maanantai 29. kesäkuuta 2015

RoPS:n lento jatkui Pietarsaaressa

Kokko osui jälleen RoPS:lle.
Rovaniemen Palloseuran hienot otteet Veikkausliigassa saivat sunnuntaina jatkoa, kun joukkue väänsi 0-1 (0-0) vierasvoiton pietarsaarelaisesta FF Jarosta 1322 katsojan edessä. Katsomosta löytyi myös äänekäs RoPS-fanien ryhmä, joka tsemppasi Palloseuraa pelin alusta loppuun. Pelin ratkaisu nähtiin vasta 88. peliminuutilla liigan tämän hetkisen ykköstykin eli Aleksandr Kokon toimesta. Maali oli Borikselle jo kauden kymmenes. Jobinpostia ottelu toi jälleen kerran RoPS:n maalivahtiosastolle, sillä alkukaudesta joukkueeseen liittynyt Ricardo sai ensimmäisellä puoliajalla kovan tällin ja tätä kautta ilmeisesti aivotärähdyksen.

RoPS tuli otteluun melko tutulla kokoonpanolla. Suurimmat muutokset olivat Moshtagh Yaghoubin puuttuminen keskikentältä Inter-pelissä tulleen vamman vuoksi sekä Jarkko Lahdenmäen puuttuminen pakkiosastolta. Heidän sijaansa kentälle kirmasivat pelikiellosta vapautunut Tomas Hradecky ja lähinnä penkinlämmittäjänä viime aikoina ollut Vilim Posinkovic. Jaro tuli peliin RoPS:n tapaan muutamien poissaolojen sävyttämänä. Kokoonpanosta kotijoukkueelta sunnuntaina puuttuivat mm. David Carlsson, Adam Vidjeskog sekö Sergei Eremenko. Johan Brunell sen sijaan palasi pelaavaan kokoonpanoon pelikiellon jälkeen. Myös Mathias Kullström oli avauksessa mukana.

Ricardo loukkasi itseään.
Ottelu lähti käyntiin tunnustellen. Ensimmäinen paikka oli avautua seitsemännellä peliminuutilla kotijoukkueen Walter Moorelle, mutta RoPS:n Janne Saksela pelasi hänet pois pallosta kuudentoista rajan ulkopuolella. Päätuomari Jari Järvinen näki tilanteessa kuitenkin keltaisen kortin arvoisen rikkeen. Tilannetta seurannut Jose Manuel Riveran vapaapotku vasemmalta viuhui kuitenkin reilun metrin maalin yli. Vierailija RoPS sai oivan paikan kentän vasemmalta puolelta annetusta vapaapotkusta, joka löysi tiensä maalinedustalle Faith Friday Obilorille. Topparin jatko löysi maalin edestä Abdou Jammehin, mutta valitettavasti topparin ruuti oli tilanteessa märkää ja tilanne liputettiin loppujen lopuksi vielä paitsioksi. Näin tilanne säilyi 0-0:ssa. Pelin edetessä RoPS alkoi saamaan pelistä entistä paremmin otetta pitäen pelivälinettä hallussaan kotijoukkuetta enemmän. Onnistumisia ei kuitenkaan avauspuolikkaalla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Harmillisin tilanne puoliajalla oli Ricardon saama tärsky, jonka hän sai katkaistessaan keskitystä ja törmättyään tämän jälkeen kotijoukkueen pelaajan kanssa. RoPS-vahti sai tilanteesta aivotärähdyksen, jonka johdosta Ricardo oli puoliajalla niin huonovointinen, että joutui tulemaan vaihtoon. Näin toiselle puoliajalle tolppien väliin asteli kokematon Harri Nykänen.

Toinenkin jakso alkoi tasaisissa merkeissä ja joukkueiden otteista huomasi selvästi otteluruuhkan aiheuttaman väsymyksen. RoPS sai kuitenkin rakennettua pari läheltä piti tilannetta, mutta Juha Pirinen ei näissä onnistunut. Ensimmäisessä tilanteessa laituri venytti maalin edessä keskitykseen, mutta ei saanut ohjattua pelivälinettä vaikeasta asennosta maalin perukoille. Seuraavassa tilanteessa ottelun 55. peliminuutilla Pirinen oli puolittain läpi Obilorin pitkän avauksen jälkeen, mutta Jaro-vahti Jesse Öst ehti palloon ennen kärkästä RoPS-laituria. Tilanne päättyi yhteentörmäykseen ja Pirisen saamaan keltaiseen korttiin. Pelin yksi ratkaisukohdista nähtiin 63. minuutilla, kun kotijoukkueen Peter Opiyon täysin turha keskialueen Ville Saxmaniin kohdistama taklaus takasi pelaajalle täysin ansaitusti ottelun toisen keltaisen kortin ja näin Jaro-pelaaja sai poistua kentältä ulosajon seurauksena. Tämän jälkeen RoPS oli joukkueista se, joka rakenteli vaarallisia tilanteita. Simo Roiha pääsi puskemaan vaarallisesti Janne Sakselan oikealta lähteneestä keskityksestä, mutta pusku suuntautui aavistuksen maalin yli. Hieman tämän jälkeen Ville Saxman pääsi laukomaan noin 20 metristä, mutta tulinen kuti suuntautui kohti Östiä, joka pystyi liimaamaan pallon näppeihinsä. Peli näytti päättyvän pistejakoon, mutta pari minuuttia ennen täyttä aikaa Jaron Ilya Vaganov käsitteli pelivälinettä kädellään rangaistusalueella ja tästä tuloksena oli rangaistuspotku vierasjoukkueelle. Pallon taakse asteli varmaotteisesti Aleksandr Kokko, joka laukoi pallon maalin vasempaan alakulmaan ja taululle lukemiksi 0-1. Maali oli samalla Kokon jo kauden kymmenes täysosuma. Aivan lopussa Jaro sai vielä painetta RoPS-maalille, mutta nämä vierasjoukkueen puolustus pystyi hoitamaan ja näin peli päättyi RoPS:n voittoon.

Voiton ansiosta RoPS on saalistanut 16 pelaamastaan ottelusta peräti 32 pistettä, jolla joukkue vankisti toista sijaansa Veikkausliigassa. Edelliskaudella RoPS sai kerättyä pelaamassaan 33 ottelussa yhteensä 35 pistettä eli tällä kaudella on mahdollisuus päästä samaan jo kauden puolivälissä! Seuraavan kerran RoPS pelaa vasta maanantaina 6.7., jolloin se kohtaa vieraissa FC KTP:n. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen.

RoPS:n vaihdot ottelussa (out/in):