sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Sarjan ratkaisuhetket lähestyvät

Rovaniemen Palloseuran ja SJK:n välisen ottelun alkuasetelmiin sisältyi käytännössä vieraiden pakkovoitto, jotta he pystyisivät nousemaan vielä kamppailuun liiganoususta. Pelin alussa molempien joukkueiden otteissa näkyikin ottelun tärkeys jännittyneisyytenä. Molemmat joukkueet viljelivät runsaasti harhasyöttöjä, tilanteisiin mentiin myöhässä ja tuomarillekin tuntui olevan monella pelaajalla asiaa.

Ensimmäinen jakso sujui pääsääntöisesti SJK:n lievässä hallinnassa, RoPS:n tyytyessä pelaamaan varmasti ja antaen SJK:n tehdä töitä kentällä. Kun ottelua oli pelattu noin 20. minuuttia, sai Albin Granlund pallon päähänsä lähietäisyydeltä , torjuen SJK:n maaliyrityksen. Tämän tilanteen seurauksena Granlund jouduttiin vaihtamaan muutaman minuutin päästä kentältä ja hänen tilalleen puolustuksen oikealle laidalle kirmasi Joonas Pennanen. Vajaat kymmenen minuutin päästä edellisestä vaihdosta näkyi katsomoon asti, että Mika Lahtinen ei pystynyt enää kunnolla juoksemaan ja täten RoPS joutui tekemään ensimmäisellä jaksolla jo toisen vaihtonsa, kun peliä oli pelattu 35. minuuttia. Lahtisen tilalle kentälle juoksi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Eetu Muinonen. Näiden vaihtojen jälkeen kotijoukkueen peli näytti loppuosan ensimmäisestä jatkosta jotenkin sekavalta. Tauolle pelissä mentiin kuitenkin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa näkyi heti, että kentälle juoksi aivan eri RoPS kuin mitä ensimmäisellä jaksolla nähtiin. Joukkue aloitti prässäämään vastustajaa ylhäältä asti ja täten SJK joutui menettämään pelinhallintansa selvästi kotijoukkueelle. Katsomoon asti näkyi myös se, että RoPS oli selkeyttänyt Joonas Pennasen sekä Eetu Muinosen roolia laitapelaamisen osalta. Molemmilla pelaajilla näkyi selkeästi pelaamattomuus tai vähäinen peliaika, mutta molemmilla pelaajilla on potentiaalia parantaa esityksiään, kunhan vain saavat lisää peliaikaa. Erityisellä ilolla voitiin seurata Eetu Muinosen otteita. Miehellä on potentiaalia vaikka mihin, kunhan hän saa itseään vielä parempaan kuntoon. Muinonen ei tällä kertaa vielä aivan jaksanut täysillä peliä loppuun, mutta onneksi sitä ei tarvittukaan.

Ottelun ensimmäinen maali näytti hyvin sekavalta aurinkokatsomosta päin. Maali syntyi, kun Emenike keskitti maalille ja Aleksandr Kokko taiteili saksipotkulla pallon maaliin ja tilanteeksi 1-0. Tilanteessa pallo osui SJK:n pelaajaan ja sekä maalivahtiin, mutta maali merkittiin kuitenkin Kokolle. Toisella puoliajalla oli toki myös SJK:lla omat paikkansa, esimerkiksi lähietäisyydeltä vedetty laukaus, joka kimmahti takaisin peliin ylärimasta. Ottelun loppupuolella tapahtui myös valitettava törmäys, missä Rovaniemen Palloseuran maalissa erinomaisesti pelannut Mikko Vilmunen loukkaantui ja hänet jouduttiin taluttamaan kentältä. Hänen tilalleen tullut Jaakko Hotti ei saanut ottelun lopussa reilussa viidessä minuutissa yhtään laukausta torjuttavakseen. Kertooko tämä sitten RoPS:n ylivoimasta kentällä, koska tässä tilanteessa joukkue pystyi pitämään palloa ja riistämään pallon välittömästi takaisin menetettyään sen. Ilmeisesti tämä kertoo myös joukkueen hyvästä yhteishengestä ja täten debytantti Hotti onnistui pitämään verkon helposti puhtaana, torjumatta kertaakaan.

Toisella puoliajalla näkyi myös se tosiasia, että SJK:n maalivahti tykkäsi seikkailla maalistaan ulkona ja näin RoPS yritti useamman kerran vastustajan maalivahdin yllättämistä kaukolaukauksin. Sellainen onnistuikin ottelun yliajalla, kun vasemmalla laidalla viilettänyt Emenike Mbachu hiljensi vauhtia ja lähetti putoavan lehden vastustajan maalivahdin ylitse maalin oikeaan nurkkaan. Tuloksena 2-0 maali ja peli oli siinä.

Ottelun lehdistötilaisuudessa SJK:n valmentaja Christoffer Kloo onnitteli RoPS:aa jo varmasta noususta, todeten heidän taistelevan lähinnä vaan kakkossijasta. Tähän kotijoukkueen valmentaja Kari Virtanen totesi järkevästi, että paljon on pisteitä vielä jaossa ja täten nousu on vielä avoinna muillekin joukkueille. Alustavan tiedon mukaan RoPS:n pelissä loukkaantuneet pelaajat selvisivät pienillä vammoilla. Risto Nivan mukaan Ebrima Sohna on tehnyt 7000 euroa per kuukausi sopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa ja jos tämä pitää paikkaansa, niin voidaan sanoa, että RoPS on pelannut tilanteen järkevästi ja ei ole lähtenyt kilpahuudantaan mukaan, vaan antanut miehen mennä.

Ensi viikonvaihteessa RoPS pelaa sarjan kärkikamppailun Vuosaaressa Viikinkejä vastaan eli ei muuta kuin kaikki etelän fanit paikalle! Pelissä on isot panokset loppukautta ajatellen, koska jos Viikingit onnistuu lyömään RoPS:n, on eroa sarjakärjen ja kakkosen välillä vain 8 pistettä, nykyisen 11 sijaan. Mikäli RoPS taas vie ottelun, kasvaa ero Viikinkeihin 14 pisteeseen ja tällöin voi olla, että PK-35 siirtyy mahdollisella voitollaan sarjakakkoseksi.

Paitsion ottelun vakuuttaja: Victor Turcios -nyt alkoi näyttämään siltä, miksi mies on tänne pohjoiseen hankittu. Erinomaisia katkoja, helpon näköistä pelaamista, järkevää sijoittautumista ja hyviä läpijoksuja.