perjantai 1. heinäkuuta 2016

Europelit alkuun upealla vierasvoitolla

RoPS pelasi itselleen oivat asetelmat toiseen osaotteluun.
Rovaniemen Palloseuran pelit Eurooppa Liigan 1. karsintakierroksella alkoivat hienolla vierasvoitolla dublinilaisesta Shamrock Roversista. Ottelun loppulukemiksi Tallaght Stadiumilla kirjattiin 0-2 (0-1). Maaliverkkoja napapiiriläisistä heiluttivat Jarkko "Euro-Japi" Lahdenmäki sekä Janne Saksela. Näin "eurohuuma" on yhtä varmasti laskeutumassa pohjoiseen kuin viime aikojen matalapaineet. RoPS:n osalta lento on kuitenkin korkealla ja hyvässä vauhdissa kohti karsinnan 2. kierrosta.

Mravec jatkoi hyviä otteitaan.
RoPS tuli otteluun kokoonpanolla, jossa maalissa aloitti viime pelin tapaan Antonio Reguero. Puolustus oli tutussa muodostelmassaan, jossa Lahdenmäki pelasi jälleen oikeana pakkina. Keskikentän pohjalla pelin aloittivat Michal Mravec (kuvassa) ja Mamut Saine. Ja kärjessä viiletti jo kolmatta kertaa laidalta tutumpi John William Oluremi. Poissa aloituksesta olivat mm. kolhuista kärsineet Ville Saxman, Aleksandr Kokko ja Mika Mäkitalo, jotka olivat kuitenkin mukana vaihtopenkillä. Kotijoukkue Shamrock Rovers pääsi peliin ilman suurempia loukkaantumismurheita. Peli alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja jo viidennellä peliminuutilla laituri Brandon Miele pääsi laukaisupaikkaan. Hänen vetonsa RoPS:n puolustus sai kuitenkin torjuttua kulmaksi. Tämän jälkeen peli oli pitkään melkoista asemasotaa, jossa hienouksia tai kunnon tilanteita ei nähty. 26. peliminuutilla RoPS kuitenkin aloitti maalinteon. Tilanne lähti kulmapotkusta, joka ajautui lopulta Robert Taylorille. Hänen painava laukauksensa suuntautui maalinedusruuhkaan, josta Lahdenmäki jatkoi pallon verkon perukoille ohi Rovers-vahti Craig Hylandin. Näin tilanne taululla muuttui 0-1:een! Maalin jälkeen Rovers painoi peliä kohti RoPS:n maalia, mutta esimerkiksi Killian Brennan ei onnistunut vapaapotkusta maalia tekemään. Vielä ensimmäisen puoliajan lopussa Juha Pirisellä oli paikkansa, mutta kotijoukkue selvisi tästä säikähdyksellä. Näin tauolle siirryttiin Palloseuran johtaessa peliä Lahdenmäen maalilla.

Saksela viimeisteli RoPS:lle.
Toisen 45-minuuttisen alussa kotijoukkueen Gavin Brennan pääsi vetopaikkaan, mutta hänen yrityksensä meni selvästi maalin yli. Peli olikin lievästi kotijoukkueen hallussa, mutta RoPS:n pakka pysyi tiiviinä. Ensimmäisen vaihtonsa sinipaidat tekivät 67. minuutilla, kun Aleksandr Kokko korvasi kentällä Oluremin. Ja heti perään Eetu Muinonen kirmasi kentälle Fridolin Nganbe Nganben tilalle. Ottelun 75. minuutilla RoPS iski viimeisen niitin Roversin pyristelyille. Laiturina pelannut Janne Saksela (kuvassa) pääsi Kokon hienon esityön jälkeen laukomaan RoPS:n kahden maalin johtoon suunnilleen pilkun kohdalta. Sakselan laukaus suuntautui varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Näin tilanne oli jo 0-2! Vielä ottelun lopussa kotijoukkueen Brandon Miele ja vaihdosta jo aiemmin kentälle tullut Dean Clarke pelasivat hyvin yhteen ja Mielen laukaus osui lopulta vain ylärimaan Regueron ja RoPS:n onneksi. Vielä 82. minuutilla Palloseura teki kolmannen vaihtonsa, kun pelissä keltaisen saanut Mamut Saine siirtyi vaihtoon ja kentälle hölkkäsi Mika Mäkitalo. Ottelun lopussa RoPS piti hyvin palloa ja ei ollut yllätettävissä. Näin karsintapeli päättyi riemukkaisiin 0-2 (0-1) lukemiin, joiden ansiosta Palloseuralla on todellinen mahdollisuus edetä karsinnan toiselle kierrokselle.

Ottelu kokonaisuudessaan ei tasoltaan yltänyt korkeaksi, mutta tulokseltaan se oli sinipaidoille loistava. Kaksi vierasmaalia kotijoukkueen jäädessä nollille on kova saavutus RoPS:lta. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina (7.7.) klo 19.00 alkaen Rovaniemen keskuskentällä. RoPS:n ja Rovaniemen kaupungin tarjoamana peli näytetään myös ilmaiseksi screeniltä Lordin aukiolla. Peli kuuluu myös VeikkausTV:n ohjelmistoon.