sunnuntai 15. toukokuuta 2022

RoPS vakuuttavaan kotivoittoon Komeetoista

RoPS juhlii Lakelan tekemää ottelun avausosumaa.
Rovaniemen Palloseura saalisti lauantai-illan kamppailussa kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa, kun jyväskyläläinen Komeetat kaatui Rovaniemen keskuskentällä 291 katsojan edessä selvin 3-0 (1-0) lukemin. Näin sinipaidat ovat saaneet kauden kolmesta ensimmäisestä pelistä kasaan yhteensä viisi pistettä voiton ja kahden tasapelin myötä. Sarjassa nuorukaiset ovat nyt viidennellä sijalla.

RoPS lähti kolmannen pelikierroksen otteluunsa kokoonpanolla, josta puuttuivat Riku-Veli Niska, Jegor Petrishin ja Weeti Wimmer. Uutena pelaajana kokoonpanoon liittyi Kirill Bullat, joka solmi pelin alla sinipaitojen kanssa kautta 2022 koskevan pelisopimuksen. Vierasjoukkue Komeetat on monelle melko uusi tuttavuus, mutta seuran valmentajan toimiva Babtunde Wusu sen sijaan on varsin tuttu nimi Veikkausliigan seuraajille. Joukkueen kokoonpanosta löytyy mm. Genc Kovaqi, Lauri Seilonen sekä kapteenina toimiva Perttu Huntus.

RoPS:n kenttäpuoliskolta ei lauantaina löytynyt lauantaina tilaa.
Ottelu käynnistyi aurinkoisessa ja varsin lämpimässä kevätsäässä melko tunnustellen. Ensimmäinen kohtalainen tilanne nähtiin 11. peliminuutilla, jolloin vieraiden näkyvin pelaaja Lauri Seilonen pääsi laukomaan noin 14 metristä, mutta hänen yrityksensä meni selvästi yli maalin. Kotijoukkueella tilanteiden loppuun vieminen tuotti pitkään tuskaa, mutta 26. minuutilla Mikke Kiljunen murtautui väkevästi kohti vastustajan maalia. Hyökkääjä keskitti vasemmalta lähes päätyrajan tuntumasta maalille, mutta jatkajaa ei tähän tilanteeseen löytynyt. Viisi minuuttia tästä ja Kiljusen syöttö löysi Tatu Lakelan, jonka veto noin 20 metristä meni vastustamattomasti yläriman kautta verkon perukoille ja tilanne oli näin 1-0! Maalin jälkeen RoPS sai otetta pelistä ja joukkueen hyökkäyspeli parani silmissä. Vielä aivan puoliajan lopussa Komeetta-pelaajat saivat hieman painetta Lauri-Eemil Vetrin maalille, mutta tiukasti puolustaneet sinipaidat eivät päästäneet jyväskyläläisiä vetopaikoille ja näin tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Mikke Kiljunen saamassa onnitteluita 2-0 osuman jälkeen.
Toinen 45-minuuttinen lähti käyntiin kotijoukkueen vahvalla pelillä. 50. minuutilla avausmaalin iskenyt Lakela syötti keskeltä hienosti läpi kohti Kiljusta, mutta tähän tilanteeseen ensimmäisenä ehti Komeetat-vahti Joonas Paldanius. Minuutti tästä ja Lakela revittiin nurmen pintaan maalin edessä, mutta ottelun tuominnut John Wikman ei kumma kyllä tätä rikettä nähnyt tai pitänyt rangaistuspotkun arvoisena. Tämä sisuunnutti kotijoukkuetta entisestään ja jo 53. minuutilla Kiljunen pelattiin Alex Tolran toimesta upealla läpisyötöllä maalipaikkaan, ja nuori hyökkääjä ei tästä erehtynyt. Näin tilanne oli jo 2-0. Ja kolme minuuttia myöhemmin vaihdosta aiemmin kentälle tullut Ville Ojala pääsi laukomaan oikealta, mutta ilman onnistumista. 59. minuutilla peliväline puolestaan kulki upeasti Aapo Savolaisen ja Ojalan kautta Tolralle, joka hyvästä paikasta keskeltä kuitenkin laukoi hieman oikealta maalin ohi.

Juhlat Eetu Venäläisen 3-0 osuman jälkeen.
63. minuutilla kotijoukkue iski kuitenkin viimeisen naulan Komeettojen arkkuun. Tällöin Eetu Venäläinen "varasti" pelivälineen Komeettojen Huntukselta ja viimeisteli nousunsa päätteeksi pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan. Näin taululla komeilivat jo 3-0 lukemat ja peli oli sitä myöden selvä. Enää kotijoukkueen voittoa ei veisi mikään. Pelin edetessä RoPS näytti ennakkoluulottomuuttaan ja juoksuvoimaansa ja peli pysyi melko helposti kotijoukkueen hallinnassa. 80. minuutilla vieraiden Leif Ludwig pääsi maalin edessä tilanteeseen, mutta hänen yrityksensä meni selvästi maalin ohi. Minuutti tästä ja kärkäs Kimi Isometsä pääsi huippupaikkaan, mutta hänen yrityksensä suuntautui suoraan kohti Komeetat-vahti Paldaniusta. Loppuminuuteilla RoPS pyöritti jo vaihtosirkusta antaen vähemmän pelanneille pelaajille tärkeitä minuutteja kentällä. Kun ottelu oli jo yliajalla, vihelsi ottelun tuominnut Wikman (ei Kolli) pelin päättyneeksi lukemiin 3-0 (1-0).

RoPS siirteli palloa helposti pienessäkin tilassa.
Lauantaina nähtiin jälleen askeleen vahvempi esitys sinipaidoilta. Toki vastus oli viimeviikoista JJK:a hieman heikompi, mutta tämä ei vähennä nuoren joukkueen esityksen arvoa. Myös nolla omassa päässä oli tärkeä virstanpylväs sinipaidoille. Ottelussa RoPS osoitti sen olevan varsin juoksuvoimainen joukkue tälle sarjatasolle ja tämä on yksi sen selkeistä voimavaroista monia joukkueita vastaan. Myös parantunut pelin avaaminen ilahdutti monia katsomossa. Keskikentällä kaksikko Lakela-Tolra oli jälleen vedossa ja vieraat eivät saaneet kumpaakaan näistä pelaajista aisoihin koko 90-minuuttisen aikana. Mutta tunnustusta on jaettava koko joukkueelle, sillä heikkoja lenkkejä sinipaidoista ei lauantaina löytynyt. Ehkä hieman liian vähälle huomiolle on jäänyt myös puolustuksen kehittynyt peli, jossa nuoret Daniel Salmela, Eelis Taskela ja ensimmäisen puoliajan lopussa vaihtoon nilkuttanut Aaro Tiihonen ovat olleet hyvänä tukena Samuel Olabisille. Salmela ja Tiihonen liikkuvat hyvin laidoillaan molempiin suuntiin ja Taskela pelaa rauhallisesti Olibisin parina keskellä. Vaihdosta Tiihosen tilalle kentälle tullut Ojala ansaitsee myös maininnan röyhkeistä nousuistaan, jotka tuottivat jyväskyläläisille paljon harmaita hiuksia läpi toisen puoliajan. Myös hyökkäystrio onnistui ja tästä tuloksena kaksi hienoa maalia.

Seuraavan kerran RoPS pelaa sunnuntaina 22.5., jolloin sinipaidat matkaavat Ouluun AC Oulu/OLS:n vieraaksi klo 18.00 Castrenilla pelattavaan otteluun. Tsemppiä peliin siniset!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Tatu Lakela - vahvaa pelaamista jälleen kerran, jonka illan kruunasi upea 1-0 osuma. Alex Tolran ohella kentän näkyvimpiä pelaajia läpi ottelun.