maanantai 16. kesäkuuta 2014

RoPS taipui vieraissa SJK:lle

Obilor oli jälleen kerran tutun
vahva omalla tontillaan.
Rovaniemen Palloseuran vaikea kausi sai uuden lisämerkinnän sunnuntaina Seinäjoen Keskuskentällä, missä RoPS taipui vaivaisen 1438 katsojan edessä kotijoukkue SJK:lle maalein 1-0 (0-0). Tappion myötä RoPS on kerännyt Veikkausliigakauden 14 ensimmäisestä pelistä ainoastaan 11 pistettä ja tehnyt käsittämättömän vähän maaleja eli vaivaiset kuusi kappaletta. Maalintekoa joukkue ei ehdi paljoa ennen seuraavaa peliä harjoitella, sillä napapiiriläiset kohtaavat jo tulevana keskiviikkona kotonaan turkulaisen FC Interin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa, mutta myös RoPS pääsi peliin melko nopeasti mukaan. Reilun vartin pelin jälkeen vieraiden Ville Saxman pääsi laukomaan reilusta 16 metristä, mutta tämän laukauksen Mihkel Aksalu SJK-maalilla torjui varmasti. Tämän jälkeen Jarkko Lahdenmäki pääsi kohtalaisen hyvään puskupaikkaan, mutta hänen yrityksensä Antti Okkosen keskityksestä suuntautui suoraan kohti Aksalua. Kotijoukkueen paras paikka ensimmäisellä puoliajalla siunaantui Akseli Pelvakselle, joka ei kuitenkaan loistavasta paikastaan pystynyt ohittamaan RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgrenia. Näin tauolle mentiin maalittomassa 0-0 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen osalta terävästi ja RoPS:n kannalta tyypillisesti eli joukkue päästi vastustajan iskemään ottelun avausmaalin heti toisen jakson alkuminuuteilla. Kun peliä oli pelattu noin 49. minuuttia, pääsi kotijoukkueen Richard Dorman viimeistelemään taululle 1-0 johtolukemat ensimmäisellä henkilökohtaisella maalillaan Veikkausliigassa. Tilanne lähti Gert Kamsin rajaheitosta, joka Cedric Gogouan ja Toni Lehtisen kautta tuli Dormanille, joka Okkosen estelyistä huolimatta sai pistettyä pallon verkon perukoille ohi Sahlgrenin. Ottelun 58. minuutilla Juha Malinen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Aleksandr Kokko vaihdettiin kentälle Jani Virtasen tilalle. Tämä vaihto piristikin RoPS:n peliä ja esimerkiksi Simo Roiha pääsi hyvään puskupaikkaan, mutta hänen ja joukkueen epäonneksi pusku suuntautui hieman ohi Aksalun vartioiman maalin. 71. minuutilla oli Roihan vuoro tulla vaihtoon ja hänen tilalleen laidalle juoksi Emenike Mbachu, jota Malinen on peluuttanut enemmän kuin säästeliäästi alkukaudesta. Pelin loppupuolella RoPS painoi peliä kohti SJK:n maalia rakennellen useampia tilanteita, mutta jälleen kerran ilman onnistumista maalin muodossa. Vielä 89. minuutilla RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun Mika Lahtinen korvasi kentällä Sainey Nyassin. Tämä vaihto ei enää pelin lopputulokseen vaikuttanut ja näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät Seinäjoelle maalein 1-0 (0-0).

RoPS jatkaa pelejään jo tämän viikon keskiviikkona, jolloin se kohtaa Rovaniemen keskuskentällä FC Interin. Ottelu alkaa klo 18:30 ja tästä kamppailusta joukkueen on saatava pisteitä mukaansa, jotta sarjan keskikasti ei karkaa jo tässä vaiheessa kautta liian kauas RoPS:lta.