sunnuntai 8. lokakuuta 2023

RoPS päätti runkosarjan voittoon ja kolmanteen sijaan

RoPS juhlii Pekka Ruotsalaisen tekemää 2-0 osumaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi runkosarjan päätöskierroksella kotikentällään KuPS Akatemian 388 katsojan silmien edessä. Ottelu alkoi tunnin suunniteltua myöhemmin, koska kenttä jouduttiin kolaamaan ennen ottelua, koska kentän lämmitystä ei oltu kaupungin toimesta laitettu päälle. Varsin koleassa säässä pelattu kamppailu päättyi lopulta kuitenkin kotijoukkueen ansaittuun 2-0 (1-0) voittoon, jonka ansiosta RoPS sijoittui lohkossaan kolmanneksi ohittaen näin päivän vastustajan eli KuPS Akatemian.

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, jossa nähtiin uutena kasvona jo sukunsa kolmannen polven ropsilainen eli Lukas Ilola. Myös Otto Märsylä palasi pitkän tauon jälkeen maalipuiden väliin aloittavaksi maalivahdiksi. Vammoista kärsinyt Samuel Olabisi oli sen sijaan sovitusti sivussa pelaavasta kokoonpanosta sunnuntaina keskittyen tuleviin karsintapeleihin. Samoin Tomas Varhi oli päivän pelistä sivussa. Kuopiolaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta mainittakoon muun muassa Matias Siltanen, Joseph Saif Elnour sekä Eeli Kärkkäinen.

Lukas Ilola avasi ottelun maalihanat.
Ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta pallossa enemmän oli heti alusta alkaen kotijoukkue RoPS. Kahdeksannella peliminuutilla Riku-Veli Niskan vasemmalta antama vapaapotku löysi Aapo Savolaisen pään, mutta kärkimiehen jatko meni metrin pari ohi maalin. Kolme minuuttia tästä ja Niska oli lähes samassa paikassa jälleen antamassa vapaapotkua. Tällä kertaa hän päätti laukaista, mutta yritys meni kohti vieraiden maalivahti Miilo Pitkästä, jolla oli helppo työ vangita pallo käsiinsä. Tämän jälkeen ottelu oli melko tasaista pitkään ilman sen vaarallisempia tilanteita. 34. minuutilla vieraiden Elnour pelattiin hyvän pystypallon turvin paikkaan, mutta hänen suoraviivainen jatkonsa meni oikealta ohi Märsylän vartioiman RoPS-maalin. Kun pelikello näytti 44. minuuttia, sai RoPS oikealta kulmapotkun, jonka antoi Antoine Lemarie. Maalilla tilanteessa oli viimeistelemässä Ilola, joka jatkoi pelivälineen vastustajan estelyistä huolimatta varmasti verkon perukoille ja tilanne oli näin 1-0! Maali oli samalla myös Ilolan ensimmäinen onnistuminen Kakkosessa. Näissä lukemissa siirryttiin ottelussa hetkeä myöhemmin vartin tauolle.

RoPS sai ottelussa useita erikoistilanteita.
Toinen 45-minuuttinen käynnistyi kotijoukkueen vauhdikkaalla pelillä. Sinipaidat rakensivat usean hyvän tilanteen heti pelin alkuun. Vetopaikoille pääsivät niin kärkkäästi ottelussa pelannut Kimi Isometsä kahteen otteeseen kuin Tatu Lakelakin. Vieraat saivat myös yhden paikan kulmapotkusta, mutta tässäkin tilanteessa RoPS-vahti Märsylä oli hereillä napaten pallon varmaakin varmemmin käsiinsä. 53. minuutilla Niska nousi jälleen oikeaa kaistaa pitkin ylös ja keskitti maalille, jossa ensimmäisenä pallossa oli puoliajalla kentälle tullut Pekka Ruotsalainen. Kärkimiehen tyylikäs jatko meni ohi KuPS-vahti Pitkäsen ja tilanne oli ratkaisevan oloisesti jo 2-0! 

Pekka Ruotsalainen oli jälleen joukkueensa suber-sub iskien ottelun toisen maalin.
Hieman reilun kymmenen minuutin päästä eli ottelun 65. minuutilla Pitkäsellä piti jälleen kiirettä, mutta hän onnistui torjumaan sekä Isometsän että Lemarien yrityksen. Tämän jälkeen peli hieman rauhoittui ja kotijoukkueen kovin yritys selkeästi tasoittui sinipaitojen keskittyessä pitämään vieraat poissa maalipaikoilta. 84. minuutilla kuopiolaisten Kärkkäinen pääsi kuitenkin laukomaan noin kymmenestä metristä, mutta RoPS-vahti Märsylä venyi upeasti ja torjui yrityksen päätyrajasta yli. Lopussa kotijoukkue piti hyvin palloa ja rakensi pari paikkaa, mutta ilman onnistumisia. Näin reilun kahden lisäaikaminuutin jälkeen ottelun melko hyvin tuominnut Eemil Hietakangas vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 2-0 (1-0) ja kotijoukkueen juhlat saivat alkaa. 

Otto Märsylä esitti ottelussa muutaman mainion torjunnan pitäen maalinsa puhtaana.
Sunnuntaina nähtiin varsin kypsä esitys sinipaidoilta, vaikka pelistä sivussa olivatkin niin kapteeni Samuel Olabisi kuin joukkueen kovin maalintekijä Tomas Varhi. Tämä ei kuitenkaan näkynyt kentällä, sillä RoPS oli sunnuntain kamppailussa vieraita vahvempi ja ansaitsi näin voiton ja sen tuoman Kakkosen lohko C:n kolmossijan. Varsinkin nuori puolustuslinja pelasi todella kypsästi läpi ottelun, samoin maalilla pelannut Märsylä. Päivän leijonia olivatkin koko RoPS:n joukkue sekä taustajoukot aina valmentajista kolaajiin asti. Päivän lampaan arvosanan saa sen sijaan Rovaniemen kaupunki, joka ei laittanut kentän lämmityksiä päälle monista pyynnöistä huolimatta. Puuhastelun taso Rovaniemen kaupungilla sai näin jälleen uusia ulottuvuuksia. Jos kentällä on lämmitys, vaikkakin heikko sellainen, tulisi sitä näin syksyllä ilmojen kylmetessä hyödyntää ja osaltaan tehdä kentästä turvallisempi pelaajille pelata.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana viikonloppuna, jolloin vuorossa on kaksiosaisen nousukarsinnan ensimmäinen osaottelu. Sinipaitojen vastustaja ja tarkat otteluajat varmistuvat viikon alussa.

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Lukas Ilola - ensimmäinen 90-minuuttinen ykkösjoukkueessa, tuloksena maali ja monta hyvää katkoa omassa päässä. Tästä pelaajasta kuullaan varmasti vielä paljon lisää. 

Teksti ja kuvat: M.N.