lauantai 25. elokuuta 2012

RoPS nousee takaisin Veikkausliigaan

Rovaniemen Palloseuran nousu takaisin Veikkausliigaan sai sinetin jo kuusi kierrosta ennen sarjan päättymistä joukkueen voittaessa 21. pelikierroksen kärkiottelussa PK-35:n 427 katsojan edessä Faith Friday Obilorin tekemällä maalilla.

Rovaniemen Palloseura lähti vierasotteluun PK-35:tä vastaan lähes parhaalla kokoonpanollaan, ainoastaan pelikieltoinen Tuomo Könönen puuttui pelaavasta kokoonpanosta. Ottelun alussa seitsemännellä peliminuutilla RoPS joutui vaihtamaan kentältä pois Victor Turcioksen ja hänen tilalleen kentälle kirmasi Joonas Pennanen. 32. peliminuutilla RoPS joutui tekemään jo toisen vaihtonsa, kun Mika Lahtinen vaihdettiin kentältä sivuun. Hänen paikkansa kentällä otti Toni Vesala. Ottelun ensimmäinen todellinen maalitilanne ja ratkaisupaikkakin nähtiin 38. peliminuutilla, jolloin PK-35 sai rangaistuspotkun. Tilanteessa avustava erotuomari näki Antti Peuran rikkoneen PK:n pelaajaa aivan rangaistusalueen nurkalla. Pallon taakse astellut Otto-Pekka Jurvainen sai kuitenkin hämmästellä Mikko Vilmusen hienoa venytystä ja näin tilanne säilyi maalittomassa 0-0 tilanteessa. Juuri ennen taukovihellystä vierailija RoPS pääsi rokottamaan, kun Jose Manuel Riveran antama vapaapotku tavoitti Faith Friday Obilorin, joka viimeisteli 0-1 vierasjohtolukemat. Melko nopeasti maalin jälkeen kuultiin päätuomari Vesa Hätilän taukovihellys.

Toisella puoliajalla peli oli hyvin RoPS:n kontrollissa ja PK-35 ei missään vaiheessa päässyt uhkaamaan vierasjoukkueen johtoasemaa. Kotijoukkue teki toisella puoliajalla kaikki kolme vaihtoaan ottamalla kentälle Jukka Santalan, Ikenna Ikegwuonun sekä Esa terävän, mutta hekään eivät saaneet mitään ratkaisevaa kentällä aikaan. Näin ottelu päättyi 0-1 (0-1) lukemiin ja Rovaniemen Palloseuran nousujuhliin.

Koko kauden tappioitta edennyt RoPS johtaa kuusi kierrosta ennen sarjan päätöstä Ykköstä lähes murskaavasti 19 pisteen erolla ja on näin varmistanut nousunsa ensi kaudeksi Veikkausliigaan ennätysnopeasti. Tuskinpa moni unelmoi tällaisesta kaudesta seuratessaan tahmeasti edenneitä RoPS:n harjoituspelejä kauden kynnyksellä. Joukkue on kauden mittaan osoittanut olevansa sarjan paras joukkue ja sitä kuvaa myös se fakta, että RoPS on pystynyt napsimaan tärkeitä pisteitä jokaisessa pelaamassaan ottelussa, kun taas sen pahimmat kilpailijat ovat kompastelleet kauden edetessä. Näin joukkueen nousu on täysin ansaittu. Jos ja kun joukkueen runko pysyy kasassa ja seurajohto pystyy hankkimaan Napapiirille muutaman täsmähankinnan ensi kaudeksi, on RoPS:lla täysi mahdollisuus muuttua hissijoukkueesta Veikkausliigan vakiojoukkueeksi.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana keskiviikkona, jolloin se kohtaa kotikentällään nimihirviö FC KooTeePee:n. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 18:30 alkaen.