perjantai 8. heinäkuuta 2016

RoPS:n eurohuuma jatkuu

Tasaväkinen kamppailu RoPS-Rovers päättyi 1-1 lukemiin keskuskentällä.
Rovaniemen Palloseura kohtasi Shamrock Roversin Irlannin Dublinista torstai-iltana Ro­vaniemen keskuskentällä. Kyseessä oli Eurooppa Liigan 1. karsintakierroksen toinen osaottelu. Dublinissa ensimmäinen osaottelu päättyi RoPS:n osalta hieman yllätykselliseen 0-2 (0-1) vierasvoittoon. Tämän ottelun jälkeen irlantilaisjoukkueen manageri Pat Fenlon sai potkut ja uudeksi väliaikaismanageriksi nimettiin Stephen Bradley. Toinen Rovaniemellä pelattu osaottelu päättyi torstaina 1525 katsojan edessä  tasapeliin maalein 1-1 (1-1). Näin RoPS eteni Eurooppa Liigan toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 3-1 ja seuraavalla kierroksella vastaan asettuu Lokomotiva Zagreb Kroa­tiasta. Ensimmäinen osaottelu pelataan 14.7. Rovaniemellä ja toinen 21.7. Zagrebissa.

RoPS:n kokoonpanosta torstaina olivat kokonaan sivussa Ville Sax­man ja Antti Okko­nen. RoPS aloitti ottelun näin lähes samalla kokoonpanolla kuin vieraspelin Irlannissa. Maalissa esiintyi Antonio Reguero. Puolustuslinjassa pelasi tuttu nelikko, jossa oikeana laita­pakkina toimi Jarkko "Euro-Japi" Lahdenmäki, jolla oli jo viime vuosilta jo kolme euro­maalia kasassa. Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta hermostuneesti. Ottelua kuvasi RoPS:n harhasyötöt ja toisaalta Shamrock Roversin aktiivinen prässäys. Vierasjoukkue saikin palkinnon ottelun 22. minuutilla, kun Rovers sai rangaistuspotkun. RoPS:n Juha Pirinen kamppasi rangais­tuspotkun arvoisesti Dean Clarken. Rangaistuspotkun veti Gary McCabe ohi RoPS:n maalivahdin Antonio Regueron. Näin tilanne oli vierailijoille 0-1. Ottelua oli pelattu 27. minuuttia, kun Rovers-vahti Craig Hyland kompuroi pallon John William Oluremille, joka toimitti pallon maalin eteen Eetu Muinoselle. Keskikenttämies viimeisteli tilanteesta pallon varmasti tyhjään maa­liin. 1-1 maali vapautti kotijoukkueen peliä, joka ei ollut enää niin hermostunutta. Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti mentiinkin jo tasaisemmissa merkeissä, eikä lisämaale­ja nähty.

Hämäläinen pelasi vahvasti.
Toiselle puoliajalle RoPS vaihtoi pois kentältä Mamut Sainen ja Oluremin. Tilalle tulivat Mika Mäkitalo ja Aleksandr Kokko. Toinen puoliaika ei ollut ehtinyt kauaa vanhentua, kun Mäkitalo sai pahannäköisesti pallon päähänsä. Miksu sai tilanteen seurauksen jonkinasteisen aivotärähdyksen eikä pystynyt jatkamaan peliä. Mäkitalo vaihdettiin näin pois kentältä ja hänen tilalleen tuli Fridolin Nganbe Nganbe. Näin RoPS oli joutunut suorittaa­maan jo varsin aikaisessa vaiheessa kaikki kolme pelaajavaihtoa. Pallonhallinta oli kui­tenkin varsin tasaista näiiden kahden joukkueen välillä, vaikka vierailijat olivat takaa-ajoasemassa. Irlantilaisten olisi pitänyt tehdä vielä kaksi maalia, jotta he olisivat päässseet ottelu­parista jatkoon. Ottelua oli pelattu 66. minuuttia, kun vieraat saivat toisen puoliajan vaarallisim­man paikan. Gavin Brennan laukoi, mutta RoPS-vahti Reguero torjui pallon, ja torjunnasta kimmonneen pallon siivosi maalin edustalta pois toppari Juuso Hämäläinen (kuvassa). Kun ottelua oli pelattu 67. minuuttia, Rovers vaihtoi Brandon Mielen pois kentältä ja tilalle tuli Trevor Clarke. 74. minuutin jälkeen Clarke siirtyi pois ja Sean Boyd saapui kentälle. Samanaikaisesti Roversin Aaron Dobbs tuli kentälle ja Gary Shaw siirtyi vaihtoon. Ottelua oli pelattu lähes 80 minuuttia, kun Rovers sai pallon RoPS:n verkkoon. Mutta tilanteessa RoPS-vahti Regueroa rikottiin ja maalia ei hyväksytty. Sen sijaan RoPS sai tilanteesta vapaapotkun. Tämän jälkeen kumpikaan joukkue ei onnistunut saamaan lisää maaleja ja ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen.

Ottelun päätyttyä RoPS:n pelaajat tulivat kiittämään seisaallaan taputtavaa kotiyleisöä. Tämä europelihuuma olikin harvinaista herkkua, jota ei ollut koettu RoPS:n kannattajien keskuudessa kotikentällä 25 vuoteen. Ottelun katsojat oli sijoitettu Rovaniemen keskuskentän pääkat­somoon, koska Euroopan jalkapalloliiton sääntöjen mukaan yleisöä ei saa turvallisuusseikkojen vuoksi sijoittaa puukatsomoon. Eurokamppailua oli mahdollisuus seurata myös Lordin aukiolla screeniltä.

Seuraavan kotiottelunsa RoPS pelaa Veikkausliigassa Rovaniemen keskuskentällä jo tämän viikon sunnuntaina 10.7., jolloin FC Inter Turusta saapuu Palloseuran vie­raaksi. Ottelu pelataan klo 17.00 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Robert Taylor -pelasi hyvin pallovarmasti, vahva esitys keskikenttäpelaajalta sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.