torstai 22. elokuuta 2013

RoPS jatkoi maalitehtailuaan

Rovaniemen Palloseuran hyvät otteet saivat jatkoa keskiviikkoillan Veikkausliigaottelussa, jossa se kohtasi vieraskentällä FC Lahden. Pohjoisen ykkösseura nappasi täyden pistepotin, kun joukkue voitti viime aikoina hyvässä vireessä olleet lahtelaiset. RoPS:n maalintekijöinä illan ottelussa kunnostautuivat Emenike Mbachu, Antti Okkonen (kuvassa) sekä Nicholas Otaru. Viime viikonloppuna Suomen Cupin finaalipaikan varmistanut Rovaniemen Palloseura lähti tavoittelemaan Veikkausliigan 24. kierroksen ottelussa pistepotin kartutusta pitkälti tutulla kokoonpanollaan. Pelistä olivat poissa ainoastaan Tuomo Könönen, Victor Turcios sekä Ataulla Guerra. Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuivat puolestaan Mikko Hauhia sekä Pyry Kärkkäinen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta RoPS kehitteli ensimmäiset laukaukset maalia kohti. Kun peli oli edennyt 12. minuutille, kotijoukkueen Jean Nganbe Nganbe pääsi laukomaan vasemmalta pienestä kulmasta ja pallo löysi kimmokkeen kautta tiensä maaliin asti ohi RoPS-vahti Tomi Maanojan. Näin ottelun avausmaali oli nähnyt päivänvalon. RoPS ei tästä kuitenkaan lamaantunut, vaan jatkoi nopeita vastahyökkäyksiään ja ottelun 32. peliminuutilla vierailijat nousivat ottelussa tasoihin. RoPS:n nopea laituri Emenike pääsi puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli varmasti taululle 1-1 lukemat. Osuma oli samalla nigerialaislaiturin ensimmäinen liigamaali. Kohta tämän jälkeen RoPS joutui vaihtamaan maalivahtia Tomi Maanojan loukatessa itseään. Näin maalille asteli Oskari Forsman kolmatta kertaa tämän kauden Veikkausliigassa. Muutama minuutti tästä ja Rafael vei jälleen FC Lahden johtoon. Keskityksen Rafaelin tarkkaan ja kovaan laukaukseen tarjoili Loorents Hertsi. Ottelun yksi ratkaisuista nähtiin pari minuuttia tämän jälkeen, kun Hertsi poistettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Tilanteessa Hertsi huitaisi RoPS:n Antti Peuraa ja tämän avustava erotuomari näki. Näin ottelun heikohkosti tuomaroineella Antti Munukalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin näyttää Hertsille tietä kohti pukukoppeja. Pari minuuttia tästä ja RoPS:n kapteeni Antti Okkonen toi joukkueensa takaisin peliin tasoittamalla tilanteeksi 2-2. Maali syntyi noin 20 metristä lähteneellä laukauksella, joka yllätti täysin FC Lahden maalissa pelanneen Juha Tuomen. Laukaus suuntautui kohti Tuomea, mutta hän ei pystynyt palloa itselleen nappaamaan. Näin tauolle mentiin tasatilanteessa 2-2.

Toiselle puoliajalle RoPS tuli yhden miehen ylivoimalla ja kun ottelu oli edennyt 52. peliminuutille, oli Otarun (kuvassa) vuoro nousta ratkaisijan rooliin. Tilanteessa Lahden puolustus purki pallon suoraan Otarulle, joka pääsi laukomaan maalivahdin alueen sisäpuolelta voimalla pallon ohi voimattoman Tuomen. Näin RoPS siirtyi pelissä ensimmäistä kertaa johtoon. Tämän jälkeen peli säilyi tilanteiden valossa RoPS:n hallussa, mutta loppua kohti kotijoukkue pääsi paremmin rakentamaan tilanteita. RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun peli oli edennyt 81. minuutille. Joukkueeseen vasta viime viikolla tullut ja jo Suomen Cupissa osunut Akeem Priestley korvasi kentällä maalinteossa onnistuneen Emeniken. Tämän jälkeen kentällä ei tilanteilla enää herkuteltu, joten ottelun päättyessä taululla loistivat 2-3 (2-2) lukemat, joiden ansiosta kaikki kolme sarjapistettä matkasivat Napapiirille.

Voiton ansiosta RoPS nousi tasaisessa sarjataulukossa sijalle kahdeksan ja omaa mahdollisuudet jopa kolmanteen sijaan, jos loppukauden pelit etenevät tuloksekkaasti. Kapealla materiaalilla pelaavalle RoPS:lle on elintärkeää, että joukkue selviää tulevista viikoista ilman suurempia kolhuja tai pelikieltoja ja että joukkueen johto löytää vielä ainakin yhden vahvistuksen Priestleyn lisäksi joukkueen kokoonpanoon. Sarjakausi jatkuu myös kiivaalla tahdilla, sillä Palloseura kohtaa TPS:n kotonaan jo tulevana sunnuntaina. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 18:30 alkaen ja voittamalla tämän ottelun joukkue vankistaisi asemaansa Veikkausliigan keskikastissa entisestään.