sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

RoPS saalisti kauden avausvoittonsa

RoPS juhlii ottelun avausmaalia!
Rovaniemen Palloseura avasi tämän liigakauden voittotilinsä lauantaina, kun sinipaidat päihittivät Seinäjoella vain 459 katsojan edessä pelatussa ottelussa isäntäjoukkue KPV:n maalein 0-1 (0-0). Ottelun ainokaisen viimeisteli Juho Hyvärinen tulisella laukauksellaan. Näin kauden kolmas koitos tuotti viimein täyden pistepotin pohjoisen ylpeydelle.

RoPS lähti otteluun edelleen hieman varamiehisenä. Tällä kertaa pelivahvuudesta puuttuivat mm. Aleksandr Kokko, Sergio Llamas ja Antonio Reguero. Sen sijaan uusin hankinta Youness Rahimi ja Eetu Muinonen löytyivät jo vaihtopenkiltä valmiina tulemaan mukaan koitokseen. Uutena miehenä avauksessa nähtiin nuori toppari Kalle Katz. Kokkolalaiset tulivat otteluun mielenkiintoinen hankinta "takataskussa", sillä viime kaudella Palloseurassa pelannut Filip Ivanovski liittyi kuluvalla viikolla joukkueen vahvuuteen loppukauden käsittävällä sopimuksella. Joukkueen avauksessa viiletti puolestaan monen rovaniemeläisen suosikki eli Simo Roiha.

Ottelu nimihirviö OmaSp Stadionilla alkoi tasaisissa merkeissä. 10. peliminuutilla kotijoukkueen Roiha karvasi ylhäällä pallon Katzilta ja pallo kulkeutui Sebastian Mannströmin kautta maalin edustalle, mutta tilanteeseen noussut Telly Shaze jäi tilanteessa toiseksi Mohamadou Sissokon liu'uttua oikea-aikaisesti palloon ja näin RoPS selvisi tästä maalintekoyrityksestä lopulta säikähdyksellä. Pelin edetessä RoPS pääsi pelin herraksi paremmin ja paremmin ja rakenteli vaarallisia tilanteita erikoistilanteista. 27. minuutilla Lucas Lingmanin antamasta kulmasta toppari Sissoko pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta tämän KPV-vahti Teppo Marttinen onnistui torjumaan päätyrajasta yli. Joukkue rakensi pari muutakin oivaa paikkaa, mutta viimeiset syötöt jäivät hieman vaiheeseen ja näin tauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Pisteet maistuivat pelaajille.
Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä, mutta huipputilanteita ei kummaltakaan joukkueelta nähty. 66. minuutilla RoPS viimein onnistui. Tällöin Atte Sihvonen syötti oikealla vapaaseen tilaan puoliajalla kentälle tulleelle Hyväriselle, joka jatkoi eteen Agnaldo Moraekselle. Brassitaituri jatkoi kantapäällään pallon taakse takaisin Hyväriselle, joka leikkasi hieman keskelle ja laukoi tulisesti pallon kimmokkeen kautta maalin vasempaan ylänurkkaan. Tilanne oli näin 0-1 ja rovaniemeläiset olivat johtoasemassa! Heti maalin jälkeen KPV rakensi hyvän tilanteen, mutta RoPS:n maalilla pelannut Damjan Siskovski (Shishkovski) onnistui torjumaan sekä Mannströmin että Milos Josimovin tuliset laukaukset venytyksillään. RoPS sen sijaan kadotti otettaan ja joutui keskittymään enemmän tiukkaan puolustamiseen. Ottelun loppuminuuteilla kokkolalaiset saivat luotua painetta vierasjoukkueen maalille, mutta RoPS kesti kuin kestikin vyörytyksen. Näin ottelun tuominnut Joni Hyytiä vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 0-1 (0-0), joiden ansiosta täysi pistepotti matkasi sinipaitojen mukana Rovaniemelle.

Kokonaisuutena ottelu oli RoPS:n kontrollissa 2/3 peliajasta, kun taas lopussa takaa-ajoasemassa olleet kokkolalaiset suoraviivaistivat pelaamistaan ja saivat vyörytetyä peliään paremmin kohti sinipaitojen maalia. RoPS kuitenkin kesti KPV:n painostuksen ja ansaitsi näin kaikki pisteet pelistä. Otteet eivät vielä ole sitä, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy, mutta siitäkin huolimatta Palloseura pystyy naaraamaan alkukauden peleistä tärkeitä sarjapisteitä. Lauantaina Katz sai tulikasteensa tämän kauden liigapeleissä, samoin Muinonen sai tärkeitä minuutteja uusimman hankinnan eli Rahimin tavoin. RoPS:n valmentaja Toni Koskela uskookin, että joukkue tulee parantamaan otteitaan vielä huomattavasti, kunhan se vain pääsee harjoittelemaan yhdessä enemmän ja täydessä miesvahvuudessa. Kun pelivahvuudessa nähdään Kokko, tästä pelistä sivussa ollut Llamas, Reguero ja muutama muu, on joukkueella aidosti vaihtoehtoja eri pelipaikoille ja tämä on edellytys menestyvälle joukkueelle.

Seuraavan kerran RoPS pelaa Veikkausliigassa tulevana lauantaina (20.4.), jolloin sinpaidat matkaavat saarelle IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu pelataan Wiklöf Holding Arenallaklo 17.00 alkaen. Eli laivan kurssi kohti seuraavaa pistesatamaa eli voitolla kotimatkalle!

RoPS:n vaihdot ottelussa:
46. min Tommi Jäntti - Juho Hyvärinen
73. min Niklas Jokelainen - Eetu Muinonen
80. min Tarik Kada - Youness Rahimi