sunnuntai 6. elokuuta 2017

RoPS tappioon Kuopiossa

Saxman osui lauantain kamppailussa, Ezen ruuti sen sijaan oli märkää.
Rovaniemen Palloseura koki selkeän 0-3 (0-0) tappion 2130 katsojan edessä lauantai-iltana Kuopiossa, kun KuPS iski toisella puoliajalla peräti kolme osumaa sinipaitojen verkkoon. Hyvin pelin aloittanut RoPS jäi lopulta ottelussa maaleitta ja tappion myötä joukkue on Veikkausliigassa edelleen kymmenennellä sijalla, kun taas KuPS kärkkyy vielä mitalitaisteluun neljänneltä sijaltaan.

Lappalainen nousi ottelussa avaukseen.
RoPS lähti otteluun melko odotetulla kokoonpanolla, ainoastaan Lassi Lappalainen (kuvassa) oli korvannut Pablo Gonzalezin laidalla. Myös Juuso Hämäläinen ja Lassi Järvenpää olivat nyt joukkueen kokoonpanossa mukana, mutta tosin vielä vaihtopenkillä. Kotijoukkue KuPS pääsi otteluun niin ikään vahvalla kokoonpanolla, johon paluun oli tehnyt kokenut Sebastian Sorsa. Ottelu alkoi RoPS:n vahvalla pelillä ja alussa näyttikin siltä, että sinipaidat voisivat ottelussa jotain kotiintuomisia saadakin. Ensimmäinen kunnon tilanne tuli kuitenkin kotijoukkueelle kamppailun 11. peliminuutilla, mutta joukkueiden edellisen kohtaamisen maalillaan ratkaissut Ats Purje ei tällä kertaa RoPS-vahti Antonio Regueroa pystynyt ohittamaan. Vieraiden ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui Simo Roihalle, mutta noin 17 metristä lähteneen vedon KuPS-vahti Otso Virtanen onnistui kuitenkin torjumaan. Paluupalloon ehti vielä ensimmäisenä Emeka Eze, mutta hänen yrityksensä ei tuottanut kulmapotkua vaarallisempaa lopputulosta. Näin tauolle siirryttiin lopulta pyöreissä 0-0 lukemissa.

Mota pääsi vaihdosta kehiin.
Toinen 45-minuuttinen alkoi RoPS:n vaihdolla, koska itseään loukannut Lappalainen ei enää kentälle palannut ja hänet laidalla korvasi toinen nuori Klubi-apu eli Timo Stavitski. 49. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, jonka teki kotijoukkue KuPS. Tilanteessa rovaniemeläisille hyvin tuttu Ville Saxman puski rajaheittotilanteen päätteeksi pallon verkon perukoille ja taululle tilanteeksi 1-0. Ratkaisevan tuntuinen 2-0 maali nähtiin 62. minuutilla, kun Urho Nissilä iski vastaiskun päätteeksi pallon maalin yläkulmaan ohi Regueron. Tilanne lähti Ezen pallonmenetyksestä hyökkäyspäässä. Kolme minuuttia tästä ja RoPS vaihtoi kentälle Gonzalezin (kuvassa), joka korvasi miehityksessä kovaa raataneen Roihan. 76. minuutilla RoPS teki vielä kolmannen vaihtonsa, kun Sakari Tukiainen pääsi viimein irti korvaten kentällä Anselmi Nurmelan. Tämä ei kuitenkaan enää auttanut, sillä 81. minuutilla Ilmari Nissinen iski kauden ensimmäisen osumansa ja taululle lukemiksi peräti 3-0. Lopussa RoPS ei enää kirivaihdetta saanut millään lailla päälle ja näin ottelu päättyi 3-0 (0-0) lukemiin.

Kokonaisuudessaan ottelu oli napapiiriläisiltä hyvin kaksijakoinen. Ensimmäinen 45-minuuttinen oli joukkueelta hyvää ja yritteliästä peliä, mutta toisella peli hajosi täysin ja vastustaja iski peräti kolme maalia Regueron selän taakse. Kovin kauaa RoPS ei pelin lopputulosta voi tai edes ehdi murehtia, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran jo tulevana torstaina, kun se kohtaa kotikentällään maarianhaminalaisen MIFK:n. Voitolla RoPS taistelisi vielä Veikkausliigan keskikastin sijoituksista, mutta tappiolla joukkue ajautuisi yhä enemmän kamppailuun sarjapaikan uusimisesta. Toki JJK ja HIFK ovat selvästi Palloseuran perässä, mutta on myös selvää, että joukkue tarvitsee pisteitä tulevista otteluista. Veikkausliigan 21. kierroksen ottelu RoPS-MIFK pelataan siis Rovaniemen keskuskentällä torstaina 10.8. klo 18.30 alkaen. Silloin kaikki keskarille kannustamaan sinipaidat täyteen pistepottiin!