maanantai 21. heinäkuuta 2014

RoPS hienoon voittoon IFK Mariehamnin vieraana

Emenike ratkaisi RoPS:n
voiton saarella.
Rovaniemen Palloseuran hyvät otteet Veikkausliigassa saivat jatkoa sunnuntai-iltana, kun napapiiriläiset ottivat tärkeän voiton ja sen mukanaan tuomat kolme pistettä ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. RoPS:n voiton arkkitehtinä hääri tällä kaudella erittäin vähälle peliajalle jäänyt Emenike Mbachu (kuvassa) kahdella osumallaan. Muut RoPS:n maalit merkittiin Mika Mäkitalolle sekä Mika Lahtiselle. Voiton myötä RoPS kohensi entisestään asemiaan sarjataulukossa, sillä joukkue on jo kahdeksannella sijalla ainoastaan neljän pisteen päässä sarjanelosesta Kuopion Palloseurasta. Sarjajumbo TPS on sen sijaan jo 11 pisteen päässä. Samalla RoPS nousi Veikkausliigan kuntopuntarin kärkeen, koska joukkue on viimeisestä kuudesta ottelustaan voittanut neljä ja pelannut kahdesti tasan.

RoPS lähti sunnuntain kamppailuun tehden peräti kahdeksan muutosta torstai-illan Eurooppa-liigan karsintaottelun avauskokoonpanoon verrattuna. Asteras Tripolis pelin avausmiehistöstä kentälle asteli ainoastaan kapteeni Antti Okkonen, Mika Mäkitalo sekä Faith Friday Obilor. Muuten avausryhmittymä koostui vähemmälle peliajalle jääneistä pelaajista sekä loukkaantumisten jälkeen pelikentille palaavista sinipaidoista. Kotijoukkue IFK Mariehamn tuli peliin melko tutulla ja nimivahvallakin kokoonpanolla, jonka suoritukset tällä kaudella ovat kuitenkin vaihdelleet suuresti. RoPS sai otteluun hienon alun, sillä jo 15. peliminuutilla Emenike vei joukkueensa 0-1 vierasjohtoon. Tilanteessa Emenike sai pallon maalivahdinalueen ulkopuolella, kääntyi pallon kanssa ja harhautti vastustajan pelaajan ennen kuin ampui pelivälineen vastustamattomasti lähes maalin oikeaan yläkulmaan. Ottelun toinen täysosuma näki päivänvalon 32. peliminuutilla, jolloin vierailijat saivat toimitettua pallon maalin eteen. Tilanteessa pienen sähellyksen jälkeen pallo ajautui maalivahdin alueen ulkopuolelle Mäkitalolle, joka latasi pelivälineen varmasti maalin vasempaan kulmaan. Ja vain viitisen minuuttia tästä ja RoPS siirtyi jo 0-3 vierasjohtoon. Tällä kertaa Okkonen antoi kentän vasemmalta laidalta vapaapotkun, joka tavoitti maalin edessä täysin vapaana olleen Lahtisen, jolla oli helppo työ puskea pallo maalin perukoille. Kotijoukkue pääsi vielä 44. peliminutilla kaventamaan, kun Dever Orgill nousunsa päätteeksi tarjoili maalin eteen Luis Solignacille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo ohi RoPS-vahti Osakri Forsmanin. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 1-3.

Jamal tuli vaihdosta
kentälle 2. puoliajalla.
Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan ja sai aikaan painetta RoPS-päätyyn. Vierailijat sen sijaan keskittyivät johdon turvaamiseen RoPS-vahti Forsmanin johdolla. RoPS teki ensimmäisen vaihdon jo 59. peliminuutilla, jolloin nuori Olli Pöyliö korvasi kentällä Mäkitalon. Ja vain kolme minuuttia tästä oli Antti Peuran vuoro siirtyä vaihtoon ja Ville Saxmanin tulla kentälle oikeaksi laitapuolustajaksi. 68. minuutilla RoPS joutui vaihtamaan aiemmin peliin mukaan tulleen Pöyliön kentältä loukkaantumisen takia ja hänet keskikentällä korvasi Jamal Gay (kuvassa). Vaihtojen jälkeen päästiin myös maalien makuun, kun MIFK:n Petteri Forsell hienon nousun jälkeen viimeisteli varmasti maalin vasempaan kulmaan ruuhkan keskeltä. Näin tilanne oli kaventunut jo 2-3:een. Tämän jälkeen kotijoukkue haki tasoitusta, mutta loppusävelmät peliin iski RoPS ja laituri Emenike. Pelin ollessa jo reilusti yliajalla, sai RoPS epäsuoran vapaapotkun. Tilannetta edelsi Lahtisen epäonnistunut läpiajo ja MIFK:n pelaajan tulo sääntöjen vastaisesti takaisin kentälle oman maalin vierustalta. Näin RoPS sai vapaapotkun vajaasta kymmenestä metristä. Jani Virtanen siirsi pallon Emenikelle, joka tälläsi pallon voimalla kohti maalin kattoa ja päätöslukemiksi 2-4.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana torstaina, jolloin se kohtaa Kreikassa Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksen toisessa osaottelussa Asteras Tripoliksen klo 21:00 alkaen. Ensimmäinen peli Oulussa päättyi tasatulokseen 1-1, joten RoPS:lta vaaditaan onnistumisista maalin muodossa ja kurinalaista puolustustyöskentelyä myös Kreikassa, jotta jatkopaikka olisi mahdollinen.