sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

RoPS venyi lisäajalla vajaamiehisenä tasapeliin

Rovaniemen Keskuskentällä pelattiin Miesten Ykkösen 12. kierroksen ottelu Rovaniemen Palloseuran ja Vantaan PK-35:n välillä. Ottelussa nähtiin komea vierailijoiden johtomaali, harvinaisen paljon harhasyöttöjä, ulosajo ja lisäajalla tullut kotijoukkueen tasoitus. Kotijoukkueella oli ottelussa enemmän maalintekopaikkoja, mutta ottelun loppulukemat olivat 1-1 (0-0).

RoPS aloitti edellisiin kotiotteluihin verrattuna aktiivisemmin ja pyrki pallon hallintaan. Ensimmäinen tilanne tuli kotijoukkueelle 9. minuutin pelin jälkeen, jolloin Ebrima Sohna ampui pelivälineen 25 metristä yli PK-35:n maalin. Seuraava vaarallinen tilanne tuli Jose Manuel Riveran kulmapotkusta, mutta PK-35:n puolustus korjasi pallon väljemmille vesille maalin edestä. Rivera pelasi ottelussa hyökkääjän paikalla, mikä ei näyttänyt sopivan miehelle. RoPS kaipasikin hyökkäykseen vaihtopenkillä aloittanutta Aleksandr Kokkoa tai kuumesairasta Mika Lahtista. Lisäksi keskialueen kova työntekijä Tuomo Könönen oli kuumesairauden vuoksi sivussa. RoPS:lla oli vielä noin 40. minuutin pelin jälkeen paikka siirtyä johtoon, mutta maaliedushässäkässä ruuti oli märkää kotijoukkueen Emenike Mbachulla ja Victor Turcioksella. Puoliajalle mentiin maalittoman tasatuloksen myötä.

Toinen jakso alkoi vierailijoiden hallinnalla ja he saivatkin muutamaan otteeseen erikoistilanteita kulmapotkujen muodossa. Kotijoukkueen kannalta tärkeä vaihto tuli 53. minuutin pelin jälkeen, jolloin vasempana laitalinkkinä pelannut Joonas Pennanen kirmasi vaihtoon ja kentälle tuli hyökkääjä Aleksandr Kokko. Rivera siirtyi kymppipaikalle, josta laidalle siirtyi Tuomas Tyystälä. Ottelun upein yksilösuoritus nähtiin 63. minuutin jälkeen, kun vierailijoiden Ymer Xhaferi laukoi pelivälineen hieman rangaistusalueen ulkopuolelta maalin oikeaan yläkulmaan ja Mikko Vilmunen RoPS:n maalissa oli voimaton. RoPS:n puolustuspelaaminen tilanteessa oli heikkoa ja laukausta ei tultu blokkaamaan. Victor Turcios antoi harhasyötön ennen vetoa. Tilanne oli 0-1.

Ottelua oli pelattu 73. minuuttia, kun vierailijoiden rangaistusalueelle noussut Ndukaku Alison oli avopaikassa mutta ei osunut palloon. Hieman myöhemmin Kokko veti viuhuvan kudin, mutta vierailijoiden maalivahti torjui tilanteen. Ottelun loppuhetkillä RoPS:n toppari Obilor nostettiin voittamaan pääpalloja RoPS:n hyökkäykseen, mutta otti turhan punaisen kortin 89. minuutin jälkeen puskiessaan vierailijoiden Tomi Nymania. Obilor on seuraavat kaksi ottelua pelikiellossa. Kotijoukkueen Ebrima Sohna otti keltaisen myös hieman aikaisemmin ja ei ole seuraavassa vieraspelissä mukana keskiviikkona FC KooTeePee:tä vastaan. Ottelu oli jo lisäajalla, kun pallo pomppi hieman onnekkaasti maalin edessä kytänneelle Aleksandr Kokolle, jolla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon. Kotijoukkueen kannattajat olivatkin tyytyväisiä viime hetken tasoitukseen. Ottelussa oli merkillistä se, että PK-35:n vaihtopenkiltä ilmeisesti heidän kakkosvalmentajansa innostui hakkaamaan muovipleksillä suojattua koppia tunteiden kuohinnassa niin rajusti, että muovipleksi hajosi. Tilanteen lisätoimenpiteistä toimituksella ei ole tietoa.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa PK-35:n maalintekijä Ymer Xhaferi oli tyytyväisen oloinen mies. Hän kertoi, että tuli fiilis ampua ja tällä kertaa sattui osumaan. Xhaferin mielestä vierailijat onnistuivat aika ajoin pelissään varsin hyvin. Kotijoukkueen maalintekijä Aleksandr Kokko sanoi, että RoPS taisteli hyvin ja RoPS ei tule häviämään koko kaudella yhtään ottelua. Kokko kertoi harmissaan myös, että on kärsinyt pienistä vammoista pitkin kautta ja ei ole juurikaan pystynyt harjoittelemaan joukkueen mukana. RoPS:n valmentaja Kari Virtasen mielestä ensimmäinen jakso pelattiin ihan ok peliä ja kotijoukkueella oli paikkansa johto-osumaankin. Virtanen harmitteli hieman puolustusvirheiden avittamaa vierailijoiden avausosumaa. Virtanen kertoi lehdistötilaisuudessa myös, että pelitahti Miesten Ykkösessä on liian tiivis. Vierailijoiden valmentaja Pasi Pihamaan mukaan kotijoukkueella oli muutama paikka ottelussa enemmän tehdä maali, mutta Xhaferi sai unelmavedon osumaan. Pihamaan mukaan ottelu oli kuitenkin kasvojen pesu verrattuna edelliseen heikkoon kotiotteluun verrattuna, jolloin vastassa Vantaalla oli FC Viikingit.

Paitsion ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Antti Peura -taisteli, repi ja riisti mallikkaasti läpi ottelun.