sunnuntai 8. toukokuuta 2022

RoPS tasapeliin Jyväskylässä

Eelis Taskila estää Robin Saastamoisen viimeistely-yrityksen.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantain Kakkosen vieraskamppailussa Viitaniemen liikuntapuiston tekonurmella paikallisen JJK:n 410 katsojan edessä. Valmetin tehtaan tulipalon johdosta parilla tunnilla myöhästynyt kamppailu tarjoili jännitysnäytelmän, joka päättyi lopulta 2-2 (1-1) tasapeliin. Palloseuran maaleista vastasivat Mikke Kiljunen ja Eetu Venälälinen.

RoPS matkasi Jyväskylään joukkueella, josta puuttuivat keskikentän Riku-Veli Niska sekä Veeti Wimmer. Näin keskiakselilla oli kahden pelaajan mentävä lovi. Eerik Kantola oli kuitenkin jälleen mukana tuoden lisää kokemusta varsin nuoriin sinipaitoihin. Myös Oumar Balde puuttui pelivahvuudesta. Tällä kertaa Eetu Venäläinen oli nostettu avaukseen. JJK pääsi kotiotteluunsa hyvässä terveystilanteessa. Mukana avauksessa olivat mm. kokenut Mikko Manninen sekä Aatu Manninen ja Jonne Porkka.

Tiukkaa tasitelua pelin herruudesta.
Ottelun alussa kotijoukkue JJK rakensi vaarallisimmat tilanteet, sillä jo kolmannella peliminuutilla Lauri-Eemil Vetri joutui torjumaan noin 17 metristä lähteneen laukauksen. Ja heti perään tilanne rakentui Aleksis Lehtoselle, mutta tämän yrityksen Vetri onnistui myös pysäyttämään. Mutta sen jälkeen RoPS-vahdille tapahtui alkukaudesta niin tuttu katastrofaalinen syöttövirhe pelinavaustilanteessa, jonka ansiosta Aatu Manninen pääsi sijoittamaan pelivälineen maalin vasempaan alakulmaan ja tilanne oli hetkessä 1-0. Tästä RoPS ei kuitenkaan lannistunut ja varsinkin vasemmassa laidassa pelannut Alex Tolra väläytteli osaamistaan ja pääsi yhdeksännellä minuutilla keskittämään vaarallisesti JJK:n maalinedustalle. Jatkajaa tilanteelle ei kuitenkaan löytynyt. Neljä minuuttia tästä ja JJK-vahti Ville Viljala seikkaili kaukana maalistaan ja Aapo Savolaisella tuli yllättäen hyvä paikka yrittää sijoittaa pallo kaukaa maaliin. Yritys jäi kuitenkin ns. puolitiehen ja tilanne kuivui kasaan.

Tämän jälkeen peli eteni melko tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hakiessa omaa peliään. 38. minuutilla kotijoukkueen Daniel-Kristian Säily pääsi kuin varkain hyvään paikkaan Samuel Olabisin estelyistä huolimatta ja näin RoPS-vahti Vetri joutui venymään hyvään torjuntaan. Pari minuuttia tästä ja pallo pelattiin Kiljuselle vasempaan laitaan. Tilanne rakentui sivurajaheitosta pallon kulkiessa Tolran kautta Tatu Lakelalle, joka syötti edelleen Kiljuselle. Hyökkääjällä oli tilanteessa paljon tilaa ja JJK-vahti Viljala kaukana maalistaan. Näin nuori hyökkääjä roikotti pelivälineen upeasti yli Viljalan ja tilanne oli tasan 1-1. Puoliajan lopussa kotijoukkue sai vielä painetta RoPS:n maalille erikoistilanteiden kautta, mutta nämä sinipaidat selvittivät tiukan puolustuksen turvin. Näin Viitaniemessä poistuttiin vartin tauolle tasanumeroissa 1-1.

Lauri-Eemil Vetri nappaa pelivälineen hyppysiinsä.
Toinen 45-minuuttinen alkoi kotijoukkueen hallinnassa. 50. minuutilla Mikko Mannisen kulma löysi maalilta Reetu Räsäsen pään, mutta hänen puskunsa meni vasemmalta ohi maalin. Tämän jälkeenkin pelin painopiste pysyi vieraiden maalilla, mutta harvat tilanteet RoPS-vahti Vetri ja joukkueen puolustus hoitivat varmasti. Pelin edetessä sinipaidat alkoivat saada tilanteita lähinnä nopeiden vastahyökkäyksien kautta. 75. minuutilla Venäläinen laukoi, mutta JJK-vahti Viljala onnistui torjunnassaan. Mutta vain reilu minuutti tästä ja Venäläinen pelattiin Tolran toimesta puoliksi läpi. Nuori hyökkääjä nousi kohti maalia ja laukoi pelivälineen vastustamattomasti maalin perukoille ja tilanne oli 1-2! Loppua kohden peli kääntyi odotetusti kohti RoPS-maalia, mutta kotijoukkueella oli vaikeuksia saada murrettua sinipaitojen puolustusta. Ottelun lopulla nähtiin myös kyseenalaisia vihellyksiä ja ottelun varsin vaihtelevasti tuominnut Jani Laaksonen alkoi nousta pelissä liian näkyvään rooliin. Ehkäpä peli ja ansaitut kommentit menivät ns. tunteisiin. Pelin ollessa jo neljännellä lisäaikaminuutilla kotijoukkue JJK sai oikealta vapaapotkun. Tilanteessa vierasjoukkue ei saanut kunnollista purkua aikaan ja pallo tuli lopulta maalin vasemmalle puolelle Robin Saastamoiselle, jonka matala keskitys maalille löysi takatolpan tuntumasta hieman aiemmin kentälle tulleen Jimi Saarikon. Puolustaja jatkoi ensimmäisellä kosketuksellaan pelivälineen maalin kattoon ja tilanne oli näin 2-2. Tämä jäi myös kamppailun viimeiseksi tilanteeksi ja näin ottelu päättyi lukemiin 2-2 (1-1).

Vaikea sanoa tyydyttikö lopputulos kumpaakaan joukkuetta. Ennen peliä tasapeli olisi varmasti maistunut vieraille, mutta johdon menetys viimeisillä sekunneilla oli karvasta kalkkia nuorille sinipaidoille. JJK puolestaan lähti kamppailuun ennakkosuosikkina, mutta onnistui vain vaivoin saamaan pelistä pisteen. Yksi asia on kuitenkin varmaa. Nuoret sinipaidat taistelevat tiukasti pisteistä ottelussa kuin ottelussa tällä kaudella. Sarja vaikuttaa myös varsin mielenkiintoiselta ja yllättävän tasaiselta. Kärkipäähän on ehdolla useampiakin joukkueita ja Palloseuralla on myös oma sanottavansa sarjasijoitusten suhteen. Kovin monia loukkaantumisia joukkue ei tosin kestä ja toivottavaa onkin, että sekä Niska että Wimmer saadaan nopeasti takaisin pelikuntoon.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (14.5.) klo 18.00 alkaen, kun Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu jyväskyläläinen Komeetat. Tsemppiä peliin sinipaidat, napataan kotona kauden avausvoitto!