sunnuntai 7. elokuuta 2022

RoPS:n yritys ei tuottanut palkintoa, pisteet OLS:lle

RoPS:n erikoistilanteet eivät tuottaneet lauantaina tulosta.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantai-iltana Kakkosen ottelussa kotikentällään Rovaniemen keskuskentällä Oulun Luistinseuran 339 katsojan edessä. Loppulukemiksi vaihtelevassa säässä pelatussa kamppailussa kirjattiin 0-1 (0-0) lukemat, joiden ansiosta OLS vankisti kolmossijaansa sarjassa, Myös RoPS säilyi tappiosta huolimatta kuudennella sijalla, mutta ollen jo viisi pistettä oululaisia perässä.

RoPS pääsi kotiotteluun suhteellisen vahvalla kokoonpanolla, sillä mm. Eerik Kantola oli jälleen Aleksi Tannerin käytettävissä. Keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvä Kantola aloitti kamppailun kuitenkin vielä vaihtopenkin puolelta. Joukkueessa oli joitain poissaoloja, mutta näin on ollut oikeastaan lähes koko kauden ajan. Kentällä viilettivät myös mm. maaliahne Eetu Venäläinen, kovaa laidalla raatava Mikke Kiljunen ja keskikentän maestro Tatu Lakela. Oululaiset, jotka olivat ennen ottelua sarjassa peräti kolmannella sijalla, matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta löytyi muutamia mielenkiintoisia nimiä. Esimerkiksi Palloseurasta tuttu Vili Saarijärvi oli avauksessa mukana, samoin Leevi Pekkala ja Narit Sarkkinen.

Aapo Savolainen oli lähellä onnistua puolesta kentästä.
Ottelu alkoi vieraiden kannalta terävästi, sillä OLS:n kapteeni Juuso Kemppainen pääsi laukomaan vaarallisesti heti ensimmäisellä minuutilla. Kolme minuuttia tästä ja kotijoukkueen Daniel Salmela ja Aapo Savolainen pelasivat hyvin yhteen. Tilanne päättyi Savolaisen laukaukseen, joka meni kuitenkin oikealta maalin ohi. Neljä minuuttia myöhemmin sama kaksikko rakensi jälleen oikean kautta hyvää tilannetta. Peliväline tuli lopulta vasemmalta keskelle leikanneelle Jegor Petrishinille, mutta laitalinkin veto meni reilun metrin OLS-vahti Nuutti Kaikkosen vartioiman maalin ohi. 12. minuutilla Savolainen puolestaan katkaisi keskialueella vastustajan syötön ja yritti roikottaa pallon maaliin lähes keskiympyrästä. Yritys meni kuitenkin pari metriä vasemmalta maalin ohi. Viitisen minuuttia tämän jälkeen nähtiin RoPS:n huippupaikka, kun Kiljunen pelattiin kuudentoista rajan tuntumaan hyvään vetopaikkaan. Kärkimiehen hieno kierteinen laukaus vasemmalta suuntautui kuitenkin tolppaan ja siitä väljemmille vesille. Vetoa edelsi kotijoukkueen pitkä hyökkäys, joka jäi vain senttejä vaille todellista maalikruunuaan. 

Tämän jälkeenkin RoPS sai aikaan vaarallisimmat paikat, vaikka eivät oululaisetkaan aseettomia olleet. 19. minuutilla Kiljunen keskitti päätyrajan läheisyydestä kohti maalia, mutta jatkajaa tähän tilanteeseen ei löytynyt. Pari minuuttia tästä ja Savolaisen syöttö oikealta maalin eteen jäi hieman liian eteen Kiljuselle, joka ei venytyksestään huolimatta yltänyt palloon ja näin tilanne säilyi edelleen maalittomassa tasatilanteessa. 24. minuutilla puolestaan vieraiden Kuutti Matila pääsi laukomaan vaarallisesti kohti vasenta alakulmaa. Tämän kuitenkin RoPS-vahti Lauri-Eemil Vetri torjui varmasti päätyrajasta yli. Tämän jälkeen peli pysyi varsin tasaisena, mutta loistopaikat uupuivat molemmilta. Näin vartin tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

Riku-Veli Niska ja Leevi Pekkala pelin tuoksinnassa.
Toinen 45-minuuttinen alkoi RoPS:n terävällä pelillä. Joukkue sai alkuminuuttien aikana mm. kaksi kulmapotkua, mutta jatkajia näihin tilanteisiin ei löytynyt oululaisten puolustaessa tiukasti maalinedustaansa. 53. minuutilla Pekkala oli hyvässä paikassa, mutta hänenkin ruutinsa oli märkää. Pari minuuttia tästä ja kotijoukkueen kärkäs kärkimies Savolainen oli jälleen pahanteossa, mutta hänen jatkonsa puolustettiin kulmaksi. Tästä oululaiset pääsivät vaaralliseen vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Pekkala pääsi jälleen paikkaan, mutta hänen oikealta lähtenyt laukauksensa meni noin metrin takatolpan ohi. Tämä oli kuitenkin selkeä varoitus kotijoukkueelle vastustajan vaarallisuudesta.

Samuel Olabisi ei antanut juurikaan tilaa vastustajan hyökkääjille.
Peli eteni tämän jälkeen jälleen tiukkana keskialueen kamppailuna. 70. minuutilla Riku-Veli Niska pääsi hyvän hyökkäyksen päätteeksi keskittämään oikealta kohti maalia. Ensimmäisenä tilanteessa oli Eetu Venäläinen, joka yritti Darwin Nunezin kaltaista viimeistelyä etutolpalta, mutta tämän oululaiset saivat estettyä. Neljä minuuttia tästä ja Tatu Lakelan esityön jälkeen vaihdosta kentälle kirmannut Eerik Kantola pääsi laukomaan noin 16 metristä, mutta keskikenttämiehen yritys meni reilun metrin maalin yli. Tämän jälkeenkin RoPS näytti kentällä siltä joukkueista, joka todennäköisimmin tekisi osuman, mutta kuinkas kävikään. Kun viheriöllä kamppailu oli edennyt jo 90. peliminuutille, saivat vieraat katkaistua RoPS:n syötön. Terävän nousun päätteeksi pallo pelattiin vasemmalta maalin takatolppaa kohden ja peliväline pomppi lopulta Petrishinin kautta verkon perukoille ja tilanne oli 0-1. Tämän jälkeen RoPS nosti Samuel Olabisin kärkeen voittamaan pääpalloja ja alkoi vyöryttää peliä suoraviivaisesti kohti OLS-vahti Kaikkosen maalia. Tällä kertaa puolustuksessa pelannut Alex Tolra keskitti oivasti vasemmalta kohti takatolppaa, jossa ensimmäisenä oli vaihdosta kentälle tullut kärkäs Kimi Isometsä. Hänen jatkonsa karkasi kuitenkin yli maalin ja näin paikalle saapuneet kotijoukkueen kannattajat huokasivat yhteen ääneen. Kohta tämän jälkeen ottelun tasaisesti tuominnut Tatu Korkalainen vihelsi pelin päättyneeksi ja OLS:n pelaajien juhlat saivat alkaa. Kotijoukkueen pelaajat sen sijaan olivat enemmän kuin pettyneitä lopputulokseen, sillä kova työ ei tuonut tällä kertaa minkäänlaista palkintoa.

Kokonaisuutena lauantai-iltana keskuskentällä nähtiin varsin tasainen ja vauhdikas kamppailu, jossa paremmalla viimeistelyllä pisteet olisivat voineet jäädä Napapiirille. RoPS rakensi ottelussa enemmän tilanteita ja olisi niiden perusteella ansainnut pelistä vähintään pisteen. Toisaalta on myös tunnustettava vastustajan vahva peli, sillä varsinkin oululaisten vastahyökkäykset olivat paikoin myrkkyä sinipaidoille. RoPS pelasi varmasti paria tilannetta lukuun ottamatta, mutta kotijoukkueen epäonneksi tämä riitti OLS:lle ja näin pisteet lähtivät loppuhetkien maalin turvin vierasjoukkueen tilille. Kotijoukkueen keskikenttä oli paikoin hieman haavoittuva kamppailussa ja varmasti osin tästä syystä Kantola vaihdettiin toisella puoliskolla tiivistämään tätä osaa kentästä ja yleensäkin tuomaan tuoreita jalkoja ja fyysisyyttä kentälle. Usein sinipaidat ovat myös kirjaimellisesti juosseet jalat alta vastustajilta otteluiden toisella puoliskolla, mutta OLS näytti sen olevan hyvin valmennettu ja hyväkuntoinen joukkue, joka jaksoi RoPS:n vauhdissa koko 90-minuuttisen. Keltapaidoista erottuivat Narit Sarkkinen, joka pelasi vahvan ottelun sekä kovaa uurastanut Leevi Pekkala.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevan viikon sunnuntaina (14.8.), jolloin sinipaidat matkaavat Ouluun JS Herculesin vieraaksi Castrenin tekonurmella klo 18.30 alkaen pelattavaan otteluun. Tsemppiä peliin siniset, napataan pisteet ns. kuuden pisteen ottelusta!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Samuel Olabisi - joukkueen puolustuksen lukko, joka fyysisyydellään voittaa valtaosan kaksinkamppailutilanteista.

Teksti ja kuvat: M.N.