sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kokko syttyi jälleen keskuskentällä

Rovaniemen Palloseuran Aleksandr ”Boris” Kokko oli jälleen kerran ratkaiseva lenkki kotijoukkueen hyökkäyksessä tehden kaksi maalia (yhteensä 11 maalia tällä kaudella) AC Oulun verkkoon. 3-2 kotijoukkueelle päättynyt peli vahvisti entisestään joukkueen nousutavoitteita, sillä RoPS johtaa sarjaa 14 pisteen erolla, kun kahdeksan pelikierrosta on vielä pelaamatta.

Lauantain ottelu RoPS-AC Oulu alkoi kotijukkueen hallinnassa vieraiden tyytyessä tai pikemminkin joutuessa puolustuskannalle. Paikalle saapuneet 1321 katsojaa näkivät kerrankin ensimmäisellä puoliajalla aktiivisen kotijoukkueen ja kun peliä oli pelattu 24. minuuttia, siirtyi RoPS 1-0 johtoon. Tilanteessa Emenike Mbachu nousi terävästi vasemmalta, leikkasi keskelle ja ampui kohti maalia. Matkalla pallo osui Kokkoon (kuvassa), jonka kautta pallo meni ohi hölmistyneen AC Oulun maalivahdin. Tämän jälkeen AC Oulu sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta Mikko Vilmunen torjui hienosti Mika Nurmelan kierteisen vedon. Ensimmäisellä puoliajalla Kokko pääsi vielä ohjaamaan täysin vapaasti 4-5 metristä, mutta viimeistely tilanteessa oli erittäin heikko ja pallo leijaili selvästi maalin yli. Näin puoliajalle mentiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Toisen puoliajan RoPS aloitti erittäin terävästi ja sai pallon ylärimaan saakka heti ensimmäisellä peliminuutilla. Kun ottelu oli pelattu 50. minuuttia, iski Kokko toistamiseen puskemalla vastuttamattomasti pallon maalin perukoille Jose Manuel Riveran antamasta kulmapotkusta. Tilanteessa ex-ropsilainen Juuso Majava hävisi tilanteen 100-0 Kokolle. Tämän jälkeen Kokolle siunaantui pari hyvää tilannetta ratkaista peli lopullisesti, mutta seuraavan maalin teki kuitenkin AC Oulu. Kun ottelu oli 77. peliminuutilla, pääsi Dritan Stafsula puskemaan pallon maaliin ohi jälleen kerran varmasti maalillaan pelanneen Vilmusen. Tilanteessa AC Oulun kaksi pelaajaa pääsi laidalla pelaamaan Antti Peuraa vastaan, koska Emenike ei tilanteessa tullut auttamaan kuin puolittain ja näin keskitys pystyttiin antamaan melko vapaasti. Näin tilanne kaventui 2-1:een. Kavennus herätti taas RoPS:n ja kun peliä oli pelattu 81. minuuttia, viimeisteli Emeneki tyylikkäästi vastaiskusta 3-1 lukemat tarkalla sijoituksellaan.

Moni uskoi tämän jälkeen pelin olevan selvän, mutta AC Oulu oli toista mieltä. Vieraiden valmentaja Juha Malinen oli herätellyt joukkuettaan toisella puoliajalla tekemällä kaikki kolme vaihtoaan ja tämä osaltaan näytti piristävän oululaisia toisen puoliajan lopulla. Kun peliä oli pelattu 83. minuuttia, hyvin kentällä läpi pelin liikkunut Venance Zeze teki 3-2 kavennuksen. Zeze aiheutti vaikeuksia RoPS:n muuten varmalle puolustuslinjalle koko pelin ajan, mutta enempiä onnistumisia ei Zeze tai kukaan muukaan kenttäpelaaja enää saanut aikaan ja näin peli päättyi Rovaniemen Palloseuran 3-2 (1-0) voittoon.

Ottelu oli aika kaksijakoinen, sillä RoPS hallitsi peliä kaksi kolmannesta ja lopussa AC Oulu tuli hyvin pelin mukaan, tosin osin RoPS:n lepsun puolustamisen johdosta. Victor Turcios pelasi jälleen vakuuttavasti sekä puolustus-, että hyökkäyssuuntaan kotijoukkueen keskikentän keskustassa. Tuomo Könösellä sen sijaan ei ollut paras päivänsä syöttöjen karkaillessa vähän minne sattuu. Myös RoPS:n puolustus joutui olemaan välillä kovilla, sillä Zeze aiheutti välillä ongelmia nopeudellaan. RoPS:n laiturit Emenike Mbachu ja Eetu Muinonen pelasivat hyvin ja tekivät töitä laajalla säteellä.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin Ykkösen kärkijoukkue kohtaa vieraissa FC Hämeenlinnan.

Paitsion ottelun vakuuttaja: Aleksandr Kokko -kaksi tärkeää maalia, aktiivista peliä ja ennakkoluulotonta pelaamista läpi ottelun.