keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

RoPS tasasi pisteet HIFK:n kanssa

Helsingissä nähtiin kovaa taistelua molemmilta joukkueilta.
Rovaniemen Palloseura palasi maajoukkuetauolta Veikkausliigapelien ääreen tiistai-iltana, kun joukkue kohtasi Helsingissä Sonera Stadiumilla paikallisen HIFK:n 2596 katsojan edessä. Tasaisen ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-1 (1-0). Palloseuran maalista vastasi jälleen vahvasti pelannut laituri Juha Pirinen ja kotijoukkueen maalintekijänä toimi Fredrik Lassas.

RoPS lähti otteluun tutulla kokoonpanolla ja myös Abdou Jammeh oli ehtinyt peliin mukaan Gambian maajoukkueen pelireissulta Etelä-Afrikasta. Myös Aleksandr Kokko oli jälleen avauksesta alkaen mukana pelaavassa kokoonpanossa. Vierailija RoPS aloitti pelin aktiivisesti ja hallitsikin kenttätapahtumia ottelun alkupuolella. Kotijoukkue HIFK pääsi kuitenkin alkukankeuden jälkeen peliin hieman paremmin mukaan ja vastasikin kamppailun avausosumasta. HIFK siirtyi johtoon 27. peliminuutilla, kun peliväline kulkeutui tyylikkään kuvion jälkeen keskelle Lassasille, noin 20 metrin päähän RoPS-maalista. Keskikenttäpelaajan tyylikäs jatko kiersi aivan maalin vasempaan yläkulmaan ohi RoPS-vahti Ricardon ja tilanne muuttui 1-0:aan.Tämän jälkeen Lassaksella oli toinenkin oiva tilaisuus maalintekoon, mutta toistamiseen keskikenttämies ei viimeistelyssä kuitenkaan onnistunut. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi RoPS:n osalta tehokkaasti, sillä vierailijat tasoittivat pelin jo 47. peliminuutilla. Tilanne lähti Jarkko Lahdenmäen oikealta antamasta sivurajaheitosta, joka tavoitti maalivahdinalueelta Kokon, joka jatkoi päällään pelivälineen maalin edustalle. Laidalta vahvasti noussut Pirinen syöksyi Kokon jatkoon maalin eteen ja sijoitti pelivälineen maalin perukoille ohi maalillaan empineen HIFK-vahti Carljohan Erikssonin. Näin tilanne oli tasan 1-1. Toinen jakso jatkui tästä eteenpäin samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin, vieraat aloittivat vahvasti ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan paremmin jakson edetessä. Loppua kohti RoPS pyrki varmistamaan tasapelipisteen itselleen HIFK:n hallitessa kenttätapahtumia ja tässä napapiiriläiset onnistuivatkin. Reilun yliajan jälkeen ottelun tuominnut Marko Grönholm vihelsi kamppailun päättyneeksi lukemiin 1-1 (1-0). Näin RoPS:n pisteputki sai jatkoa kauden ensimmäisen tasapelin muodossa ja HIFK:n kotipelien tappioton sarja sai näin myös jatkoa. Pelissä kumpikaan joukkue ei juhlinut useilla maalipaikoilla, joten tasapeliä voidaan pitää näin kumpaakin joukkuetta tyydyttävänä tuloksena.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana maanantaina (22.6.), jolloin se kohtaa kotikentällään tamperelaisen Ilveksen. Ottelu pelataan uudistuvalla Rovaniemen keskuskentällä klo 18.30 alkaen ja kyseisessä ottelussa on uudesta pääkatsomosta käytössä jo reilu kolmannes, mikä takaa noin 700 lisäkatsomopaikkaa paikalle saapuville jalkapallon ystäville.

RoPS:n vaihdot ottelussa (out/in):
Jarkko Lahdenmäki - Michael Ibiyomi (78. min)