tiistai 22. kesäkuuta 2021

RoPS tasapeliin Vaasassa

Veka Pyyny maalasi RoPS:lle!
Rovaniemen Palloseura kohtasi tiistai-illan vierasottelussa Vaasan Elisa Stadionilla toisen palloseuran eli VPS:n vain 724 katsojan edessä. Vauhdikas peli päättyi lopulta tasalukemiin 2-2 (0-1). RoPS pelasi paikoin vahvasti ja johti ottelua kahteen otteeseen, mutta niin vain vaasalaiset saivat pelin tasoihin ja näin pisteet jaettiin joukkueiden kesken.

Sinipaidat matkasivat Pohjanmaalle pitkälti tutulla kokoonpanolla. Srdjan Vujaklija ja kumppanit olivat edelleen poissa pelaavasta kokoonpanosta ja tietoa heidän paluustaan voidaan vain arvuutella. Tiistaina sinipaitojen avauksessa nähtiin taas Tuomas Kaukua sekä edellisessä pelissä edukseen esiintynyt Miska Ylitolva. Didis Lutumba-Pitah, Jarkko Luiro ja Nino Roffelsen aloittivat kamppailun tällä kertaa vaihtopenkin puolelta. VPS pääsi kotipeliinsä hyvässä terveystilanteessa. Poissa pelaavasta kokoonpanosta olivat kuitenkin pelikieltoiset Fabrice Gatambiyen ja Kareem Moses sekä maalivahti Teppo Marttinen. Sen sijaan kokenut Sebastian Strandvall teki paluun pelaavaan kokoonpanoon Mikko Pitkäsen tavoin.

Ottelu alkoi sinipaitojen aktiivisella pelillä ja joukkue sai jo heti ensiminuuteilla painetta VPS:n päätyyn kulmapotkujen muodossa. Muutenkin joukkueen peli-ilme oli hyvä läpi ensimmäisen 45-minuuttisen. Puoliajan loppupuolella myös kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan rakentaen pari kohtuullista paikkaa, mutta RoPS-maalilla Miikka Mujunen sai kuitenkin olla melko rauhassa. 35. minuutilla Samuel Lindeman pääsi laukomaan noin yhdeksästä metristä, mutta hieman vaikeasta asennosta lähtenyt yritys viuhui selvästi yli vieraiden maalin. Pelikellon kääntyessä jo lisäajan puolelle, pääsi Vertti Hänninen katkaisemaan hyökkäyspäässä vaasalaisten heikon avauksen. Hänninen nousi pallon kanssa ja syötti väliin nätisti Vili Saarikoskelle, jonka jatko kimposi Lindemanin kautta ohi hölmistyneen VPS-vahti Tuomas Pöyhösen. Näin tilanne oli 0-1 ja näissä lukemissa siirryttiin myös ottelussa vartin tauolle.

Toinen puoliaika lähti käyntiin kotijoukkueen kannalta paremmin raitapaitojen rakentaessa muutaman puolittaisen paikan RoPS-maalille. 59. minuutilla RoPS:n Otto Kemppainen pääsi kuitenkin keskittämään oikealta päätyrajan tuntumasta hieman takaviistoon maalille. Palloon ensimmäisenä ehti Simo Roiha, jonka yrityksen Pöyhönen onnistui kuin onnistuikin torjumaan päätyrajasta yli. Roihan osuma palloon ei ollut täydellinen ja näin VPS-vahti ehti tilanteeseen näppeineen väliin. Mutta kun itse ei onnistu, niin usein vastustaja iskee sen sijaan. Näin kävi tälläkin kertaa. 67. minuutilla Kalle Multanen iski kulman jälkitilanteesta lukemat tasoihin sinipaitojen seuratessa vierestä maalin syntymistä. Maali oli samalla Multasen 100:s maali Ykkösessä. Tilanne oli näin tasan 1-1 ja peli täysin auki. 71. minuutilla vauhdikkaalla pelipäällä ollut Roiha pääsi nousemaan omalta alueelta aina vastustajan maalille asti. Hyökkääjä syötti vierelle Veka Pyynylle, jonka yritys haltuunoton jälkeen pienestä kulmasta suuntautui kuitenkin vain maalin sivuverkkoihin.

Hänninen pelasi jälleen ennakkoluulottomasti keskikentällä.
Minuutti tästä ja Roiha keskitti maalille ja tällä kertaa Lutumba-Pitah pääsi laukomaan, mutta suoraan kohti Pöyhöstä. 75. minuutilla puolestaan Lutumba-Pitah keskitti vasemmalta maalin eteen, mutta Pyyny ei aivan ehtinyt palloon ja näin tilanne kuivui kasaan. Heti perään Hänninen pääsi laukomaan noin 13 metristä, mutta veto meni metrin pari ohi maalin oikean yläkulman ja VPS-fanit saivat huokaista helpotuksesta. Tilanteessa kotijoukkueen puolustus pelasi erittäin passiivisesti ja tämä antoi sinipaidoille aikaa ja tilaa rakentaa hyvän vetopaikan. 79. minuutilla nähtiin sitten vieraiden toinen täysosuma ja täysin ansaittu sellainen. Tilanne rakentui oikealta rajaheitosta, joka tavoitti päätyrajalta Roihan. Hyökkääjä käänsi estelyistä huolimatta pelivälineen maalille ja ensimmäisenä paikalla oli Pyyny, joka pääsi vapaasti sijoittamaan pallon verkon perukoille ja tilanne oli 1-2! Pyynylle tämä oli samalla ensimmäinen maali ykkösjoukkueen riveissä. 89. minuutilla kotijoukkue sai kuitenkin tasoituspaikan vapaapotkusta, joka vihellettiin paidasta repimisestä aivan kuudentoista rajalta, tosin vasemmalta puolelta kenttää. Strandvallin veto etukulmaan yllätti täysin Mujusen ja tilanne oli 2-2. Vaikka veto oli tuttua Strandvallia, oli se täysin torjuttavissa. Lisäajalla RoPS pääsi vielä hyvään vastaiskuun. Pyynyn laukauksen Pöyhönen onnistui torjumaan eteensä ja Abdi Honar estämään Roihan pääsyn pallolle. Lopulta peliväline tuli Hänniselle, jonka laukaus osui Lindemania kasvoihin ja tämän johdosta ottelun tuominnut Peiman Simani vihelsi pelin poikki. Tämän jälkeen maalitilanteita ei enää nähty ja vajaan neljän lisäaikaminuutin päätteeksi ottelu vihellettiin päättyneeksi.

Alkuviikon kamppailu tarjosi positiivisempaa RoPS:a kuin mitä viime peleissä on nähty. Tilanteita pystyttiin rakentamaan ja onnistumisiakin nähtiin. Yleensä tasapelipiste Vaasasta maistuisi ihan hyvin, mutta tiistain kamppailusta olisi voitu saada enemmänkin kotiintuomisia. Silti tämä peli antaa uskoa joukkueen tekemiseen ja siihen, että muutamien tärkeiden pelaajien poissaoloista huolimatta sinipaidat pystyvät taistelemaan pisteistä joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Nyt tarvitsee vain kääntää tiukat pelit omaksi edukseen, eikä päästää vastustajaa kahdesti tasoihin kuten tässä kamppailussa tapahtui. Positiivista ottelun alla oli myös kuulla viime kauden tilinpäätöksen olevan RoPS:n osalta noin 10 000€ plussalla, mikä on erittäin hyvä tulos koronavuoden päätteeksi. Urheilullisesti kausi oli täysi pannukakku, mutta onneksi sentään talousluvut näyttivät vihreää valoa. Tällä kaudella hiipunut kausikorttimyynti ja muutenkin vaisut yleisömäärät asettavat omia haasteitansa seuran taloudelle, joten nyt jos koskaan olisi tärkeää tukea sinipaitoja käymällä peleissä ja ostamalla vaikka perinteinen kahvi ja tuplakärkkäri jostain keskuskentän lukuisista kioskeista. Tai tunnustamalla väriä ja ostamalla joukkueen fanituotteita. Jokainen euro on joukkueelle enemmän kuin tärkeä.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

46. Sacha Petshi - Nino Roffelsen

67. Miska Ylitolva & Vili Saarikoski - Veka Pyyny & Didis Lutumba-Pitah

90. Otto Kemppainen & Tuomas Kaukua - Sami Sipola & Jarkko Luiro

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevalla viikolla, jolloin sinipaidat matkaavat Kokkolaan. Ottelu KPV-RoPS pelataan keskiviikkona 30.6. klo 18.30 alkaen Kokkolan keskuskentällä. Tsemppiä peliin RoPS, otetaan tästä kamppailusta täysi pistepotti!