälle Olli Pöyliön tilalle. Ja vielä 79. peliminuutilla RoPS vaihtoi Jani Virtasen kentälle korvaamaan Nicholas Otarua. Nämä vaihdot eivät tilannetta kuitenkaan muuttaneet, vaikka ottelun lopussa melko kyseenalainen tilanne nähtiinkin. Kun pelikello näytti jo täyttä aikaa, nousi Nyassi pallon kanssa kohti rangaistusaluetta, mutta Hongan pelaaja kaatoi hänet monien mielestä sääntöjen vastaisesti. Erotuomari Jari Järvinen näki tilanteen kuitenkin täysin päinvastoin ja antoi tilanteessa filmauksesta keltaisen kortin Nyassille. Malisen mukaan tilanteessa oli selvä rike, jonka seurauksena peliväline kimposi vielä suoraan RoPS:n pelaajille ja näin peliä olisi pitänyt jatkaa. Hänen mielestään Järvinen tekikin tilanteessa "kaikkien aikojen huonoimman tuomion", mitä tuomari voi tilanteessa tehdä. Kohta tämän jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi ja näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät Shefki Kuqin käskyttämälle FC Hongalle maalein 1-0 (0-0).

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana keskiviikkona, jolloin se kohtaa Rovaniemen keskuskentällä vakuuttavasti Veikkausliigan sarjakärjessä porskuttavan HJK:n. Ottelu alkaa tutusti klo 18:30 ja peliä voi seurata striimitse myös VeikkausTV:n ja Kepit.tv:n kautta.