maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kokko onnistui tutussa ympäristössä

Kokko osui kahdesti
FC Hongan verkkoon.
Europeleihin valmistautuva Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntai-iltana Tapiolan Urheilupuistossa eurokiireiden keskellä painivan FC Hongan ja nappasi 1916 katsojan edessä ottelusta kaikki kolme sarjapistettä maalein 0-2 (0-0). Voitto oli samalla vasta RoPS:n kauden toinen vierasvoitto, mutta täysi pistepotti tuli sitäkin tärkeämpään paikkaan ja on selvä osoitus joukkueen paranevasta pelivireestä. RoPS:n voiton arkkitehtinä hääri espoolaisille tuttu Aleksandr Kokko (kuvassa) kahdella osumallaan.

RoPS lähti otteluun tutulla kokoonpanolla, josta puuttuivat ainoastaan puolustuspään pitkäaikaisloukkaantumisista kärsivät pelaajat sekä laidassa viihtyvä Emenike Mbachu, joka pelasi samaan aikaan FC Santa Clausin riveissä 3. divisioonaa tehden ottelussa myös yhden maalin. FC Honka tuli otteluun varamiehisenä, koska joukkue säästeli tärkeimpiä pelaajien ensi viikon europeliin ja näin peliä katsomon puolelta seurasivat sekä Mehmet Hetemaj että Roni Porokara. Ensimmäinen puoliaika eteni melko tasaisissa merkeissä, mutta mitään jalkapallonäytöstä kentällä ei todellakaan nähty. RoPS pystyi pitämään pelivälinettä hyvin hallussaan, mutta hyökkäysten päättämisessä joukkueella oli tutusti ongelmia. Kotijoukkueesta Antti Mäkijärvi, Armend Kabashi sekä Sauli Väisänen pääsivät laukauksillaan testaamaan RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgrenia, mutta näissä tilanteissa läpi ottelun varmasti torjunut Sahlgren vei pidemmän korren. Koska kotijoukkuekaan ei saanut onnistumisia aikaan ensimmäisellä 45-minuuttisella, poistuttiin tauolle yllätyksettömässä 0-0 tilanteessa.

Simo Roiha hankki
joukkueelleen
rangaistuspotkun.
Ottelun puoliajalla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Simo Roiha (kuvassa) korvasi laidalla Sainey Nyassin. Toinen jakso alkoi kuitenkin lievässä kotijoukkueen hallinnassa ja ottelun 51. minuutilla Nnaemeka Anyamele pääsi hyvään vetopaikkaan. Hänen ja FC Hongan epäonneksi veto suuntautui kuitenkin ohi maalin. Viisi minuuttia tästä ja toisessa päässä kenttää alkoi tapahtumaan. Tilanteessa Jamal Gay syötti hyvin pystyyn Roihalle, jonka röyhkeän nousun kotijoukkueen Tommi Saarinen joutui pysäyttämään repien miehen nurin rangaistusalueella. Tuloksena tilanteesta oli punainen kortti Saariselle ja pallo pilkulle. Rangaistuspotkussa pallon taakse asteli itseoikeutetusti Kokko, joka viimesteli varmasti taululle 0-1 lukemat. Maalin jälkeen ja miesylivoimalla RoPS sai ottelua yhä paremmin haltuunsa ja jo 66. minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Tällöin Antti Okkosen vapaapotku löysi Jarkko Lahdenmäen kautta tiensä Kokolle, joka toimitti pelivälineen jo toistamiseen maalin perukoille. Näin taululla loistivat 0-2 lukemat. 74. peliminuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Lassi Nurmos korvasi puolustuksen laidalla Juuso Majavan. Ja vielä 81. peliminuutilla Jani Virtanen tuli kentälle Nicholas Otarun tilalle. Nämä vaihdot eivät joukkueen peliin enää uutta vaihdetta tuoneet ja lopussa kotijoukkue FC Honka pääsi painamaan peliä kohti RoPS:n kenttäpuoliskoa, vaikka joukkue alivoimalla pelasikin. 87. minuutilla Mäkijärvi pääsi tykittämään vaarallisesti, mutta tämänkin tilanteen Sahlgren pystyi maalillaan torjumaan. Näin ottelu päättyi RoPS:n kannalta riemukkaisiin 0-2 (0-0) lukemiin, joiden ansiosta kaikki kolme sarjapistettä matkasivat joukkueen mukana kohti pohjoista.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa kotikentällään sarjajumbo TPS:n. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 16:00 alkaen ja näillä näkymin helteisissä olosuhteissa. Tämän jälkeen RoPS:lla pitää kiirettä, sillä joukkue pelaa lyhyen ajan sisään sekä europelejä että kotoisia Veikkausliigan kamppailuja matkustaen läpi Suomea ja tehden pelireissun Kreikkaan Asteras Tripoliksen vieraaksi viikko Oulussa pelattavan "kotiottelun" jälkeen.