lauantai 24. toukokuuta 2014

Pisteetön Vaasan reissu

RoPS:n Ville Saxman pelasi loukkaantumisista
johtuen uudella  pelipaikalla, oikeana laitapuolustajana.
Rovaniemen Palloseuran alkukauden via dolorosa sai jatkoa perjantaina Vaasassa, kun paikallinen Palloseura päihitti 2278 katsojan edessä napapiiriläiset lukemin 2-0 (1-0). Näin RoPS:n saldo kymmenen kierroksen jälkeen Veikkausliigassa on masentavat seitsemän pistettä ja vain neljä tehtyä maalia. VPS sen sijaan nousi voitolla 15 pisteeseen ja sarjan viidennelle sijalle yhden ottelun RoPS:a vähemmän pelanneena.

RoPS lähti otteluun kotijoukkueen tapaan erittäin varamiehisenä, koska lasaretin puolelle uusimpina lisäyksinä olivat siirtyneet Ndukaku Alison sekä Antti Peura. Näin Jarkko Lahdenmäki tuurasi Alisonia topparina ja poikkeuksellisesti keskikentällä yleensä viihtyvä Ville Saxman pelasi oikeana laitapakkina. Harvinaista herkkua oli myös nähdä Emenike Mbachu aloituksessa, ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja pelin ensimmäinen todella vaarallinen tilanne rakennettiin vierailija RoPS:n toimesta. Kun peliä oli pelattu noin 18. minuuttia, Mika Mäkitalo vapautti Jamal Gayn täysin vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta Janne Henriksson VPS-maalilla pystyi torjumaan takanurkkaan suuntautuvan laukauksen hienolla venytyksellään. Kohta tämän jälkeen kotijoukkueen Keithy Simpsonilla oli oiva paikka maalintekoon, mutta hänen epäonnekseen laukaus osui ainoastaan ylärimaan ja näin ottelun avausmaali antoi vielä odottaa itseään. Kovin kauaa avausosumaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa, sillä 32. peliminuutilla Simpson onnistui, kun hänen 20 metristä lähtenyt laukauksensa meni kimmokkeen kautta maalin perukoille ohi RoPS:n maalia vartioineen Saku-Pekka Sahlgrenin. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa peliä maalein 1-0.

Toinen jakso alkoi RoPS:n osalta hyvällä tilanteella, kun Emenike pääsi yrittämään Henrikssonin ohittamista. Kotijoukkueen maalivahti oli kuitenkin tässäkin tilanteessa etevämpi ja näin tilanne säilyi vaasalaisten komennossa. Ottelun ratkaisu nähtiin 55. peliminuutilla, kun Sebastian Strandvall syötti hienon nousun päätteksi pelivälineen maalin edustalle nousseelle Timi Lahdelle, joka sijoitti pallon varmasti ohi Sahlgrenin. Näin taululla loistivat 2-0 lukemat kotijoukkueelle. Tilanteessa Strandvall piti pilkkanaan RoPS:n puolustusta harhauttaessaan useamman RoPS-pelaajan nousunsa aikana. Kun peli oli edennyt 63. minuutille, teki RoPS kaksi vaihtoa saadakseen uutta ilmettä kentälle. Kentälle kirmasivat Mika Lahtinen ja Simo Roiha, jotka korvasivat kenttämiehityksessä Emeniken ja Olli Pöyliön. Ottelun loppua kohti RoPS saikin myötätuulen avittamana rakennettua joitain vaaratilanteita VPS:n maalille, mutta onnistumiset karttoivat joukkuetta tälläkin kertaa. Koska kotijoukkuekaan ei enää maalinteossa onnistunut, päättyi Veikkausliigan kamppailu VPS-RoPS lukemiin 2-0 (1-0).

Seuraavan kerran RoPS metsästää sarjapisteitä tulevana maanantaina, jolloin se kohtaa kotikentällään alkukaudesta erittäin hyvässä vireessä olleen pietarsaarelaisen FF Jaron. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 18:30 alkaen ja se on nähtävissä myös striimin välityksellä kepit.tv:n kautta.